Dé natuurlijke
boomkweker

Wij zijn bereikbaar op
(0488) 48 22 66

U kunt ons mailen via
info@vanijmeren.nl

Biologisch

De toekomst wordt groen, en dit is nodig. Een manier om hieraan bij te dragen is bomen planten. Bomen zetten de CO2, die wij uitstoten, om in zuurstof. Bij Boomkwekerij van IJmeren proberen wij de boom op te kweken en de natuur in balans te houden. Dit doen wij door middel van preventie en indien nodig met behulp van biologische bestrijding. Ook zijn we veel bezig met bodemverbetering.

Deze manier van kweken werkt twee kanten op: aan de ene kant worden bomen zo meer weerbaar en aan de andere kant blijven de natuurlijke vijanden van de schimmels en ongedierte beter in balans. Zo beheersen we bijvoorbeeld schurft en meeldauw – twee veelvoorkomende lastige schimmels – niet met chemische gewasbeschermingsmiddelen, maar preventief met nuttige bacteriën en schimmels van natuurlijke oorsprong. Dat is voor het oog misschien niet altijd zo mooi als wanneer we het helemaal “schoon” zouden spuiten, maar voor de langere termijn is het verhogen van de weerbaarheid van de boom beter, het geeft een mooi en meer duurzaam resultaat dan wanneer deze ziektes elk jaar bestreden zouden worden met “gif”.

Bezoek onze kwekerij! Wanneer u de bomen bij ons op de kwekerij uit komt zoeken bent u ervan verzekerd dat deze grotendeels biologisch geteeld zijn. 

Klik hier om meer te lezen over onze eisen en werkwijze>>

 

  • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
i i