Japanse Sierkers leiboom kopen

De Japanse Sierkers leiboom is een unieke leiboom in het assortiment van Van IJmeren. In het voorjaar krijgt deze veelzijdige boom prachtige roze bloemen gevuld in trossen. Na de bloesem loopt het blad bronskleurig uit. Later in het jaar verkleurt die naar groen. In de herfst krijgt het blad prachtige geel, oranje en rode herfstkleuren.

Bij Van IJmeren bestel je snel en eenvoudig de Japanse sierkers als leiboom. Wij bezorgen deze sierkers binnen vijf werkdagen gratis bij je thuis. Na het plaatsen van de bestelling ontvang je vanuit ons een mail met hierin een voorstel voor levering. Daarnaast ontvang je een dag voor levering de tijdsindicatie.

Japanse Sierkers als leiboom aanplanten

De Japanse sierkers als leiboom is een sterke bloesemboom, die goed tegen wind kan. De boom groeit op vrijwel elk grondsoort, maar heeft wel een voorkeur voor lichte klei, zand en zavel.  Het liefst staat de Lei Sierkers als leiboom op een zonnige plek of op een plek met halfschaduw. De boom kan goed tegen een droge, of vochtige ondergrond. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden of de plek van aanplanten wel goed waterdoorlatend is.

japanse-sierkers-leiboom-kopen

Aanplantpakket

We adviseren u om de Japanse Sierkers leiboom aan te planten met een aanplantpakket. In dit pakket zitten boompalen, boombanden, spijkers en aanplantgrond. In de aanplantgrond zitten alle voedingsstoffen die de boom nodig heeft en die vaak niet in de normale aarde zitten. De voedingsstoffen in de aanplantgrond stimuleren de aangroei. Vaak duurt het twee tot drie jaar voordat de boom zich goed heeft kunnen wortelen in de grond. Om ervoor te zorgen dat de boom ook bij wind goed stevig staat, adviseren wij om de boom aan te planten met boompalen.

Japanse Sierkers laten aanplanten

Mocht u de Japanse Sierkers als leiboom door ons willen laten aanplanten, dan is dit mogelijk. Wij zullen in dat geval bij u langskomen voor het bezorgen en aanplanten. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat de plek van aanplanten vrij is van puin, oude wortels, bekabeling en wit zand. Wij doen de rest. Lees meer over onze aanplantservice.

Groei van een Japanse sierkers als leiboom

Als u een Japanse sierkers als leiboom uitkiest, is het belangrijk om rekening te houden met de stamhoogte. De stamhoogte – dit is de hoogte waarop het leischerm begint – groeit namelijk niet meer. Het leischerm blijft altijd op dezelfde hoogte. De takken zijn grotendeels in de breedte over het leischerm geleid. Dit zorgt ervoor dat het leischerm mooi vol groeit.

Bloei van een Japanse sierkers als leiboom

De Japanse sierkers leiboom bloeit in april / mei. In deze periode krijgt de boom roze bloemen in trossen. In combinatie met het bronskleurig uitlopend blad, zorgt dit voor een prachtig beeld.

Japanse sierkers als leiboom snoeien

De Japanse sierkers als leiboom is een makkelijke boom in onderhoud. Het beste moment om de leiboom te snoeien is in de maand net na de bloeiperiode. Snoei het leischerm terug tot een egaal scherm.

Japanse sierkers leiboom verzorgen

Ondanks dat de Japanse sierkers leiboom tegen een droge ondergrond kan, is het wel belangrijk om de boom water te geven. Vooral in de eerste twee jaar is dit belangrijk, omdat de wortels dan namelijk nog niet diep genoeg gegroeid zijn om zichzelf te voorzien van het grondwater. Om de groei te stimuleren, kunt u de Japanse Sierkers leiboom jaarlijks bemesten. Strooi in het voorjaar organische meststof, of koemestkorrels en wat tuinkalk rondom de stam.

Blad van een Japanse sierkers leiboom

In de bloeiperiode na de bloesem, krijgt de Japanse Sierkers leiboom nieuw blad. Het loopt bronskleurig uit en verkleurt daarna naar groen. In de herfst, voordat de boom het blad laat vallen, krijgt de boom prachtige gele, oranje en rode herfstkleuren.

Veelgestelde vragen:

Is een Japanse Sierkers leiboom gevoelig voor ziektes?

De Japanse sierkers kan gevoelig zijn voor gomziekte en zwarte luis. Bij de gomziekte is het raadzaam dat u de aangetaste takken afknipt en daarna uw gereedschap zorgvuldig ontsmet. Bestrijd zwarte luis door een mengsel te gebruiken van groene zeep, water en spiritus.

Krijgt een Japanse Sierkers leiboom vruchten?

De Japanse sierkers leiboom krijgt zelden vruchten.

Hoe en wanneer kun je een Japanse sierkers leiboom snoeien?

De Japanse sierkers leiboom kunt u het beste jaarlijks in mei snoeien. Snoei het leischerm terug tot een egaal scherm.

Heeft een Japanse Sierkers leiboom een voorkeur voor een standplaats?

Het liefst staat de Japanse sierkers leiboom op een zonnige plek, of op een plek met halfschaduw.

Hoe groot is het leischerm bij een Japanse Sierkers?

Het scherm van de Japanse Sierkers, de Prunus serrulata, als leiboom is 120 centimeter hoog en 120 centimeter breed.

Meer blogs lezen?

Alles over de Portugese Laurierkers >
Welke leibomen blijven groen in de winter? >
9 Meerstammige bomen met een hoge sierwaarde >

Volg ons op Facebook.

Terug naar overzicht

  • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i