Wat zijn de 5 populairste leibomen?

Amberboom als leiboom

De Amberboom is een mooie sierlijke leiboom. Hij verkrijgt een kurkachtige stam. In de zomer krijgt hij fris groen blad, en in de herfst kleurt dit mooi wijnrood met gele en violette herfstkleuren. Het blad heeft ook een mooie vorm. De amberboom gedijt in alle grondsoorten.

Geschiedenis van de Lei amberboom

De lei amberboom is een zeer mooie boom voor in de tuin. Van een lei amberboom kopen zult u zeker geen spijt krijgen. Zeker niet wanneer u een lei amberboom bestelt bij Van IJmeren. Deze boom wordt ook wel de liquidambar styraciflua genoemd. Het is een loofboom uit de familie van Altingiaceae. Deze boom komt van oorsprong uit het oosten van Noord-Amerika. Sinds 1688 is deze boom in groten getale aanwezig in Europa. Deze boom is al decennia lang bekend bij indianen in Amerika. Zij verbrandde de boom voor de geurstof. Deze boom ruikt erg lekker. Na de Spaanse verovering van dit gebied ontdekten de Europeanen de gom. Sindsdien staat de boom bekend om de vloeibare gom.

Glansmispel als leiboom

De ‘Red Robin’ Leiboom, oftewel Photinia fraseri ‘Red Robin’ Leiboom is een aanwinst voor elke tuin die gedurende de seizoenen kleurrijk moet zijn. U zult zeker plezier hebben van uw aanschaf als u de boom ziet veranderen door het jaar heen. Ook in de winter is deze boom groen. In de lente loopt de leiboom uit met felrode bladeren, waarna tevens fleurige witte bloemen en stevige donkerrode bessen het kleurenspel verfijnen. De lei glansmispel is ideaal om delen van een tuin af te schermen of om kleur aan te brengen op locaties in de tuin die in de winter grauw overkomen. Let er wel op dat de bessen van deze boom giftig zijn voor mensen, al doet u de vogels er wel een groot plezier mee.

Wat zijn de 5 populairste leibomen

Portugese laurier als leiboom

Zoekt u een stijlvolle leiboom die ook in een strenge winter uw tuin, huis of land sfeervol blijft omlijsten met prachtig bladgroen? Dan is de Prunus Lusitanica Leiboom oftewel de grootbladige Portugese Lei Laurier dé aanwinst waar u naar uitkijkt en het hele jaar door van zult genieten. De Prunus Lusitanica Leiboom oftewel de grootbladige Portugese Lei Laurier van vanijmeren.nl is een sierboom uit Zuid-Europa die zich goed leent voor de leikunst en veel voordelen biedt. De winterharde boom heeft ook in leivorm een grote bladdichtheid beperkt de inkijk, zorgt voor privacy en beschutting en doorbreekt de eentonigheid van muren en schutting. Het is een vernieuwende manier om een scheiding spelenderwijs aan te brengen voor wie uitgekeken is op de traditionele leibomen en hagen.

Het hele jaar door groot tuinplezier

In elk seizoen zorgt de Prunus Lusitanica Leiboom oftewel de grootbladige Portugese Lei Laurier van Vanijmeren.nl voor groot tuinplezier. Geniet van de geurige, crèmekleurige bloesem in kaarsjesvorm in de voorjaarszon, het mooie kleurenspel in de herfst en het hele jaar door van de glanzend groene bladrijkdom. De extra bonus voor de eigenaar komt met het onderhoud. De Prunus Lusitanica Leiboom oftewel de grootbladige Portugese Lei Laurier groeit langzaam, waardoor u flink op het snoeiwerk kunt besparen. Vogels zijn dol op deze leiboom waarin ze altijd wel kunnen schuilen of iets van hun gading vinden. Eén ding is belangrijk voor Portugese Lei: deze sterke boom die op bijna elke grondsoort groeit, staat op zijn best op een (half) zonnige plek en kan het uitzingen bij kortdurende droogte.

Olijfwilg als leiboom

De Lei Olea europaea, ook wel bekend als de Lei Olijfboom, is een boomsoort uit de olijffamilie (Oleaceae). De boom is inheems in de Middellandse Zee-regio, maar wordt tegenwoordig ook in andere delen van de wereld verbouwd vanwege zijn waardevolle vruchten, olijven genoemd. De olijfboom is groenblijvend, hierdoor heeft u met deze leischermen altijd privacy of schaduw. De bladeren zijn smal, leerachtig en donkergroen van kleur. De bloemen zijn klein, onopvallend en groeien in clusters. De vruchten van de olijfboom, de olijven, zijn eivormig en variëren in grootte en kleur, van groen tot zwart.

Lei Haagbeuk

De Lei Haagbeuk ‘Rockhampton Red’ is een bijzondere boom uit de Carpinus Betulus familie. Een groene haagbeuk die in de herfst, in plaats van geel, zoals andere boomsoorten, oranje tot dieprood kleurt. Het groene blad is anders frisgroen en geribbeld met ruwe bladeren en diepe nerven in een puntvorm, net als andere haagbeuk boomsoorten.

Geschiedenis van de Lei Haagbeuk

De Lei Haagbeuk “Rockhampton Red” komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk en kreeg pas in 2014 officiële erkenning als boomsoort, vanwege de bijzondere dieprode herfstkleur. Zo kreeg de boom ook plantenrechten en ontving deze meerdere prijzen en tuinbouwonderscheidingen op Europese platforms. De boom heeft een piramidale of ook wel kegelvormige groeiwijze en kan net als alle leibomen met behulp van een rek naar een bepaalde richting worden ‘gedwongen’. Hij staat solitair geplant ook prachtig en groeit dan uit tot eivorm, is dicht vertakt en wordt wel 10 tot 15 meter hoog. Jonge twijgen zijn bruin grijs en de oudere takken ferm donkergrijs.

Volg ons op Facebook of lees verder:

9 Prachtig bloeiende magnolias >>
7 Voordelen van een boom in de tuin >>
9 Meerstammige bomen met een hoge sierwaarde >>
De 5 mooiste bomen voor in een kleine tuin >>

Terug naar overzicht

  • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i