Sargentkers Meerstammig

Prunus sargentii Meerstammig

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Prunus sargentii Meerstammig, ook bekend als de Sierkers of Sargentkers Meerstammig, is een loofboom die oorspronkelijk afkomstig is uit Oost Azië. Deze kleine tot middelgrote boom staat bekend om zijn opvallende lichtroze bloesem en prachtig rode herfstkleur.

In het voorjaar bloeit de Prunus sargentii Meerstammig met roze bloemen in dichte clusters, wat niet alleen mooi is om te zien, maar ook bijen en vlinders aantrekt. Hierdoor is het een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

Het blad van de Sierkers is eveneens aantrekkelijk. In de lente verschijnen frisgroene bladeren, die gedurende de zomer voor een weelderige schaduw zorgen. In de herfst kleuren de bladeren fel rood, in tegenstelling tot veel andere sierkersen die wat meer geel tot oranje kleuren.

De Prunus sargentii Meerstammig gedijt het beste in goed doorlatende grond en houdt van een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Met een gematigde groeisnelheid ontwikkelt de kroon zich tot een ronde vorm, waardoor het een uitstekende keuze is als solitaire boom in de tuin. De uiteindelijke hoogte van de Prunus sargentii Meerstammig is circa 8-12 meter.

Of je nu een boom zoekt voor mooie bloemen in het voorjaar, de biodiversiteit of de prachtige herfstkleur, de Prunus sargentii Meerstammig voldoet aan deze eisen en voegt een esthetische waarde toe aan elke tuin of landschap. Kies voor de tijdloze schoonheid van de Prunus sargentii Meerstammig en geniet van de bloemenpracht en herfsttinten die deze boom te bieden heeft.

Geschikt voor

tuinen en parken

Blad

omgekeerd eirond tot ovaal

Bloemen

roze

Bodemvochtigheid

kan niet op te natte grond

Grondsoort

geringe bodemeisen

Herfstkleur

oranje, rood

Hoogte

8 – 12 m, klein, middel

Winterhard

goed

Standplaats

schaduw, Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad, bloei

Windbestendig

redelijk

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Magnolia ‘Susan’ Meerstammig

Magnolia 'Susan' Meerstammig
De Magnolia Susan Meerstammig is een paars / rose magnolia. Met mooie grote bloemkelken. Hij bloeit van april tot mei.…

Japanse roos Meerstammig

Camelia japonica Meerstammig
De Camelia japonica is een groenblijvende meerstammige boom, ook wel de Japanse roos genoemd. Dit is een groenblijvende boom, het…

Amberboom Meerstammig

Liquidambar styraciflua Meerstammig
De Amberboom meerstammig liquidambar styraciflua is een snelgroeiende meerstammige struik. Uiteraard kunt u deze struik kleiner houden door regelmatig in…

Steeneik Meerstammig

Quercus ilex Meerstammig
De Quercus Ilex Meerstammig is een groenblijvende meerstammige eik. Het blad is groen, leerachtig en de onderkant zilvergrijs. Doordat hij…
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i