Sierkers ‘Prunus Yedoensis’ Meerstammig

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Prunus yedoensis Meerstammig, ook bekend als de Meerstammig Yoshino-kers, is een prachtige sierboom afkomstig uit Japan. Deze boom staat vooral bekend om zijn spectaculaire lentebloesems en wordt daarom vaak gekozen voor tuinen, parken en landschappen wereldwijd.

De Yoshino-kers Meerstammig is een middelgrote boom die gemiddeld tussen de 10 en 12 meter hoog wordt, met een halfopen kroon. Tijdens de lente bloeit deze boom uitbundig met lichtroze tot witte bloemen, voordat het blad verschijnt.

Naast de bloesems heeft de Prunus yedoensis Meerstammig ook mooi groen blad. De bladeren zijn ovaalvormig en frisgroen van kleur, wat een aangenaam contrast biedt met de bloemen in de lente en voor schaduw zorgt in de zomer.

Deze boom groeit het beste in goed doorlatende grond en prefereert een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het vereist niet veel onderhoud, maar af en toe snoeien van dode of beschadigde takken kan helpen bij de gezondheid en vorm van de boom.

De Prunus yedoensis Meerstammig is niet alleen geliefd vanwege zijn schoonheid, maar heeft ook symbolische waarde. In Japan wordt de Yoshino-kers geassocieerd met vergankelijkheid en de schoonheid van het leven. Elk voorjaar trekken de bloesems veel bezoekers tijdens kersenbloesemfestivals, waar de tijdelijke pracht van deze boom wordt gevierd.

Of het nu in een kleine tuin, een stadspark of langs een laan is, de Prunus yedoensis Meerstammig voegt een vleugje magie en sereniteit toe aan elke omgeving. Met zijn betoverende bloesems en elegante vorm is deze meerstammige sierboom een tijdloze favoriet die generaties lang bewonderd zal worden.

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

breed ovaal

Bloemen

wit

Bodemvochtigheid

niet te nat

Grondsoort

alle

Herfstkleur

geel

Hoogte

6 – 10 m, klein

Kroon

breed vaasvormig

Oorsprong

Japan, 1864

Type-vorm

meerstammige boom

Verharding

verdraagt geen verharding

Winterhard

goed

Standplaats

halfschaduw, Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

bloei

Windbestendig

redelijk

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Zomerlinde Meerstammig

Tilia platyphyllos Meerstammig
De Zomerlinde, met zijn hartvormige bladeren en zoetgeurende, gele bloemen in de zomer is een opvallende en imposante verschijning. Niet…

Sierappel ‘Mokum’ Meerstammig

Malus 'Mokum' Meerstammig
De Meerstammige Malus ‘Mokum’ wordt een struik met een redelijk dicht vertakte eironde kroon. En krijgt roodbruinachtige blaadjes. In het…

Blazenboom Meerstammig

Koelreuteria paniculata Meerstammig
De Meerstammige Koelreuteria Paniculata heeft verschillende Nederlandse namen. Wordt ook vaak de Zeepboom of de Chinese Vernisboom genoemd. Het wordt…

Zilverlinde Meerstammig

Tilia tomentosa Meerstammig
De Tilia tomentosa Meerstammig is een mooie meerstammige linde met een groot donkergroen blad, met een grijsachtige onderkant. De boom…
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i