Winterbloeiende Sierkers Meerstammig

Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea' Meerstammig

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’ Meerstammig, ook wel bekend als de Winterbloeiende Sierkers, is een opvallende sierboom die het hele jaar door aantrekkelijk is in de tuin. Deze cultivar bloeit uitgebreid in de winter, zelfs bij koud weer.

Met lichtroze bloesems die verschijnen op kale takken, biedt deze boom een mooi schouwspel tijdens de koude maanden. De bloei begint meestal in het late najaar en duurt tot het vroege voorjaar.

Met een gematigde groeisnelheid en een uiteindelijke hoogte van ongeveer 6 tot 8 meter, is de ‘Autumnalis Rosea’ geschikt voor zowel kleine als grote tuinen. Het blad is ovaal en heeft een frisse groene kleur in de lente en zomer. In de herfst verandert het blad naar geel tot oranje voordat het valt.

Deze winterbloeiende kers doet het goed in goed doorlatende, iets drogere grond en gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduw locatie. Deze boom groeit op bijna alle grondsoorten. Het is een sterke en winterharde boom die weinig onderhoud vereist. Snoeien kan na de bloei plaatsvinden om de vorm te behouden en dode of ongewenste takken te verwijderen.

Voeg wat kleur toe aan uw tuin, in de wintermaanden, met de Prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’. Geniet van de bloemen en bewonder het winterse spektakel dat deze boom biedt.

Geschikt voor

tuinen en parken

Blad

groen

Bloemen

roze

Bodemvochtigheid

kan niet op te natte grond

Grondsoort

kleigrond, lemige grond, zandgrond

Herfstkleur

geel, oranje

Hoogte

6 – 8 m, klein

Vruchten

zelden

Winterhard

goed

Standplaats

halfschaduw, Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad, bloei

Windbestendig

goed, redelijk

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Tulpenboom Meerstammig

Liriodendron tulipifera Meerstammig
De Liriodendron tulipifera, ook wel de Amerikaanse tulpenboom genoemd is een snelgroeiende meerstammige struik met een kegelvormige kroon. De boom…
Vanaf 95,80

Amberboom ‘Worplesdon’ Meerstammig

Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' Meerstammig
De liquidambar styraciflua Worplesdon is een snelgroeiende meerstammige struik. Uiteraard kunt u deze struik kleiner houden door regelmatig in het…
Vanaf 115,00

Perzisch IJzerhout Meerstammig

Parrotia persica Meerstammig
Parrotia perscia Meerstammig, ook wel Perzisch IJzerhout genoemd, wordt een middelgrote meerstammige struik/boom. Het is familie van de toverhazelaar. De…
Vanaf 61,00

Steeneik Meerstammig

Quercus ilex Meerstammig
De Quercus Ilex Meerstammig is een groenblijvende meerstammige eik. Het blad is groen, leerachtig en de onderkant zilvergrijs. Doordat hij…
Vanaf 135,30
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i