Zachte Berk Meerstammig

Betula pubescens Meerstammig

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Zachte Berk Meerstammig (Betula Pubescens Meerstammig), is een mooie loofboom die een prachtige toevoeging is aan elke (middelgrote tot grote) tuin, park of landschap. Met zijn zilverachtige bast en fijne, groen getande bladeren is de Zachte Berk een sierlijke toevoeging aan de natuurlijke omgeving.

Deze inheemse boomsoort doet het goed in gematigde tot zeer koude klimaten en staat bekend om zijn vermogen om zich aan verschillende bodemsoorten aan te passen. De bast van de Zachte Berk Meerstammig is op jonge leeftijd glad en zilverkleurig, waardoor het een opvallend kenmerk is gedurende de eerste jaren van zijn groei. Na verloop van tijd ontwikkelt de bast zich tot een karakteristieke witte afbladderende bast. In tegenstelling tot de Ruwe Berk krijgt de Zachte Berk geen zwarte strepen door de stam.

Wat de bladeren betreft, zijn deze rond langwerpig en fijn getand, met een frisse groene kleur een dichte kroon.

De Zachte Berk staat erom bekend vogels en andere dieren aan te trekken, waardoor het niet alleen een esthetische toevoeging is aan de buitenruimte, maar ook bijdraagt aan de biodiversiteit. Dit komt omdat de zachte berk een inheemse boomsoort is. Bovendien heeft deze boom een kalmerend ritselend geluid wanneer de bladeren bewegen in de wind, wat bijdraagt aan de rustgevende sfeer in uw omgeving.

Of het nu gaat om het creëren van een natuurlijk ogend landschap, het verrijken van een tuin met diversiteit of het bieden van een rustgevende sfeer, de Zachte Berk is een uitstekende keuze. Met zijn onderscheidende uiterlijk en veelzijdige eigenschappen is deze boom een waardevolle aanwinst voor liefhebbers van natuur en tuinarchitectuur.

Geschikt voor

lanen, parken, grote tuinen

Blad

groen

Bodemvochtigheid

kan op natte grond

Grondsoort

alle

Herfstkleur

geel

Hoogte

15-20 m, middel

Kroon

ovaal

Winterhard

goed

Standplaats

halfschaduw, Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad, stam

Windbestendig

redelijk

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Amberboom ‘Worplesdon’ Meerstammig

Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' Meerstammig
De liquidambar styraciflua Worplesdon is een snelgroeiende meerstammige struik. Uiteraard kunt u deze struik kleiner houden door regelmatig in het…
Vanaf 115,00

Gewone Plataan Meerstammig

Platanus hispanica Meerstammig
Gewone Plataan Meerstammig | Platanus hispanica Meerstammig De Platanus acerifolia is de Gewone plataan en groeit snel. De Meerstammige Plataan…

Zomerlinde Meerstammig

Tilia platyphyllos Meerstammig
De Zomerlinde, met zijn hartvormige bladeren en zoetgeurende, gele bloemen in de zomer is een opvallende en imposante verschijning. Niet…
344,80

Perzisch IJzerhout Meerstammig

Parrotia persica Meerstammig
Parrotia perscia Meerstammig, ook wel Perzisch IJzerhout genoemd, wordt een middelgrote meerstammige struik/boom. Het is familie van de toverhazelaar. De…
Vanaf 61,00
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i