Dé natuurlijke
boomkweker

Zuilvormige Amberboom

Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette'

Maat

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Liquidambar styracilfua ‘Slender Silhouette’ is een smalgroeiende amberboom die mooi kleurt in de herst. De boom wordt niet heel erg groot en is dus perfect voor kleine tuinen. De zuilvormige amberboom heeft haar oorsprong in Amerika en is erg populair in Nederland. Deze zuilvormige boom heeft de Latijnse naam liquidamber styraciflua ‘slender silhouette’. Het is een prachtige boom die niet al te groot wordt. Hierdoor is deze boom uitermate geschikte voor de kleinere tuinen. De zuilvorm zorgt ervoor dat de onderkant smal blijft en dat de boom breder wordt wanneer deze de hoogte ingaat. Zo houdt u de ruimte in de tuin. Wij als boomkwekerij Van Ijmeren bieden de zuilvormige amberboom in verschillende maten aan. 

Specificaties

 • De exacte specificaties van de zuilvormige amberboom hebben wij voor u op een rijtje gezet:
 • De hoogte. Deze boom wordt doorgaans vijftien tot twintig meter hoog.
 • Bladsoort. Het blad van de zuilvormige amberboom heeft een glanzend groene kleur tijdens de bloeiperiode en prachtige herfstkleuren in de nazomer.
 • Winter. De boom verliest het blad en is niet wintergroen.
 • Bloemen. Kleine onopvallende bloemen bloeien in de lenteperiode.
 • Vruchten. De boom heeft een ronde vrucht met een stekelhuid.
 • Vorm. De boom heeft een smalle stam en het blad groeit uit in een zuilvorm.
 • Toepassing. De boom is bijzonder geschikt voor kleine ruimtes en tuinen.

Bloeiperiode

Vanaf eind april tot de eerste twee weken van mei bloeit de zuilvormige amberboom. De bloesem van deze boom is niet opvallend. De bladeren zijn handvormig met gekartelde uiteinden. In de lente en in de zomer is het blad heldergroen. De boom is erg geliefd vanwege de prachtige kleuren in de herfst. Het herfstblad van deze boom schakelt tussen oranje en rode tinten. De boom is een lust voor het oog in de herfstmaanden.

Ondergrond en zonlicht

Deze amberboom in zuilvorm wortelt het best op een leemhoudende ondergrond. Dit is ideaal voor de groei en gezondheid van de boom. Echter, een standaard vruchtbare ondergrond doet ook wonderen met deze boom. U plaatst de boom het beste op een plek met zon of half schaduw. De boom heeft genoeg licht nodig om optimaal te kunnen groeien. Direct zonlicht is perfect voor deze boom.

Bij ons kunt u eenvoudig zuilvormige amberbomen bestellen. U kunt eenvoudig de gewenste grootte van de boom kiezen en aan uw bestelling toevoegen. Aanplanten is ook mogelijk. Zo weet u precies dat uw boom stevig in de grond staat en goed kan groeien. U kunt de boom eenvoudig en snel laten verzenden, of gewoon komen ophalen bij onze kwekerij.

Windbestendigheid

matig

Blad

handvormig gelobd

Bloemen

geelgroen

Bodemvochtigheid

kan op natte grond

Grondsoort

vruchtbare leemhoudende grond

Herfstkleur

rood, purper, oranje, geel

Hoogte

10 – 18 m, middel

Kroon

zuilvormig, dichte kroon

Oorsprong

USA, circa 2000

Winterhard

goed

Type-vorm

zuilboom, beveerde boom

Standplaats

halfschaduw, Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad

Windbestendig

goed

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Japanse Sierkers Zuilvorm

Prunus serrulata 'Amanogawa'
Prunus serrulata 'Amanogawa' is een Japanse sierkers met een smalle groei Het is een langzaam groeiende boom die ongeveer 5 meter hoog wordt. Door zijn smal opgaande groeiwijze en zijn beperkte hoogte is de Prunus serrulata 'Amanogawa' ook geschikt voor de kleinere tuinen. Wellicht kent u de foto’s van Japanse steden volledig gehuld in de prachtige roze bloesem van de sierkers. Het gaat dan om de Japanse sierkers in zuilvorm, in het latijn prunus serrulata 'Amanogawa' genoemd. Deze zuilboom komt oorspronkelijk voor in Korea, Japan en China en kenmerkt zich door de roze bloesem. Ook in Nederland doet deze kers het prima, ook in de kleinere tuin.
Vanaf 83,10

Zuilhaagbeuk

Carpinus betulus 'Fastigiata'
Bij onze boomkwekerij Van IJmeren vind u een ruim aanbod aan zuilvormige bomen. Een mooi exemplaar hiervan is de zuilhaagbeuk. Er zijn verschillende soorten van deze beuk, waaronder de carpinus betulus Fastigiata . Dit is een prachtige smalle haagbeuk met groen eivormig blad. Bloeiperiode De zuilhaagbeuk is een sterke boom dat in de eerste jaren snel groeit. In de lente worden de bladeren licht en helder groen. Tijdens de zomermaanden houdt de boom deze groene kleur en wordt de kleur intenser. De boom is echt een spraakmaker in de herfst. De bladeren veranderen dan in een goudgele kleur. Het is een prachtig gezicht in de herfstmaanden.
Vanaf 60,90

Zuilvormige Eik ‘Regal Prince’

Quercus warei 'Regal Prince'
De Quercus warei 'Regal Prince' is een kruising tussen de Quercus robur Fastigiat en Quercus bicolor ook wel een zuileik genoemd. Hij krijgt groen blad. de takken groeien stik omhoog. Daardoor blijft de boom redelijk smal. Is minder gevoelig voor meeldauw. In de herfst verkleuren de bladeren naar geel.
Vanaf 127,20

Zuilhaagbeuk ‘Lucas’

Carpinus betulus 'Lucas'
Zuilhaagbeuk 'Lucas'
Vanaf 64,50
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
i i