Zwarte Els Meerstammig

Alnus glutinosa Meerstammig

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Zwarte Els Meerstammig (Alnus glutinosa Meerstammig) is een prachtige inheemse boom die erg groot kan worden. Met zijn elegante, gedraaide stammen en diep donkere bladeren voegt deze sierlijke boom een vleugje mysterie toe aan elke tuin of landschap.

De Zwarte Els staat bekend om zijn aanpassingsvermogen en gedijt in uiteenlopende bodemsoorten, van vochtige grond tot kletsnatte grond.

De bladeren van de zwarte els zijn heldergroen in de lente en kleuren wat donkerder groen midden in de zomer. In de lente verschijnen ook de bekende katjes in deze boom. In de herfst kleuren ze geel en oranje, wat een prachtig kleurenschouwspel oplevert.

Omdat het een inheemse boom is heeft de Zwarte Els Meerstammig ook ecologische voordelen. Het is een uitstekende keuze voor het aantrekken van vogels en insecten, en het draagt bij aan de biodiversiteit van je tuin. Bovendien staat de zwarte els bekend om zijn vermogen om stikstof uit de lucht te halen en in de bodem te binden, wat de bodemkwaliteit verbetert.

De Zwarte Els Meerstammig voegt een nieuwe dimensie toe aan elke omgeving. Met zijn opvallende silhouet en het vermogen om zich aan te passen aan verschillende omstandigheden, is deze boom een waardevolle aanwinst voor liefhebbers van alle grotere tuinen.

Geschikt voor

tuinen en parken

Blad

groen

Bloemen

katjes, geelgroen

Grondsoort

alle, niet te droog

Herfstkleur

geel, oranje

Hoogte

20 – 25 (35) m, snelgroeiend, groot

Kroon

ovaal, halfopen kroon

Winterhard

goed

Standplaats

halfschaduw, Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad, bloei

Windbestendig

goed

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Japanse roos Meerstammig

Camelia japonica Meerstammig
De Camelia japonica is een groenblijvende meerstammige boom, ook wel de Japanse roos genoemd. Dit is een groenblijvende boom, het…
Vanaf 475,00

Tulpenboom Meerstammig

Liriodendron tulipifera Meerstammig
De Liriodendron tulipifera, ook wel de Amerikaanse tulpenboom genoemd is een snelgroeiende meerstammige struik met een kegelvormige kroon. De boom…
Vanaf 95,80

Amberboom ‘Worplesdon’ Meerstammig

Liquidambar styraciflua 'Worplesdon' Meerstammig
De liquidambar styraciflua Worplesdon is een snelgroeiende meerstammige struik. Uiteraard kunt u deze struik kleiner houden door regelmatig in het…
Vanaf 115,00

Kerspruim Meerstammig

Prunus cerasifera 'Nigra' Meerstammig
De prunus cerasifera “Nigra” is een ontzettend mooie meerstrammige struik. Hij groeit mooi ovaal tot rond en heeft een dichte…
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i