6 bomen die in de herfst prachtig verkleuren

De herfst, de tijd dat het weer kouder wordt, guurder, natter, en de tijd dat u het liefst met een trui binnen zit. Maar de herfst is ook een periode waar de natuur nog even voor het laatste laat zien hoe prachtig zij wel niet is! De normaal groene blaadjes van een heel aantal bomen verkleuren in de meest uitbundige herfstkleuren, waardoor ze er nog één keer helemaal uitspringen. Maar welke soorten zijn nou het allermooist in de herfst? In deze blog behandelen we 6 bomen die in de herfst prachtig verkleuren.

1. De Moeraseik: deze stevige eikensoort (latijnse naam: Quercus palustris) heeft ‘s zomers al heerlijk frisgroen blad, maar als het eenmaal herfst wordt, laat deze boom zijn daadwerkelijke sierwaarde zien! De normaal frisgroene bladeren kleuren al redelijk vroeg intens rood, en zorgen ervoor dat deze boom er volledig uit springt! Mocht deze boom nou te groot worden voor in uw tuin, wij verkopen hem ook als dakboom en leiboom!

2. De Spaanse aak, deze oersterke cultivar van de veldesdoorn heeft van de zomer leuk groen , 3-5 lobbig blad, en is heel geschikt om in middelgrote tot grote tuinen neer te zetten. Ook als laanboom / straatboom is deze cultivar, de Acer campestre “Huibers Elegant” uitermate geschikt. Zodra het echter najaar wordt zullen de donkergroene bladeren van de Spaanse aak prachtig felgeel kleuren! In tegenstelling tot sommige andere soorten, die wat fletser geel blijven wordt de Acer campestre “Huibers Elegant” echt fel tegen donkergeel aan. Ook deze boom is als leiboom beschikbaar, en staat prachtig in de meeste tuinen!

3. De Amberboom Worplesdon, een cultivar van een oorspronkelijk Amerikaanse boom is een lust voor het oog in de herfst! Deze boom verkleurt van frisgroen naar felrood tot purper, en blijft in tegenstelling tot eerder genoemde soorten extreem lang in het blad, tot in december, heel soms wel eens tot januari! Wat deze boom extra bijzonder maakt is dat hij tot nu toe volledig ziektevrij is! Dat maakt deze boom enorm geschikt voor elke tuin! Als lei of dakboom springt deze boom er ook extra uit vanwege het mooie volle scherm.

Terug naar overzicht

  • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i