Olijfwilg van Boomkwekerij Van IJmeren

Wilt u een olijfwilg kopen die functioneert als haag rondom uw tuin én die het hele jaar door groen blijft? Denk dan eens aan de olijfwilg, een sterke, groenblijvende haagplant. Boomkwekerij Van IJmeren heeft verschillende soorten olijfwilgen in het assortiment.

De Elaeagnus ebbingei leiboom heeft de bloeiperiode vanaf juli tot ongeveer september. Wanneer u de boom niet snoeit, dan groeien er tijdens de bloeiperiode kleine niet zulke opvallende witte klokvormige bloemetjes. Betreffende het uiterlijk vallen de bloemetjes misschien niet op, de bloemen geuren wel enorm!

Olijfwilg kopen

Olijfwilgen zijn niet alleen mooie, altijd groenblijvende struiken, maar ook zeer geschikt als haagplant. De bekendste olijfwilgensoort heeft groen met geel blad. De zilverbes, ook wel Elaeagnus ebbingei genaamd, heeft groen blad en witte bloemen. Olijfwilgen van deze soort zijn zeer sterke struiken die ook in de winter groen blijven. Bij het olijfwilg kopen kunt u eens nadenken om de boom als haag te gebruiken. De haagplant is verkrijgbaar in verschillende maten.

De olijfwilg is een typische boom die vaak gebruikt wordt als haag. Dit is vooral te herkennen aan de leivorm. Dit houdt in, dat de takken ´geleid´ worden. Zo kunt u de boom door middel van snoeien in een bepaalde vorm houden en zo krijgt u een met meerdere olijfwilgen naast elkaar een mooie haag.

Waarom Boomkwekerij Van IJmeren?

 • Eigen boomkwekerij van ca. 10 ha.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding olijfwilgen.
 • Direct online laan- en sierbomen bestellen.
 • Bezorgen met kluit en aanplanten mogelijk.
 •  Snel en gemakkelijk online bestellen

Als u weet welke olijfboom u wilt, dan kunt u deze het beste even van te voren bestellen in onze webshop. Dan zetten wij de gewenste maat en soort voor u klaar en komt u nooit voor niets bij ons langs in Opheusden. Desgewenst kunnen wij de haagplanten ook bij u thuis afleveren en aanplanten. Als u advies nodig heeft, neem dan even contact op. Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

Een greep uit het assortiment

Olijfwilg – Zilverbes

Elaeagnus ebbingei Haag
De Elaeagnus ebbingei is een zeer sterke groenblijvende struik, vooral geschikt voor aan de kust. Hij krijgt witte bloemen. U…
Vanaf 12,95

Lei Olijfwilg

Elaeagnus ebbingei Leiboom
Geef de tuin een mediterraanse tint met de Elaeagnus ebbingei leiboomWilt u een mediterraanse tuin aanleggen? Dan is er het…
Vanaf 180,30

Lei Olijfwilg ‘Compacta’

Elaeagnus ebbingei "Compacta" Leiboom
Geeft uw tuin een nieuw karakter met de Lei Olijfwilg ‘Compacta’   Wilt u uw tuin nieuw karakter geven? Dan…
Vanaf 351,70
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i