Dé natuurlijke
boomkweker

Boomkwekerij van IJmeren is specialist in het kweken van lindebomen. Van IJmeren heeft een ruim assortiment aan lindebomen. U heeft een goede prijs / kwaliteitverhouding en krijgt vers gerooide bomen van de boomkwekerij.

Linde herkomst

Een linde is een loofboom en kan heel goed gebruikt worden als laanboom of als leiboom. De echte herkomst van de familie linde komt voor op het noordelijk halfrond in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Soorten lindes

Er zijn ontzettend veel soorten lindes. Hier in de buurt komen hoofdzakelijk de volgende soorten voor:

Amerikaanse linde (Tilia americana)

Kleinbladige linde of winterlinde (Tilia cordata)

Hollandse linde (Tilia ×europaea)

Grootbladige linde of zomerlinde (Tilia platyphyllos)

Zilverlinde (Tilia tomentosa)

Krimlinde (Tilia ×europaea ‘Euchlora’ )

Hieronder zijn weer diverse soorten cultivars. De linde behoort tot de grote loofbomen en de boom kan zeer oud worden. De lengte van de boom kan variëren van 20 tot 30 meter. Bij Boomkwekerij van IJmeren heeft u een ruim assortiment aan linde soorten. Bekijk het linde assortiment!

Gebruik

De linde wordt veel gebruikt als leiboom, dan wordt ze wel leilinde genoemd. Takken worden hierbij horizontaal gebogen en aan een frame vastgemaakt. In volgende jaren worden de scheuten op de stam en scheuten die de verkeerde kant op groeien gesnoeid. Op die manier ontstaat een dicht bladerscherm dat met name in de zomer verkoeling in huis biedt.

Ziektes

De linde kan erg veel last hebben van bladluis. De zilverlinde heeft hier echter weinig last van. De lindebladluis scheidt honingdauw, een suikerhoudend vocht, af, waarop weer schimmels zoals roetdauw groeien. De honingdauw kan voor zeer veel overlast zorgen. Vraag om advies bij Boomkwekerij van IJmeren. Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

Bel: 0488 48 2266

 

  • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i