Dé natuurlijke
boomkweker

Lei liquidambar kopen

Een Lei liquidambar kopen is een goede keuze als u een winterharde boom zoekt.styracifulua ‘Worplesdon’ is een boom die goed tegen kou en extreme regen kan. De boom krijgt groen blad dat in de herfst een mooie oranje-rode kleur krijgt. Geschikt voor alle (ook natte) grondsoorten.

Waar komt de naam vandaan?

De Amberboom hoort tot de familie van de Hamamelidaceae. De Latijnse naam komt van liquidus vandaan wat weer vloeibaar betekend en styrax, wat verwijst naar de gom die de boom afscheid. In Nederland wordt het de amberboom genoemd omdat harsafschijding heeft. De Nederlandse naam is lei amberboom.

Waar komt de boom vandaan?

De Liquidambar komt oorspronkelijk uit noord en oost Amerika en Mexico.

Waar groeit de boom het best?

Een Lei liquidambar kopen levert een boom met weinig eisen voor de grond. Het is een boom die winterhard is en graag veel zon heeft. Omdat de Liquidambar een oppervlakkig wortelgestel heeft kan het zijn als het heel erg droog is dat je moet wateren.  In particuliere tuinen zal hij bijna nooit  zijn volwassen hoogte bereiken. Het duurt al ongeveer 20 jaar voor deze tot 10 meter hoog is. Hij wordt vaak gebruikt als laanboom maar het is zeker ook mooi als leiboom. Het is een mooie solitair die een prachtige herfstverkleuring heeft.

Is deze boom ziektegevoelig?

Nee. De Amberboom is ziektevrij.

Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

 

  • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i