Kersenbomen

10
Lees meer...

De lekkerste kersen uit eigen tuin

 

Kersenbomen kopen hoeft u tegenwoordig niet meer in een fysieke winkel te doen. Online kunt u gemakkelijk en snel uw kersenboom bestellen. Kersenbomen zijn er in verschillende soorten en maten. De smaak van de kersen verschillen ook, het is daarom belangrijk om een kersenboom te kiezen het beste bij uw wensen past. Kersenbomen bestellen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

 

Kersen

 

Kersen hebben een steenachtige pit en behoren tot de steenvruchten. De meeste kersen hebben een dieprode kleur, maar er zijn ook gele of oranjegele kersen. De smaken verschillen ook, van zuur tot zoet. Zoete kersen worden vaak direct gegeten of verwerkt in zoete lekkernijen. De zure kers wordt vaak industrieel verwerkt, zoals in dranken. De meeste kersen die je hier vindt in de supermarkt zijn geïmporteerd uit andere landen, vooral uit Griekenland komen veel kersen. In Nederland worden ook kersen geteeld, met name in de Betuwe. Deze kersen worden in de lente en zomer verkocht.

 

Soorten kersenbomen

 

Niet elke kersenboom heeft dezelfde soort afmetingen en geeft dezelfde soort kersen. In onze webshop kunt u zes verschillende kersenbomen kopen. Hieronder leest u een korte beschrijving van de soorten in ons assortiment, zodat de juiste kersenboom bestellen gemakkelijk is.

 

Annabella

 

De Annabella kers is een zoete, grote donkerrode kers. De kers heeft een intense smaak. De kersenboom moet bestoven worden door onder andere een Van of een Varikse Zwarte.

 

Castor

 

De Castor kers heeft een donkerrode kleur die vrij groot is. De kersenboom staat bekend als een vrij gemakkelijk te onderhouden ras. De boom is zelfbestuivend, dat houdt in dat er geen bestuivers nodig zijn om vruchten te kunnen leveren.

 

Kordia

 

De Kordia is een grote, donkere kers. Het is een makkelijke zelfbestuivende boom met een goed aroma. Een kruisbestuiving met een andere kersenboom wordt aangeraden, dat komt de smaak nog meer ten goede.

 

Lapins

 

Eén van de meest bekende kersen is de Lapins, een donkere, sappige en zoete kers. De Lapins is een kruising van de Stella en de Van, dat een combinatie is van het beste van beide rassen: zelfbestuivend en donkere, grote vruchten. Het is niet noodzakelijk om deze boom samen met andere kersenbomen kopen.

 

Van

 

De Van is een donkerrode, zoetige kers. Dit ras is populair in Nederland vanwege de goede smaak. De boom is zelfbestuivend. Twijfelt u over welke soorten kersenbomen kopen? Met de Van zit u altijd goed.

 

Varikse Zwarte

 

De naam van de Varikse Zwarte verklapt het al, de kers heeft een bijna zwarte kleur. Deze kers is van Nederlandse afkomst. De boom heeft een bestuiver nodig en kan ook goed ingezet worden als een bestuiver van kersenbomen. Deze kersenboom kunt u daarom het beste met andere kersenbomen kopen.

 

Hoe plant ik een kersenboom?

 

Bij een kersenboom kopen is het belangrijk dat hij direct na aankomst onmiddellijk geplant wordt. Eventueel kan de boom eerst op een tijdelijke plaats gezet worden door het in te kuilen. Het te lang laten liggen van een boom kan namelijk de wortels beschadigen door wind en indroging.

 

Bij het planten moet een plantgat gemaakt worden met een diepte dat minimaal 1,5 zo diep is en 2 keer zo breed. Voorzie het plantgat van goede compost en een matig verteerde stalmest. Zorg ervoor dat er een goede watergift is tijdens de aanplant, zodat de grond goed tussen de wortels kan spoelen. De eerste dagen na de beplanting is het belangrijk om kersenboom extra water te geven.

 

Kersenboom kopen

 

Van IJmeren boomkwekerij is gespecialiseerd in het opkweken en vormen van bomen. Kersenbomen bestellen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. De bomen kunnen in overleg worden opgehaald of thuis worden afgeleverd. Kersenbomen kopen kan in verschillende maten, van struik tot halfstam en hoogstam. Al onze bomen in het assortiment zijn van hoge kwaliteit. Kersenbomen kopen bij Van IJmeren Boomkwekerijen garandeert u van een sterke boom die uitgroeit tot een prachtig geheel.