9 Prachtig bloeiende magnolias

9 Prachtig bloeiende magnolias!

Magnolia “Susan”

We trappen de lijst van 9 Prachtig bloeiende magnolias af met de Magnolia Susan. Deze paars/roze Magnolia is een prachtig bloeiende boom die wat kleiner blijft. De bloei begint rond april en de struik groeit uit tot een kleine boom. Daarbij verschijnen er prachtige donkerroze bloemen. Deze groeien na de eerste bloei door, waardoor de “Susan” tot in Mei of Juni een rijkelijke toevoeging voor de tuin blijft. De boom kan zo’n 3 tot 5 meter hoog worden.

Magnolia ‘Kobus’

Heeft de “Susan” een diepe roze kleur, de Magnolia Kobus krijgt grote zuivere witte bloemen. Deze boom groeit wat langzamer maar kan een hoogte van 8 meter bereiken. De Kobus wordt vooral een brede boom waarvan de openstaande witte bloemen een exotische aanblik geven. De groene bladeren veranderen in de herfst naar een oranje kleur waarbij rode bessen tevoorschijn komen. Zeer aantrekkelijk voor vogels.

Magnolia “Yellow River”

Deze unieke Magnolia groeit in maart-april met een wijd en roomgelig bloemendek die een heerlijke geur verspreid. De vorm van deze bloemen doet sterk aan tulpen denken, vandaar dat de Yellow River ook wel “valse tulpenboom” genoemd. Deze bloemen groeien al aan de boom voordat er blad aan de boom zit. De Yellow River kun je beter niet snoeien maar rustig laten groeien! Het hout is namelijk heel zacht.

Magnolia ‘Officinalis Biloba’

De Magnolia ‘Officnalis Biloba‘ is één van de 9 prachtig bloeiende magnolias met bladeren tot wel 40 centimeter. Het einde van deze bladeren worden gekenmerkt met een uitsnijding. De plant is goed winterhard en er groeien créme bloemen die openstaan. In de maanden mei en juni groeien er zoetgeurende wit-roze bloemen aan de boom. Na de groei ontwikkelen er langwerpige vruchten.

Magnolia Brooklynensis “Woodsman”

De Magnolia Brooklynesis “Woodsman”. Een mondvolle maar ook zeer siervolle toevoeging aan elke tuin. Deze grote struik groeit uit tot een kleine boom met een hoogte van circa 4 meter. De geurende bloemen pakken uit rond half april, zijn maar liefst 15 centimeter in doorsnede en bezitten een bijzondere kleurtint. Bij deze Woodsman zijn de buitenste bloemen namelijk zacht- tot olijfgroen en de binnenste bladeren zacht roze.

Magnolia Stellata “Royal star”

De Royal Star is een redelijk kleine boom die zijn naam eer aan doet. In het voorjaar groeien er talloze witte, openvallende bloemen in de boom, in de vorm van een ster. Deze zorgen ervoor dat de boom een echte eyecatcher in de tuin wordt. De knoppen van deze plant zijn al in de winter aanwezig waardoor de boom zelfs in de kale tijden voor decoratie zorgt. Als de boom is uitgegroeid verschijnt er een smal, diepgroen blad wat in de herfst afvalt. De boom is een prachtige verschijning in de tuin.

Magnolia “Soulangeana”

Eén van de oudste bomen ter wereld, en nog steeds een van de populairste. Oude liefde roest niet. En daar valt ook weinig over te twisten als je deze boom in de tuin hebt staan of in onze kwekerij ziet. De grote witroze en tulpvormige bloemen zijn in de lente een ware uitnodiging en brengen iedere aanwezige in extase. De Soulangeana kan 6 tot 8 meter hoog worden en heeft een gemiddelde groeisnelheid.

Magnolia Grandiflora

Magnolia Grandiflora wordt ook wel de groenblijvende tulpenboom of beverboom genoemd. De boom krijgt opvallende bladeren van wel 30 cm en ook stevig en leerachtig van uitstraling. De onderzijde van het blad is bruin en voelt zacht aan. In juli, augustus bloeit deze magnolia grandiflora met grote witte bloemen, deze ruiken erg lekker. De boom wordt niet erg hoog, ongeveer 4-5 meter. De boom kan wel tegen vorst, maar het is wel beter om hem een beetje op een beschutte plaats te planten.

Magnolia “Black Tulip”

De Magnolia ‘Black Tulip’ is een mooie bloeiende boom, met grote donkerpaarse opstaande kelken. De bloemen verschijnen voordat het blad er aan komt. De combinatie met het diep groene stevige blad maakt het een sierlijke toevoeging voor uw tuin. De boom heeft een compacte groei van 6 tot 7 meter. De Black Tulip bloeit lang en kleurrijk en hoeft niet gesnoeid te worden.

9 wunderschön blühende Magnolien
Magnolia's staan prachtig in de bloei

Terug naar overzicht

  • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i