Alles over de Lei Glansmispel

De Lei Glansmispel (Photinia fraseri ‘Red Robin’) is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn hoge sierwaarde en eenvoudige verzorging. Vooral de aantrekkelijke bladkleur, de relatief eenvoudige verzorging en het feit dat deze boom groenblijvend is zijn redenen waarom veel mensen voor deze boom kiezen. In deze blog bespreken we de belangrijkste aspecten van de Lei Glansmispel, waaronder zijn sierwaarde, groeicondities, verzorging en toepassingen in tuinontwerpen.

Sierwaarde van de Lei Glansmispel

De sierwaarde van de Lei Glansmispel komt voornamelijk tot uiting in zijn opvallende bladkleur. Het nieuwe blad van de Photinia fraseri ‘Red Robin’ verschijnt in een heldere rode tint, die geleidelijk verandert naar donkergroen naarmate hij ouder wordt. Dit kleurcontrast zorgt voor levendigheid in de tuin gedurende het hele groeiseizoen. Daarnaast behoudt de Lei Glansmispel zijn bladeren, waardoor hij ook in de winter zijn schoonheid laat zien.

Lei Glansmispel

Photinia fraseri 'Red Robin' Leiboom
De ‘Red Robin’ Leiboom, oftewel Photinia fraseri ‘Red Robin’ Leiboom is een aanwinst voor elke tuin die gedurende de seizoenen…
Vanaf 149,50

Optimale groeicondities

De Lei Glansmispel gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Hij is vrij tolerant ten opzichte van verschillende grondsoorten, zolang de drainage goed is. Een plek in de volle zon tot halfschaduw is ideaal voor de groei en kleurontwikkeling van de bladeren. Hoewel de Lei Glansmispel redelijk droogtetolerant is zodra hij goed is gevestigd, profiteert hij van water, vooral tijdens droge periodes en het eerste jaar na aanplant om een sterk wortelstelsel te ontwikkelen. Maar… u weet al wat we gaan zeggen. Geef de boom niet teveel water om wortelrot en verstikking te voorkomen. Mocht u hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op!

Verzorging van de Lei Glansmispel

De verzorging van de Lei Glansmispel is relatief eenvoudig, wat bijdraagt aan zijn populariteit in tuinen. Regelmatig snoeien is essentieel om de gewenste leivorm te behouden en de plant gezond te houden. Snoei bij voorkeur in het vroege voorjaar of na de bloei in de zomer om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Het verwijderen van dode of beschadigde takken helpt ziektes te voorkomen en de luchtcirculatie te verbeteren. Bovendien kan een jaarlijkse bemesting in het vroege voorjaar met een meststof de groei en bladkleur verbeteren.

Toepassingen in tuinontwerpen

De Lei Glansmispel wordt vaak gebruikt in verschillende tuinontwerpen vanwege zijn sierwaarde en veelzijdigheid. Het is een uitstekende keuze voor het creëren van hagen of privacy schermen dankzij zijn dichte bladgroei. Daarnaast wordt de Lei Glansmispel vaak geleid tegen muren of hekwerken om structuur aan de tuin toe te voegen. Zijn kleurveranderingen door het jaar heen maken hem tot een aantrekkelijke focusplant in borders en perken. De groenblijvende aard van de Lei Glansmispel zorgt ook voor sierwaarde in de winter.

Conclusie

De Lei Glansmispel is een veelzijdige en sierlijke toevoeging aan elke tuin. De boom heeft opvallende bladkleuren, eenvoudige verzorging en vind vele toepassingen in tuinontwerpen. Of hij nu wordt gebruikt als haag, privacy scherm of geleid tegen een muur, de Lei Glansmispel voegt het hele jaar door waarde toe aan uw tuin. Met de juiste zorg en aandacht kan hij jarenlang schoonheid en structuur aan uw tuin toevoegen.

Meer blogs lezen:
De mooiste zomerbloeiers >
Bomen die goed tegen de zon kunnen >
De 5 mooiste bomen voor in een kleine tuin >

Terug naar overzicht

  • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i