Water geven tips en tricks

Het klinkt heel simpel: water geven. Maar toch zijn er wel een paar dingen waar je goed op moet letten. Er zijn verschillende dingen die mis kunnen gaan, in het ergste geval kan uw boom zelfs doodgaan bij verkeerd water geven. Belangrijk dus om op een goede manier water te geven. Daarom geven we u 5 water geven tips en tricks!

1. NIET te veel!! Dit is één van de meest voorkomende fouten die gemaakt worden bij het water geven. Er wordt teveel water gegeven. Dit kan hele nare gevolgen hebben, als u pech heeft gaan de wortels rotten, en gaat de boom zelfs dood! Maar hoe komt u er nou achter hoeveel water genoeg is? Dat is per boomsoort verschillend, zoek dat eerst altijd even op. Een Wilg heeft bijvoorbeeld veel water nodig, een blazenboom juist heel weinig. Wij raden altijd aan om de grond rond de kluit licht vochtig te houden. Heeft u te weinig water gegeven? Geen enkel probleem! De bladeren zullen eerst slap gaan hangen, geef dan een even goed water, en uw boom herstelt weer volledig!

2. Frequentie: wij raden aan om liever 2 keer een beetje water te geven dan 1 keer heel veel. Een boom kan namelijk niet in 1 keer heel veel water opnemen, dus eigenlijk verspilt u op deze manier water.

3. Gebruik een Boom Waterzak, een waterzak laat het water langzaam uit de zak druppelen. Dit zorgt ervoor dat u niet te veel water geeft, en dat het goed bij de wortels komt. Ook handig: er gaat 75 liter in een zak, wat er verdeeld over een aantal dagen langzaam uit druppelt. U hoeft dus in warme periodes niet meer elke dag te sproeien. Dit bespaart een hele hoop tijd en moeite!

4. Geef in de winter geen water. In de winter is de boom in rust. Dit betekent dat de bomen geen voedingsstoffen, licht en water opnemen. Als u toch water blijft geven kunnen de wortels gaan rotten en overleeft de boom het niet, let daar dus goed op!

5. Gebruik een sproeikop. Mocht u een Boom Waterzak nou niet mooi vinden, of bijvoorbeeld een haag hebben staan (hier is een waterzak niet praktisch), zorg er dan voor dat u altijd een sproeikop gebruikt. Waarom? Omdat een te harde straal de grond soort van dichtspuit. Hierdoor kan de grond het water niet goed opnemen en bereikt het niet de plek waar u het wilt hebben, namelijk de wortels. De oppervlakte mag dan heel nat lijken, als je een klein beetje dieper graaft zult u zien dat de grond niet nat is! Het gebruik van een sproeikop is dus erg aan te raden!

In het kort kunt u dus wel stellen dat water geven eigenlijk iets ingewikkelder is dan vaak gedacht wordt. Gelukkig zijn er genoeg water geven tips en tricks om uw boom toch precies genoeg water te geven, hierdoor kunt u genieten van optimale groei en bloei!

Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

Lees ook:

Bomen beschermen tegen vorst

Het hele jaar door bladeren? Deze 7 groenblijvende haagplanten hebben het

water geven tips en tricks van ijmeren

Terug naar overzicht

  • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i