Dé natuurlijke
boomkweker

Dakplataan ‘Alphens Globe’

Platanus hispanica 'Alphens Globe' Dakboom

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Een dakplataan zoals de Alphens Globe heeft kleiner en compacter blad dan de gewone plataan. Schors en takken hebben een camouflage achtige afschilferende schors.

Deze dakplataan krijgt groen blad maar loopt laat uit. De Alphens Globe krijgt in mei mooie geelgroene bloemen. Deze dakplatanen groeien bijzonder goed in kleigrond, leegrond, zandgrond en veengrond. Kan prima worden aangeplant bij verharding. Is bestand tegen wind en geeft voorkeur aan een zonnige plaats. Platanen zoals de Alphens Globe worden vaak geplant in smalle straten, parken, pleinen en grote en kleine tuinen. Ook zijn ze vaak beschikbaar in meerdere vormen; hoogstam, solitair of als bolvormige. 

De heerlijkste schaduwplekjes in uw tuin ontstaan geheel natuurlijk met de dakplataan Alphens Globe. 

Als u op zoek gaat naar nieuw groen voor in uw tuin weet u vast al dat hierin een enorme keuze is. Er is dan ook vrijwel geen verkeerde keuze te maken met betrekking tot de nieuwe bomen die u in uw tuin of op uw terras gaat plaatsen. Verkeerd doen gaat dus haast niet, maar een extra goede keuze maken juist wel. Eén manier waarop u deze extra goede keuze kunt maken, is een dakplataan Alphens Globe kopen. Deze bijzonder fraaie variant van de plataan zal uitgroeien tot een schitterende hoge boom die zich bovendien tot een wonderlijke natuurlijke parasol zal ontpoppen. Op deze manier kunt u daardoor heel eenvoudig en zonder gesleep de meest heerlijke schaduwplekjes creëren op uw terras. Neem daarom in het ontwerp van uw nieuwe tuin of terras zeker deze dakplataan mee. Bij Van IJmeren kunt u bovendien heel eenvoudig de dakplataan Alphens Globe bestellen, zodat u er direct mee aan de slag kunt.

Over de Dakplataan Alphens Globe

De dakplataan Alphens Globe of Platanus hispanica ‘Alphens Globe’ is ontstaan als kruising tot de oosterse en de westerse plataan. Opvallend aan deze boom is zijn prachtige stam, waarbij door afbladdering van het schors een schitterend camouflage-patroon ontstaat. Het zeer fraaie kleurenpalet dat hierdoor ontstaat zal werkelijk iedere tuin een extra mooie aanblik geven. De vruchten van de boom zijn rond en aan de zaadjes zitten gele haren die het als een parachute naar beneden laten dwarrelen. Het blad van de dakplataan is prachtig vijflobbig. De dakplataan Alphens Globe wordt vaak in straten en op pleinen in drukke steden geplaatst. Hiervoor zijn meerdere redenen. Allereerst geeft de boom bijzonder veel schaduw, wat onder meer tijdens warme en uiterst zonnige zomerdagen uitstekend van pas komt. Daarnaast is de dakplataan Alphens Globe zeer goed bestand tegen luchtvervuiling, zoals die in stad veel voorkomt. Verder kan de boom goed tegen snoeien, waardoor u hem ook thuis in uw tuin prima op de door u gewenste manier kunt bijwerken. Voor sommige mensen heeft de boom echter wel een klein nadeel. Aan de nieuwe twijgjes en het nieuwe blad van deze dakplataan bevinden zich namelijk haartjes die, wanneer ze uitvallen, soms tot irritatie of een allergische reactie kunnen leiden.

Uw dakplatanen Alphens Globe bestellen

Bij Van IJmeren kunt u rekenen op ruim 20 jaar ervaring met de ontwikkeling en teelt van de fraaiste dakplatanen. Hierdoor bent u verzekerd van de beste bomen van de hoogste kwaliteit die ook uw tuin geheel zullen opfleuren. Het bestellen kan heel eenvoudig via onze website en vervolgens krijgt u uw gewenste dakplatanen snel bij u thuis geleverd. Wilt u ze liever ophalen? Vanzelfsprekend is ook dit mogelijk. Verder staan wij klaar om u allerhande advies te geven over de beste plekjes voor de dakplataan Alphens Globe en de manier waarop u deze het beste kunt verzorgen. Maak dus direct een mooi plaatsje vrij in uw tuin of op uw terras, zodat u gelijk uw fraaie dakplataan Alphens Globe kopen kunt.

Windbestendigheid

goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

breed omgekeerd eirond

Bloemen

in dichte bundels op korte stelen

Grondsoort

vochtig en luchtig

Herfstkleur

geel

Oorsprong

Schotland, 1850

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

platte gevleugelde nootjes

Afmeting vierkant dak

L120 cm x B120 cm

Diameter kruisdak

150 cm

Diameter vierkant dak

150 cm

Type-vorm

dakboom, dakvorm

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Dak Prunus ‘Trailblazer’

Prunus 'Trailblazer' Dakvorm
De Dak Prunus Trailblazer is een mooie dakboom. Deze Prunus Trailblazer krijgt eerst heel even donkergroen blad, wat al snel…
Vanaf 243,50

Dakplataan

Platanus hispanica Dakboom
De Platanus acerifolia dakvorm / dakplataan is een snelgroeiende boom met groot groen blad. De boom krijgt een afschilferende bast…
Vanaf 125,00

Dak Oosterse Plataan

Platanus orientalis 'Digitata' Dakboom
Deze Dakplataan is van de variant Platanus orientalis ‘Digitata’. Ook wel de Oosterse Plataan genoemd. De bast is geel en…
Vanaf 161,80

Dak Tulpenboom

Liriodendron tulipifera Dakboom
De Liriodendron tulipifera Dakvorm, ook wel de Amerikaanse daktulpenboom genoemd is een snelgroeiende boom. De boom heeft groen blad en…
Vanaf 119,00
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i