Dé natuurlijke
boomkweker

Dakplataan ‘Alphens Globe’

Platanus hispanica 'Alphens Globe' Dakboom

Maat

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Een dakplataan zoals de Alphens Globe heeft kleiner en compacter blad dan de gewone plataan. Schors en takken hebben een camouflage achtige afschilferende schors.

Deze dakplataan krijgt groen blad maar loopt laat uit. De Alphens Globe krijgt in mei mooie geelgroene bloemen. Deze dakplatanen groeien bijzonder goed in kleigrond, leegrond, zandgrond en veengrond. Kan prima worden aangeplant bij verharding. Is bestand tegen wind en geeft voorkeur aan een zonnige plaats. Platanen zoals de Alphens Globe worden vaak geplant in smalle straten, parken, pleinen en grote en kleine tuinen. Ook zijn ze vaak beschikbaar in meerdere vormen; hoogstam, solitair of als bolvormige. 

De heerlijkste schaduwplekjes in uw tuin ontstaan geheel natuurlijk met de dakplataan Alphens Globe. 

Als u op zoek gaat naar nieuw groen voor in uw tuin weet u vast al dat hierin een enorme keuze is. Er is dan ook vrijwel geen verkeerde keuze te maken met betrekking tot de nieuwe bomen die u in uw tuin of op uw terras gaat plaatsen. Verkeerd doen gaat dus haast niet, maar een extra goede keuze maken juist wel. Eén manier waarop u deze extra goede keuze kunt maken, is een dakplataan Alphens Globe kopen. Deze bijzonder fraaie variant van de plataan zal uitgroeien tot een schitterende hoge boom die zich bovendien tot een wonderlijke natuurlijke parasol zal ontpoppen. Op deze manier kunt u daardoor heel eenvoudig en zonder gesleep de meest heerlijke schaduwplekjes creëren op uw terras. Neem daarom in het ontwerp van uw nieuwe tuin of terras zeker deze dakplataan mee. Bij Van IJmeren kunt u bovendien heel eenvoudig de dakplataan Alphens Globe bestellen, zodat u er direct mee aan de slag kunt.

Over de Dakplataan Alphens Globe

De dakplataan Alphens Globe of Platanus hispanica ‘Alphens Globe’ is ontstaan als kruising tot de oosterse en de westerse plataan. Opvallend aan deze boom is zijn prachtige stam, waarbij door afbladdering van het schors een schitterend camouflage-patroon ontstaat. Het zeer fraaie kleurenpalet dat hierdoor ontstaat zal werkelijk iedere tuin een extra mooie aanblik geven. De vruchten van de boom zijn rond en aan de zaadjes zitten gele haren die het als een parachute naar beneden laten dwarrelen. Het blad van de dakplataan is prachtig vijflobbig. De dakplataan Alphens Globe wordt vaak in straten en op pleinen in drukke steden geplaatst. Hiervoor zijn meerdere redenen. Allereerst geeft de boom bijzonder veel schaduw, wat onder meer tijdens warme en uiterst zonnige zomerdagen uitstekend van pas komt. Daarnaast is de dakplataan Alphens Globe zeer goed bestand tegen luchtvervuiling, zoals die in stad veel voorkomt. Verder kan de boom goed tegen snoeien, waardoor u hem ook thuis in uw tuin prima op de door u gewenste manier kunt bijwerken. Voor sommige mensen heeft de boom echter wel een klein nadeel. Aan de nieuwe twijgjes en het nieuwe blad van deze dakplataan bevinden zich namelijk haartjes die, wanneer ze uitvallen, soms tot irritatie of een allergische reactie kunnen leiden.

Uw dakplatanen Alphens Globe bestellen

Bij Van IJmeren kunt u rekenen op ruim 20 jaar ervaring met de ontwikkeling en teelt van de fraaiste dakplatanen. Hierdoor bent u verzekerd van de beste bomen van de hoogste kwaliteit die ook uw tuin geheel zullen opfleuren. Het bestellen kan heel eenvoudig via onze website en vervolgens krijgt u uw gewenste dakplatanen snel bij u thuis geleverd. Wilt u ze liever ophalen? Vanzelfsprekend is ook dit mogelijk. Verder staan wij klaar om u allerhande advies te geven over de beste plekjes voor de dakplataan Alphens Globe en de manier waarop u deze het beste kunt verzorgen. Maak dus direct een mooi plaatsje vrij in uw tuin of op uw terras, zodat u gelijk uw fraaie dakplataan Alphens Globe kopen kunt.

Windbestendigheid

goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

breed omgekeerd eirond

Bloemen

in dichte bundels op korte stelen

Grondsoort

vochtig en luchtig

Herfstkleur

geel

Oorsprong

Schotland, 1850

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

platte gevleugelde nootjes

Afmeting vierkant dak

L120 cm x B120 cm

Diameter kruisdak

150 cm

Diameter vierkant dak

150 cm

Type-vorm

dakboom, dakvorm

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Dak Prunus

Prunus cerasifera 'Nigra' Dakboom
Met zijn stijlvolle, enkele, zachtroze bloemen tegen de nog bronsgroene bladeren vormt de dakprunus een aanblik van finesse en elegantie. In Japan heeft de kersenbloesem in het voorjaar mythische proporties bereikt, waarbij de weerman in het weerbericht voorspelt op welke dag de kersenbomen gaan bloeien en het hele land in rep en roer is als de voorspelling niet uitkomt. Als u de dakprunus in uw tuin plaatst, zult u deze Japanse obsessie voor prunussen beter begrijpen. Zoveel zuivere schoonheid in een enkele boom is zeldzaam. Na de bloei is het nog niet gedaan met de sierwaarde van de dakprunus. U kunt dan nog de hele zomer en herfst genieten van de elegante eivormige, rode bladeren die een mooie, beschermende schaduw vormen waaronder het ook in de brandende zomerzon heerlijk toeven is. 
Vanaf 124,50

Dak Linde ‘Pallida’

Tilia europaea 'Pallida' Dakboom
De Tilia europaea 'Pallida' dakvorm heeft hartvormig groen blad. Takken zijn geelbruin maar worden snel erna bruinrood. Geschikt voor alle grondsoorten. Wanneer u een dakboom koopt dan wilt u natuurlijk een boom van hoogwaardige kwaliteit. Een daklinde die in de boomkwekerij van Van IJmeren is opgekweekt, is een sterke dajlinde. Doordat wij onze technieken steeds blijven doorontwikkelen, kunnen wij altijd de beste bomen bieden. 
Vanaf 146,40

Dak Iep

Ulmus glabra 'Camperdownii' Dakboom
De dakiep (Ulmus glabra 'Camperdownii') is een bladverliezende boom. De bladeren van de dakiep (Ulmus glabra 'Camperdownii') zijn groot, ruw en dof groen van kleur.  De dakiep van Camperdown house De dakiep ofwel Ulmus glabra 'camperdownii' is een bijzondere boom. Anders dan veel andere bomen die we aanbieden in dakvorm, is de dakvorm bij de dakiep in overeenstemming met de natuurlijke, overhangende groeiwijze. De boom is rond 1840 gewonnen in het bos bij Camperdown House, in de buurt van Dundee in Schotland, door de tuinman van het bijbehorende park. Daar is deze nieuwe cultivar spontaan ontstaan. Het oorspronkelijke exemplaar staat er nog steeds en is in die tijd niet hoger dan drie meter geworden. Alle andere exemplaren zijn nakomelingen van deze ene boom.   
Vanaf 137,40

Dak Sierkers

Prunus 'Umineko' Dakboom
De Sierkers "Prunus Umineko"is een mooie boom geschikt voor dakboom. In april bloeit de boom uitbundig met witte bloemen. Het is echt een mooie sierboom in iedere tuin, en ook gelijk te gebruiken als mooie bescherming tegen zon of te gebruiken om meer privacy hoeken te creeëren. Ook zeer geschikt in de kleinere tuinen. Kan tegen alle grondsoorten. Maar niet te nat.
Vanaf 95,80
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
i i