7 voordelen van een boom in de tuin!

Huisje, boompje, beestje

Een boom is meer dan alleen een blok hout! Het is een organisme met een levenscyclus. Ze groeien, planten zich voort en sterven af. Het planten van een boom in uw tuin of omgeving levert een groot aantal voordelen. Wij hebben een lijstje opgesteld van 7 voordelen van een boom in de tuin!

Schaduw

Met het planten van een boom creëert u schaduw in uw tuin. Geen lastige constructies met zeilen of parasols maar een natuurlijke bron van beschutting. Tevens bepaalt u zelf welke boom u kiest, en daarmee de grootte van het schaduwoppervlak. Vooral in de warme zomers plukt u hier de vruchten van. Een populaire schaduwboom is de dakplataan die van oudsher al gebruikt wordt als bescherming tegen de zon.

Biodiversiteit

Meer groen is goed voor de biodiversiteit. Dat is niet alleen belangrijk voor de natuur, maar ook voor ons leven en voortbestaan. Bomen spelen daarbij een allesbepalende rol. Zeker één van de belangrijkste van de 7 voordelen van een boom in de tuin. Een boom betekent meer voedsel voor vogels en insecten, meer ruimte om nesten te bouwen en een plek om in te schuilen. De laatste tijd is de biodiversiteit onder invloed van verstedelijking verder afgenomen. Te meer reden om een boom in uw tuin te planten! Lees verder onder de afbeeldingen.

Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

bomen-kopen

Sierwaarde

Bomen verhogen de sierwaarde van uw tuin. Ze zijn er in allerlei soorten en maten waardoor er gegarandeerd eentje bij uw tuin past. Gaat u voor een boom die in het voorjaar zacht kleurige bloemen krijgt of waarbij u in het najaar alle kleuren van de regenboog langs ziet komen? De keuze is reuze. Wij adviseren u graag mee over het kiezen van de juiste boom, maar ook over het onderhoud van deze boom. Door een boom zo nu en dan te snoeien blijft hij het ideale formaat. Bekijk de favoriete sierbomen van Van IJmeren.

Verminderd broeikaseffect

Groeiende bomen halen koolstofdioxide (CO2) uit de lucht en zetten die om in zuurstof en biomassa. Dit kooldioxide, CO2, behoort tot de belangrijke gassen die verantwoordelijk zijn voor het opwarmen van de aarde, het broeikaseffect. Een gemiddelde boom kan in een jaar ongeveer 20 kg CO2-uitstoot opnemen (compenseren). Hierdoor helpt u het broeikaseffect te verminderen. Als de boom stopt met groeien, neemt hij geen extra CO2 meer op in de stam.

Verhogen waarde van uw huis

Huizen met bomen zijn meer gewild dan huizen zonder bomen. Dit komt omdat bomen de uitstraling van een woning positief beïnvloeden. Dit voordeel geldt ook voor bomen die bijvoorbeeld in de straat geplant zijn. En natuurlijk ook het wooncomfort wat vermeerderd wordt verhoogt de waarde van uw huis.

Beschutting

Een juist geplante boom kan op een natuurlijke manier de nodige schutting creëren. Hiervoor kunt het beste leibomen planten in de voor- of achtertuin. Hierdoor kunt u in alle privacy buiten zitten zonder dat er nieuwsgierige mensen uw tuin in kunnen kijken. U kunt natuurlijk altijd kiezen voor een houten of metalen schutting maar zeg nou zelf, een boom met een siervolle omheining is een veel mooiere manier om uw tuin af te schermen. Daarnaast zijn het type privacybomen zeer gemakkelijk te kweken en zijn deze vaak groenblijvend. Hierdoor heeft u ook in de winter de nodige beschutting.

Geeft mentale steun

Het laatste maar zeker niet onbelangrijkste voordeel van bomen zijn dat ze helpen tegen mentale moeilijkheden zoals angst en stress. Een siervolle boom straalt een levendige rust uit waar u de gehele dag door bedrijvigheid in ziet. Uit onderzoek blijkt dat buurtgroen zelfs criminaliteitscijfers omlaag brengt. Een groene omgeving is een plek waar mensen graag komen waardoor er een informele sociale controle bestaat die overlast kan verminderen.

Bent u overtuigd van het nut van het planten van een boom in uw tuin? Zoek dan niet verder en bekijk de bomen op onze website. Dankzij ons grote assortiment bomen zit er gegarandeerd het stukje groen tussen waar u naar op zoek bent. Wilt u graag meer informatie over een boomsoort, afmeting of het onderhoud? Wij helpen u graag! Neem contact op.

LEES VERDER:

De 5 mooiste bomen voor in een kleine tuin

Hoe plant je een boom

Aanplantservice

Terug naar overzicht

  • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i