Dé natuurlijke
boomkweker

9 Meerstammige bomen met een hoge sierwaarde

U wilt natuurlijk een tuin met een hoge sierwaarde waar u en uw omgeving het hele jaar door van kunnen genieten. Dan bent u bij de volgende lijst 9 meerstammige bomen met een hoge sierwaarde aan het goede adres. Deze bomen hebben een hoge sierwaarde die zich uitdrukt in vorm, kleur en vruchten. Daarnaast zijn de meeste bomen van deze lijst ook wintergroen of winterhard waardoor in de winter ook de decoratieve waarde ervaren kan worden.

Een meerstammige boom lijkt op een struik maar toch zijn de verschillen duidelijk te onderscheiden. Ten eerste zijn dat de stammen aan de boom. Een meerstammige boom vertakt zich in meerdere stammen uit of vlak boven de grond. De boom wordt niet al te groot, maar groeit mooi breed waarbij de takken naar elkaar toekomen. Zo heeft deze boom wel volume en groeit deze in “peervorm”.

We starten deze lijst met de glansmispel, een meerstammige plant die het hele jaar door kleur en vulling geeft aan uw tuin. De glansmispel heeft een stevig, donkergroen blad die in het voorjaar rood uitlopen. Ook krijgt deze “Red Robin” in het voorjaar witte bloemschermen die uitmonden in rode bessen en vervolgens weer naar zwart verkleuren. Een snelle groeier waarbij we aanbevelen om deze tweemaal per jaar te snoeien.

Een prachtige toevoeging aan uw tuin is de meerstammige zevenzonenboom. In het voorjaar heeft deze boom smalle, groene bladeren. Deze winterharde boom bloeit pas in augustus met witte bloemtrossen waarna er besjes ontstaan in een mooie paarse kleur. Een snoeibeurt is niet perse nodig, maar wilt u een mooie vorm behouden dan is het handig om de zevenzonenboom te snoeien in het voorjaar, bij voorkeur in mei of juni.

De Tibetaanse sierkers is vooral bekend om zijn mooie en glimmende roodbruine bast. Deze meerstammige boom krijgt groen blad en groeit in het voorjaar wit uit, in combinatie met rode vruchtjes. Het blad van deze winterharde sierkers verkleurt in het najaar tot een geel en rode kleur. De boom zorgt voor een mooi accent in de tuin en kan ook als solitair geplaatst worden. Ons advies is om de sierkers zo weinig mogelijk te snoeien, mocht u dit toch willen dan kan dit het beste gedaan worden in de zomermaanden.

Volgt u ons al op Facebook en Instagram?

9 Meerstammige bomen met een hoge sierwaarde

De Amerikaanse Judasboom is een kleine, grillige meerstammige boom die in het voorjaar, zo in April en Mei voor de bladontwikkeling zeer opvallende roze bloemen produceert. Deze bloemen breken uit de stam en de takken wat een prachtig gezicht creëert. Dit maakt het een zeer unieke boom met een uiterst hoge sierwaarde die ook nog eens winterhard is. De boom wordt ook wel eens de liefdesboom genoemd, en gezien de zachtroze kleur begrijpen we dat wel.

Het Amerikaanse krentenboompje is een zeer uitbundige sierboom met mooi bladverkleuringen in de herfst en het voorjaar. Zo krijgen de bladeren van deze boom in de herfst oranje- en roodkleurige kleuren, in het voorjaar krijgt de boom prachtig witte bloemen en aan het eind van de zomer groeien er eetbare bessen waar veel vogeltjes op afkomen. Een echte sieraanwinst voor uw tuin!

De Japanse sierkers ”Amanogawa” is een smal blijvende sierkers met een herkenbare opgaande groeiwijze. De hoogte van deze zuilboom is ongeveer 6 meter. Een uitbundige groei in het voorjaar die tevens ook zeer siervol is met lichtroze bloemen. Dankzij de smalle groei is deze boom ook geschikt voor een kleinere tuin. De Amanogawa is gemakkelijk te snoeien, u kunt dit het beste doen na de bloei. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat de boom smal blijft.

Een andere populaire meerstammige boom is de Japanse Kanzan. De boom is de boodschapper van de lente, vanwege zijn bloesem. Deze geliefde bloesem bestaat tijdens het voorjaar uit zachte en roze bloemen. Deze gevulde en trossen bloemen verkleuren vervolgens naar groen en in de herfst naar rood, geel en oranje. Dankzij de steeds veranderende kleuren heeft u met deze boom het gehele jaar een blikvanger in de tuin. De boom heeft een brede kroon en kan zo’n 12 meter hoog worden.

De Perzische slaapboom heeft een tropische uitstraling, met slanke bladeren in de vorm van een paraplu. De combinatie met de schuimige roze bloesems die bloeien in de vroege zomer

maakt dit een zeer sierlijke boom. De bladeren veranderen van groen naar brons tot chocolade bruin. Als er tijdens de groeiperiode ook nog eens bloemen van maar liefst 2,5 tot 5 centimeter beginnen te groeien begrijpt u wel waarom deze boom aan deze lijst is toegevoegd.

De laatste maar zeker niet de minste van de lijst 9 meerstammige bomen met een hoge sierwaarde is De Blauwe hulst. Dit is een meerstammige boom met warme, blauwgroene bladeren. De bladeren glanzen prachtig in de zon of na een regenbui. De hulst groeit goed in de lentemaanden waarbij er witte bloemetjes te zien zijn. In het najaar krijgt de boom rode besjes die aantrekkelijk zijn voor vogels. Kortom, een boom met hoge sierwaaarde die tevens winterhard is en 2 keer per jaar zonder problemen gesnoeid kan worden.

Lees ook:

7 voordelen van een boom in de tuin

Water geven, tips en tricks

Terug naar overzicht

  • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i