Groene Beukenhaag

Fagus sylvatica Haag
De Fagus sylvatica is de echte ouderwetse groene beukenhaag. In de winter wordt het blad bruin en blijft lang hangen.…
Vanaf 3,60

Rode beukenhaag

Fagus sylvatica 'Atropunicea' Haag
De Fagus sylvatica atropunicea, ook wel de rode beuk genoemd is een beukensoort die geschikt is voor haag. In de…
Vanaf 4,10

Beukenhaag kopen

Wilt u een beukenhaag kopen voor uw tuin dan kunt u bij Van IJmeren terecht voor diverse soorten beukenhagen en volop informatie over de diverse soorten, de aanplanting en de verzorging. De beukenhaag is een populaire boomsoort in Nederland en wordt veelal gebruikt voor het aanleggen van hagen in zowel voortuinen als achtertuinen. Door het relatief eenvoudige onderhoud en de bladhoudende eigenschappen van de haag is de beukenhaag erg geliefd. Toch zijn er enkele dingen die u moet weten voor u besluit tot een beukenhaag kopen.

Soorten beukenhagen

De Fagus Sylvatica is beter bekend als de klassieke beukenhaag zoals wij deze in Nederland kennen. De beukenhaag is groen van kleur en verkleurt naar bruin in de winter. Wist u dat de beukenhaag bladhoudend is? Zo blijft een haag bestaande uit de Fagus Sylvatica het hele jaar door bladhoudend. Naast deze beukenhaag verkoopt Van IJmeren ook nog de Fagus Sylvatica Antropunicea. Deze rode beukenhaag heeft vergelijkbare eigenschappen als de groene beukenhaag en is qua onderhoud vrijwel identiek, maar kenmerkt zich door het ietwat rode blad. Net als de groene beukenhaag is deze soort bladhoudend.

Onderhoud van de beukenhaag

Wilt u een beukenhaag kopen dan loont het om eerst op de hoogte te zijn van het onderhoud dat een beukenhaag vereist. Omdat een beukenhaag bladhoudend is scheelt het qua onderhoud omdat u geen bladeren hoeft te vegen wanneer de herfst en winter aanbreken. Toch zal de beukenhaag snoeien nodig zijn om deze in de vorm en het formaat van uw wens en tuinoppervlakte te houden. Een beukenhaag snoeien is eenvoudig omdat dit minimaal eens per jaar hoeft te gebeuren en met een gewone heggenschaar of eventueel een elektrische heggenschaar uitgevoerd kan worden.

Beukenhaag hoeveel per meter

Wilt u een beukenhaag kopen en plaatsen in uw tuin is het belangrijk om te weten voor de uiteindelijke beukenhaag hoeveel per meter er geplaatst zal moeten worden. U wilt natuurlijk een beukenhaag kopen die past bij uw persoonlijke wensen qua beschutting en begroeiing. Wilt u een enkele rij plaatsen dan is het raadzaam om 5 of 6 planten per meter te plaatsen. Wilt u een dubbele rij dan plant u er 7 per meter voor een uiteindelijk volle haag. Op de website kunt u zien hoe u de beukenhaag kunt plaatsen. Wij verkopen ook de accessoires oom de boom goed te planten zoals aanplantgrondbamboestokkenbindbuisboomband en boompalen.


Een beukenhaag bestellen bij Van IJmeren

U kunt eenvoudig een beukenhaag bestellen bij Van IJmeren door de beukenhaag naar keuze te selecteren en u goed te informeren over het onderhoud. De beukenhaag kopen in de hoeveelheid naar uw keuze is eenvoudig. U geeft op de website aan hoeveel exemplaren u wilt bestellen en van welk formaat en dan kunt u de beukenhaag kopen. De beukenhaag is vervolgens af te halen bij Van IJmeren of kan worden thuis geleverd. Ook kunt u gebruik maken van onze aanplantservice.

Mooie groene beukenhaag van Boomkwekerij Van IJmeren

Wilt u zo’n mooie ouderwetse beukenhaag als omheining van uw tuin? Boomkwekerij Van IJmeren is gespecialiseerd in beukenhaagen levert een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Steeds meer hoveniers, laanboomkwekerijen en particulieren kiezen dan ook voor onze haagbomen.

Nostalgische beukenhaag

Met onze Fagus sylvaticahaalt u een echte ouderwetse groene beukenhaag in huis. ‘s Winters worden de blaadjes bruin. Ze blijven lang hangen en ritselen in de wind. Dit roept een bepaalde sfeer op van vroeger die veel mensen aanspreekt. Vooral oude boerderijen kunnen eigenlijk niet zonder zo’n landelijke beukenhaag.

Kies voor Boomkwekerij Van IJmeren

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding haagplanten
Bezorgen en aanplanten beukenhaag mogelijk
Eenvoudig online bestellen

De Fagus sylvatica en andere haagplanten kunt u het beste online bestellen. We hebben namelijk niet alle maten altijd op voorraad. Als u het even van tevoren doorgeeft, zetten wij de haagplanten voor u klaar en komt u nooit voor niets. Desgewenst kunnen we de beukenhaag bij u thuis laten bezorgen en zelfs voor u aanplanten.

Hoeveel beukenhaag moet ik op 1 meter planten?

Als u een enkele rij poot plant u er 5 a 6 op een meter. Als u een dubbele rij poot dan plant u er 7 op een meter. Een dubbele rij zit eerder dicht dan een enkele rij

Hoe moet ik Beukenhaag planten?

Het eerste waar u voor moet zorgen is dat de bodem een goede structuur heeft. Dat betekent dat er geen stenen of grote, harde voorwerpen in mogen zitten. Het beste is om er aanplantgrond bij te doen. Maar ook de grond een beetje mengen met zand kan al goed helpen. Graaf een brede gleuf voor de beukenhaag afhankelijk van de breedte van de wortels. Ze moeten er ruim in staan. de diepte van de gleuf ongeveer 30 centimeter en de breedte van de gleuf ongeveer 40cm. Nu kunt u de beukenhaag planten. Meng de aanplantgrond of het zand met de grond die u er net heeft uigeschept. Bij een enkele rij plant u de haag 20 centimeter uit elkaar. Bij een dubbele rij plant u ze 15 cm uit elkaar.

  • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i