Coniferen soorten

In deze blog leest u welke coniferen soorten er zijn, hoe ze groeien en welke sfeer ze in uw tuin kunnen brengen. Van de conifeer Brabant tot de conifeer Smaragd, elke conifeer heeft zijn eigen kenmerken. Vind de perfecte soort conifeer voor in uw eigen tuin.

Welke soorten coniferen zijn er?

Coniferen zijn planten die we vaak in tuinen zien. Ze horen bij de groep van naaldbomen en blijven het hele jaar door groen. Dat betekent dat uw tuin ook in de winter vol leven is. Deze bomen en struiken hebben naalden of schubben in plaats van gewone bladeren. Ze maken kegels waar zaden in zitten. Dit zijn bijvoorbeeld dennenappels. Coniferen zijn sterk en kunnen goed tegen kou. Daarom zijn ze zo populair in tuinen. Ze geven een natuurlijke en rustige sfeer. Coniferen zijn ook handig als haag, omdat ze dicht en hoog kunnen worden. Zo hebt u een mooie groene afscheiding die privacy geeft.

Soorten coniferen bij Van IJmeren

Bij Van IJmeren hebben we verschillende coniferen soorten in ons assortiment:

  • Conifeer Brabant
  • Conifeer Smaragd
  • Leylandii Conifeer
  • Taxus Baccata

Conifeer Brabant

De conifeer Brabant, officieel bekend als Thuja occidentalis ‘Brabant’, is een populaire keuze voor veel tuinen. Deze conifeer vormt snel een dichte haag, wat zorgt voor privacy en beschutting. De conifeer Brabant is makkelijk in onderhoud: één keer per jaar snoeien is genoeg om hem mooi in vorm te houden. Hij is winterhard en kan goed tegen de kou, wat hem geschikt maakt voor het Nederlandse klimaat.

Conifeer Smaragd

De conifeer Smaragd (in het Latijn: Thuja occidentalis ‘Smaragd’) is een opvallende verschijning in elke tuin. Deze conifeer is geliefd om zijn compacte groei en kegelvormige uitstraling. Hij groeit wat langzamer dan de conifeer Brabant, maar dat maakt hem juist onderhoudsvriendelijk: u hoeft maar zelden te snoeien. Zijn naalden hebben een schitterende smaragdgroene kleur die het hele jaar door behouden blijft.

Conifeer ‘Brabant’

Thuja occidentalis 'Brabant'
De Thuja occidentalis Brabant ook wel Westerse Levensboom genoemd is een snelgroeiende frisgroene conifeer. Erg geschikt voor een haag. Ongeveer…
Vanaf 3,60

Conifeer ‘Smaragd’

Thuja occidentalis 'Smaragd'
De Thuja occidentalis Smaragd ook wel Levensboom genoemd is een rustig groeiende conifeer. Compacte vorm. Erg geschikt voor een haag.…
Vanaf 4,95

Leylandii conifeer

Een andere coniferensoort is de Leylandii conifeer. Deze conifeer staat bekend als een van de snelst groeiende coniferen. Daarom is hij favoriet voor het snel creëren van een hoge, dichte haag. Zijn naalden hebben een diepgroene kleur en groeien heel compact, wat zorgt voor een volle uitstraling. Omdat hij zo snel groeit, is regelmatig snoeien nodig om hem netjes te houden.

Taxus Baccata

Taxus Baccata, ook bekend als de gewone taxus is een grote struik die tot een boom kan uitgroeien. De Taxus is een ideale boom voor zowel kleine als grote tuinen. De boom groeit langzaam en kan een hoogte van ongeveer 1-30m bereiken. De boom word vaak gebruikt als haag en hij is groenblijvend. De Taxus Baccata heeft donkergroene, naaldachtige bladeren die het hele jaar door aanhouden, waardoor het een tijdloze en elegante uitstraling heeft in tuinen.

Leylandicypres

Cupressocyparis leylandii
De Leylandicypres is een bekende conifeer die erg hard groeit. Deze boom is immens populair als haagplant. Als boom is…
Vanaf 71,60

Taxus baccata

Taxus baccata
De Taxus is een geslacht van coniferen, meestal ingedeeld in de taxusfamilie. Het is een grote struik die tot een…
Vanaf 4,95

Coniferen vormen bij Van IJmeren

Coniferen zijn veelzijdige planten die u in verschillende vormen tegenkomt. De verschillende soorten coniferen zijn. We lichten hieronder de verschillende coniferenvormen van Van IJmeren toe.

Bomen

Veel coniferen groeien uit tot grote bomen. Denk aan de bekende dennen en sparren die in bossen staan, maar ook aan cipressen die we vaak in warmere landen zien.

Hagen

Veel coniferen zijn heel geschikt om hagen mee te maken. Ze groeien snel en dicht, waardoor u snel een groene afscheiding in uw tuin hebt. Bekijk alle haagplanten.

Struiken

Er zijn ook coniferen die meer als struik groeien. Deze blijven lager en breder en zijn mooi als opvulling van uw tuin.

Dwergconiferen

Dit zijn kleine coniferen die niet veel groter worden. Deze soort coniferen zijn perfect voor kleine tuinen of om in potten op het terras te zetten.

Elke soort heeft zijn eigen kenmerken zoals de kleur van de naalden, hoe snel ze groeien en hoe groot ze worden. Zo kiest u de conifeer die het beste bij uw tuin en de opbouw daarvan past.

Terug naar overzicht

  • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i