Dé natuurlijke
boomkweker

Verschil tussen pot, kluit en losse wortel

Wat is het verschil tussen pot, kluit en losse wortel? Bij Boomkwekerij Van IJmeren ziet u dat onze bomen alleen worden aangeboden met kluit of in een pot.

Bomen in pot slaan vrijwel altijd aan. Verschil tussen kluit en losse wortel.

 

Verschil tussen losse wortel

Wij bieden geen bomen aan met losse wortel omdat het risico op uitval bij dit type erg hoog is. Een blote wortel kan namelijk snel beschadigen door bijvoorbeeld uitdroging of zonlicht. Bomen met losse wortel zijn een stuk voordeliger maar het risico op uitval is dermate hoog dat wij hoe dan ook adviseren om te kiezen voor een pot of kluit. Mocht u toch kiezen voor de blote wortel, let op dat de wortels niet uitdrogen zowel bij transport, opslag en de aanplant. Als planten met een losse wortel een kwartier boven de grond liggen zorgt dit al voor 25% minder aangroei garantie! Als het planten gelukt is dan bent u nog niet klaar, de boom moet namelijk ook goed verzorgd worden.

+ Voordeligste keuze, makkelijk vervoeren en verplaatsen
Hoge kans uitval, uitdrogen wortel, beperkt leverbaar beperkte keuze

Bomen in pot

Wat is het verschil tussen pot, kluit en losse wortel? Bij bomen in pot zijn de wortels niet doorgesneden en zijn bij een goeie planting en verzorging al verzekerd van ontwikkeling in het 1e groeiseizoen. Een voordeel van bomen in pot is dat deze het gehele jaar door geplant kunnen worden, behalve natuurlijk in tijden van strenge vorst. Na de aanplant dient de boom genoeg water te krijgen waardoor de kans op uitval zeer klein is. Het verschil met losse wortel zit hem in het aanslaan. Bomen in pot slaan vrijwel direct aan.

+ Slaat vrijwel altijd aan, hele jaar verkrijgbaar en hoeft niet direct geplant te worden
Duurder

Kom eens langs op onze kwekerij

vanijmeren
vanijmeren126

Volg je ons al op Facebook en Instagram? Hier kun je gemakkelijk inspiratie op doen voor de nieuwste toevoeging aan je tuin!

Bomen met kluit

Bomen met kluit zijn bomen waarbij de wortels worden samengehouden door een bal van aarde. Deze bomen hebben een net om de wortels wat ervoor zorgt dat deze strak blijven zitten en worden vervolgens ingepakt met jute. Deze kunnen gelijk geplant worden. Het net wat om de wortels wordt onder de grond volledig afgebroken. Bomen met kluit hebben sterke wortels waardoor de wortelmassa beter is dan bij potplanten. De wortels worden beschermd door de kluit waardoor deze minder snel beschadigen of uitdrogen. Deze bomen zijn vaak groter en worden van november tot maart geleverd. Tijdens het aanplanten is het van belang om de boom goed water te geven en eventueel meststof om de groei te stimlueren.

+ Voordelige keuze, weinig uitval

Beperkte periode leverbaar

 

Kwaliteitsvolle producten

Bij Boomkwekerij van IJmeren bieden we onze bomen alleen in kluit of in een pot. Bomen met kluit of in pot hebben zoals gezegd hun wortels beschermd en kunnen gemakkelijk worden geplant zonder schade aan te brengen aan het wortelgestel. Dit vergroot de kans op een succesvolle aanplant en een gezonde groei van de boom op lange termijn. Zo kunnen wij u kwaliteitsvolle producten garanderen en ook garantie geven op onze producten. Bekijk ons assortiment van onder andere leibomen, laanbomen of sierbomen.

Terug naar overzicht

  • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i