Dé natuurlijke
boomkweker

Bolmeidoorn

Crataegus monogyna 'Compacta'

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Bolmeidoorn krijgt een ronde compacte bol. Er komen geen doornen in. Dit soort groeit niet heel snel. In het voorjaar komt er witte bloesem in. Erg mooi. Daarna kleine paarsrode vruchtjes. Kan niet tegen natte grond.Een Bolmeidoorn voor in elke tuin
Deze bolboom is ideaal om te plaatsen in iedere tuin. Het neemt niet veel ruimte in beslag en dat maakt het dus ook een ideale struik om te plaatsen in een wat kleinere tuin. Daarnaast heeft het niet veel verzorging nodig maar wel de juiste. Zo heeft deze plant er bijvoorbeeld een hekel aan als het wordt geplant in een hele natte grond. Hier kunnen de wortels niet goed tegen en vervolgens zal dit dan ook een nadeel zijn voor de gezondheid van de plant. Door deze plant goed te verzorgen, biedt het een prachtige aanvulling in de tuin.
De eigenschappen van de Crataegus monogyna Compacta
Deze Meidoorn is een boom die vrij compact is. Het is voorzien van dikke takken en heeft een ronde vorm. De bladeren van de struik zijn donkergroen en verkleuren in het najaar naar de kleur geel. In het voorjaar ziet de bolboom er prachtig uit en krijgt het witte bloemetje en kleine paarse besjes. De boom staat in bloei in de maanden april tot en met juni. Houd er rekening mee dat deze struik ook blaadjes verliest. De struik zal dus niet het hele jaar zijn voorzien van bladeren. Een voordeel is dan wel dat deze boom wel winterhard is en hierdoor wel het hele jaar gewoon buiten kan blijven staan. Zet de boom niet in de volle zon omdat dit niet gezond is voor de struik. Je kunt hem beter plaatsen in de halfschaduw. Zorg er daarnaast ook voor dat de plant wordt geplaatst op een normale en niet te natte bodem. De struik trekt vooral bijen en vlinders aan. Dit geeft een mooi gezicht als de struik in volledige bloei staat. De struik heeft de eigenschap niet hoger te worden dan twee meter. Dit maakt de struik ideaal voor zowel grote als kleine tuinen zonder dat deze het zicht van anderen belemmerd. Het kan ook prima staan naast andere planten en bomen.
De Bolmeidoorn kopen bij Boomkwekerij Van IJmeren
Wij van Boomkwekerij Van IJmeren hebben jarenlang ervaring met bomen. Daarom mag de Bolmeidoorn zeker niet aan onze collectie ontbreken. Deze prachtige struik is mogelijk ook een kanshebber om bij jou in de tuin te mogen staan. Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat je er nog niet over uit bent hoe je deze struik het beste moet verzorgen of dat het wel echt in jouw tuin past. Dan zijn we je graag van dienst. Wij zullen je vooraf goed informeren voordat je je aankoop definitief maakt. Bekijk het aanbod en maak je keuze.

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

groen

Bloemen

wit

Grondsoort

vele soorten grond

Herfstkleur

geel

Kroon

rond, bolvormig

Type-vorm

bolboom, bol op stam

Verharding

verdraagt geen verhading

Vruchten

rood

Max. hoogte

2 – 4 m

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Bolamberboom

Liquidambar styraciflua 'Gum Ball'
De Liquidambar ‘Gum Ball’ ook wel Bolliquidambar of Bolamberboom genoemd is een mooie bolboom met glanzend groen blad, wat in…
Vanaf 50,10

Bolprunus

Prunus eminens 'Umbraculifera'
De Bolprunus is een mooie boom met een mooie compacte bolvormige kroon. De kroon kan ongeveer 1 meter tot 1,5…
Vanaf 78,50

Boleik

Quercus palustris 'Green Dwarf'
De Quercus palstris Green Dwarf is een Bolvormige moeraseik, kort gezegd de Boleik. De boom krijgt groen glanzend blad, wat…
Vanaf 84,40

Bolacacia

Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera'
Zoals de naam al zegt is de bolacacia een acaiasoort. Dit is een planten geslacht uit de familie van de…
Vanaf 54,40
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i