Dé natuurlijke
boomkweker

Dak laurier ‘Caucasica’

Laurier Caucasica Dakboom

Maat

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Iedereen kent natuurlijk de laurier, een zeer bekende naam onder planten- en bomensoorten. De Daklaurier Caucasica (de laatste term is de Latijnse benaming) is hier weer een soort van. Het is een winterharde dakboom, die dus in de winter groen blijft. Het blad is stevig, zoals men laurierbladeren kent. Dus de kenmerkende ovale vorm en de gladde buitenzijde. De nerven wijzen naar boven, van het twijgje af. Er groeien mooie kleine besjes in. Deze bloemetjes krijgen een witte kleur. Dit is een betrekkelijk kleine boom. Maar wel een boom die zeker een stootje kan hebben. Geschikt voor meerdere soorten klimaten, maar dus in ieder geval in Nederland.

Toepassing van de Daklaurier Caucasica en goede tips voor de verzorging

Zoals gezegd is deze Daklaurier Caucasica perfect geschikt voor groei in Nederland. Ook is het dus in vrij kleine plant, met een mooi rond bovendek. De plant groeit in vrijwel alle grondsoorten en is daarom makkelijk te houden. Om alle voornoemde redenen is deze plant dus perfect voor iedere tuin. Deze kleine boom wordt in veel gevallen als haag gebruikt. Daar is hij perfect voor. Plant meerdere van deze kleine bomen/ struiken op een rij en creëer zo een prachtige laurierhaag. Dit ziet er prachtig en ook statig uit. Geadviseerd wordt om dit exemplaar gemiddeld twee maal per jaar te snoeien. April en eind september zijn de beste momenten voor het snoeien. Ziet u uzelf al zitten in de tuin? Heerlijk op een bankje terwijl u geniet van de beschutting van uw prachtige haag met een lekker wijntje? Dat kan dus zeer gemakkelijk!

 

Bestel deze prachtige dakboom eenvoudig bij Van IJmeren

Wilt u graag een dakboom kopen? Dan bent u bij van IJmeren zeker aan het goede adres. Bestellen gaat snel en eenvoudig via de overzichtelijke website, tegen een schappelijke prijs. Neem vooral een kijkje op de specifieke pagina over deze boom op de website, de link: https://www.vanijmeren.nl/dakbomen-kopen/daklaurier-caucasica-laurier-caucasica. Als u nog met specifieke vragen blijft zitten is het zeker mogelijk om te mailen. Mail dan naar info@vanijmeren.nl. Bellen kan uiteraard ook naar +31 (0)488 48 2266. Of u nu belt of mailt, u kunt ervan op aan dat u goed geholpen wordt. De medewerkers bij vanijmeren.nl zijn immers ervaren en enthousiast. Wacht niet langer, en neem een kijkje op www.vanijmeren.nl!

Blad

groen, groenblijvend

Bodemvochtigheid

kan op droge en natte grond

Grondsoort

kleigrond, lemige grond

Verharding

verdraagt halfverharding

Wintergroen

ja

Afmeting vierkant dak

L120 cm x B120 cm

Diameter kruisdak

150 cm

Diameter vierkant dak

150 cm

Type-vorm

dakboom, dakvorm

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Dak Treurpeer

Pyrus salicifolia 'Pendula' Dakboom
De Pyrus salicifolia 'Pendula' Dakboom is een treurpeer met takken die recht naar beneden groeien. Aan de boom zit smal zilvergrijs blad. Als het blad verschijnt komen er ook onopvallende creme/witte bloemen aan de boom. Verdraagt droogte. Geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond. De Dak Treurpeer wordt soms ook wel gebruikt als vervanger van de Olijfboom, omdat de twee bomen redelijk op elkaar lijken, maar de Dak Treurpeer kan veel beter tegen het Nederlandse Klimaat.
Vanaf 86,60

Dak Moerascipres

Metasequoia glyptostroboides Dakboom
De Metasequoia glyptostroboides wordt ook wel de chinese moerascipres genoemd en is een sterk groeiende en bladverliezende conifeer. De boom krijgt naalden. De oude stam schilfert in smalle platen af. De boom is geschikt voor klei- en zandgrond.Creëer een prachtige en natuurlijke terrasoverkapping met de Chinese Moerascipres in dakvorm Wanneer u uw tuin gaat aanleggen of opnieuw wilt gaan inrichten is het natuurlijk erg mooi om er prachtig groen in aan te brengen. Vanzelfsprekend gaat u hierbij voor schoonheid, maar heeft u ook al nagedacht over het planten van bomen die zowel schitterend ogen als bijzonder functioneel zijn?
Vanaf 118,50

Dak Zilverlinde

Tilia tomentosa 'Brabant' Dakboom
De Tilia tomentosa 'Brabant' dakvorm (daklinde) heeft een brede kegelvormige kroon met groen blad dat in de herfst licht geel kleurt. In juli verschijnen er sterk geurende bloemen. Geschikt voor alle grondsoorten.Daklinde: natuurlijk en sfeervol. Dakbomen winnen steeds meer aan populariteit en verwonderlijk is dat niet. Wie wil nu geen daklinde op het terras? Een dakboom geeft een bepaald vakantiegevoel, zorgt meteen voor een soort van uitgelaten en ontspannen vakantiesfeer. Het is wél zaak een kwalitatief goede daklinde of andere dakboom te kopen, bomen die op de juiste wijze zijn ontwikkeld dus en waaraan u lang plezier beleeft. Daklinde kopen? Kijk op onze site voor ons uitgebreide aanbod. Een daklinde bestellen kan vervolgens eenvoudig via onze website.
Vanaf 137,40

Dak Oosterse Plataan

Platanus orientalis 'Digitata' Dakboom
Deze Dakplataan is van de variant Platanus orientalis 'Digitata'. Ook wel de Oosterse Plataan genoemd. De bast is geel en de groengrijze schors bladdert af waardoor de stam vlekkerig wordt. Het blad ziet er decoratief uit. De randen zijn scherp getand. De boom krijgt net als de gewone plataan stekelige bruine balletjes. Die blijven tot lang in de winter hangen. Kan tegen alle grondsoorten.
Vanaf 161,80
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
i i