Acacia

Robinia pseudoacacia 'Bessoniana'

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Deze acacia groeit vaak met een rechte stam. De kroon is dicht. Er komen weinig doornen aan. De Robinia pseudoacacia “Bessoniana” bloeit zelden. Maar het gebeurt wel en dan zijn het compacte witte trossen. De wortels gaan niet diep, meer oppervlakkig. Geschikt als laanboom.


Robinia pseudoacacia bessoniana

De robinia pseudoacacia bessoniana is een bladverliezende boom die behoort tot de boomfamilie, bekend als valse Acacia of Black Locust. Het heeft zachtgroene bladeren die laat in het voorjaar bloeien met opvallende witte bloemen. De robinia heeft een kroon die zich ontwikkelt tot een dicht bladerdak. Het heeft stekelloze stengels en een spetterende bloem, de boom is van dichtbij relatief groot, met een oosterse uitstraling, vooral compact en geheel zonder doornen. Het is daarom populairder als straatboom voor schaduw of natuurlijk in de tuin.


De acacia door de seizoenen heel

Het gevederde groene gebladerte verschijnt laat in het voorjaar. Het heeft een fijn gestructureerde luifel die dient als een mooie achtergrond voor een overvloed aan geurende bloemen die laat in juni verschijnen. De bloemen van deze acacia worden gedragen in lange trossen, volledig wit, op de gele plons na aan hun basis. In de herfst verandert het gebladerte in een goudgele kleur en worden de bloesems vervangen door lange, gladde, bruinachtige zaaddozen. Kortom, het is een decoratieve selectie van bomen met een rechte stam en een brede, ovale kroon die later breed eivormig wordt. De kroon is aanzienlijk meer gesloten van structuur dan die van andere soorten. Het kan een maximale hoogte bereiken van 15 – 20 meter. De boom heeft een oppervlakkig wortelsysteem dat sterk is en enigszins gevoelig voor wind, maar het is minder vatbaar voor takbreuk en ook de winterhardheidzone is sterker dan die van andere bomen.

Sterk, veerkrachtig en decoratief
De robinia pseudoacacia bessoniana wordt beschouwd als een van de sterkere bomen die aan zware omstandigheden gewend is. Deze variëteit is volledig winterhard en kan overleven, zelfs als de temperaturen dalen tot 20 graden onder nul. Ze zijn krachtig en robuust en makkelijk ongediertevrij en ziektevrij te houden. Omdat de boom veerkrachtig en zeer decoratief is, past hij in elk landschap. Het dichte bladerdak zorgt voor een uitstekende gefilterde schaduw, en de aangename geur van de zomerbloei is altijd welkom. Deze mooie boom staat prachtig in een patio of een tuin. Een ander voordeel van deze boom is dat het relatief tolerant is voor stedelijke vervuiling, waardoor het een ideale boom is voor straatbeplanting. Het kan gedijen in een vochtige, maar goed doorlatende grond, zolang het maar voldoende zon ontvangt. De boom vereist regelmatige snoeibeurten, omdat het de neiging heeft te gaan woekeren. Wanneer u de boom goed verzorgt zult u er veel plezier aan hebben.

Windbestendigheid

matig tot goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

oneven geveerd

Bloemen

bloeit zelden

Bodemvochtigheid

kan op droge grond

Grondsoort

kleigrond, lemige grond

Hoogte

15-20 m, groot

Kroon

reed ovaal tot breed eirond

Oorsprong

Duitsland, 1859

Type-vorm

hoogstam boom

Verharding

verdraagt verharding

Vruchten

zelden aanwezig

Winterhard

goed

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad

Windbestendig

redelijk

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Krimlinde

Tilia europaea 'Euchlora'
In de periode tussen juni en juli geeft de krimlinde grote gele bloemen die erg lekker ruiken en erg veel…
Vanaf 76,90

Honingboom

Styphnolobium japonicum
De Sophora japonica, heeft een ronde kroon met donkergroen geveerd blad. In de herfst verschijnen grijze peulen. Na 10-15 jaar…
Vanaf 78,80

Winterlinde

Tilia cordata
De Winterlinde, ook Tilia cordata of kleinbladige linde genoemd, is een fraaie boom met een afgeronde kegelvormige en halfopen kruin.…
Vanaf 62,80
De Sorbus aucuparia is de Gewone Lijsterbes, ook wel de Wilde Lijsterbes genoemd. Als de boom jong is heeft hij…
Vanaf 74,20
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i