Dé natuurlijke
boomkweker

Goudenregen ‘Vossii’

Laburnum watereri 'Vossii'

Maat

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Laburnum watereri Vossii is de meest bekende Goudenregen. De boom krijgt een brede, vaasvormige kroon. Hij bloeit het meest uitbundig van alle soorten. Er komen diep gele trossen aan die soms wel 50 cm lang kunnen worden. De boom krijgt minder zaden en peulen, maar zijn giftig. De boom heeft voedzame grond nodig. Sierbomen zijn, zoals de naam al zegt, bomen die uw tuin sieren. Er zijn verschillende soorten sierbomen. Deze bomen zijn zeer geschikt om uw tuin een mooie uitstraling te geven. Een van de sierbomen die een aanwinst zal zijn voor de tuin is de Laburnum Watereri Vossii.  De Laburnum Watereri Vossii is een prachtige kleine sierboom uit de vlinderbloemenfamilie. Deze boom is erg geliefd bij Van Ijmeren en wordt ook wel Goudenregen genoemd door zijn sierlijke laaghangende goudgele bloementrossen die tot wel 50 cm lang kunnen worden.  De herkomst van de boom ligt in Midden- en Zuid-Europa. De boom wordt over het algemeen ongeveer 5 tot 7 meter hoog. Daardoor is de Goudenregen ook geschikt voor kleinere tuinen. De boom heeft een opgaande vorm, vaasvormige kroon en hangende takken. Het groene blad is drie-tallig, de deelblaadjes hiervan zijn eivormig tot ovaal. De bast heeft een bruingroene kleur en de twijgen zijn meer groen van kleur. De boom is winterhard, maar verliest zijn blad in de winter. Deze boom bloeit rijkelijk in de lente. De goudgele bloemtrossen geven dan een heerlijke geur af. Na de bloei krijgt de boom peulen die gevuld zijn met zwarte zaden, deze zijn giftig. Als de tuin kindvriendelijk dient te zijn wordt er dus aangeraden deze boom niet te plaatsen.

 

Plantvoorschriften

Bij Van Ijmeren adviseren we dat de boom praktisch op elke grond geplaatst kan worden, maar bij voorkeur in een waterdoorlatende niet te natte grond. Hij gedijt uitstekend in de volle zon, maar houdt ook van halfschaduw.

De Goudenregen kan als leiboom worden gebruikt of voor het maken van een loofgang. Vooral in Engeland worden prachtige loofgangen gemaakt van deze boom.

De beste tijd om te planten is in het najaar. Als de boom geplaatst wordt dient dit gedaan te worden met behulp van een boompaal. De boom zal altijd steun nodig blijven hebben.

Om de boom te planten graaft men een ruim plantgat en maakt de bodemgrond losser. Hier kan wat compost of organisch materiaal in gemengd worden zodat de boom een goede start krijgt.

Onderhoud

De Goudenregen heeft geen bijzondere zorg nodig. Maar als de boom in de zomer geplant is, is het beter om hem de eerste tijd bij droog weer regelmatig water te geven.

Snoeien is bij deze boom niet nodig tenzij daar een reden voor is, zoals het verwijderen van dood hout. Als de boom toch onnodig gesnoeid wordt kan dit rotting veroorzaken. Ook is het belangrijk om snoeien in het najaar en de winter te vermijden, dit om infecties te voorkomen.

Het is aanbevolen om handschoenen te dragen tijdens het snoeien aangezien alle delen van de boom giftig zijn. Let tijdens het snoeien op dat er niet in het levende hout gesneden wordt, dit verzwakt de boom.

Doordat de boom niet veeleisend is, is deze boom ook zeer geschikt voor de beginnende tuinier. De Goudenregen is een genot voor het oog en verdient daarom zeker een plekje in de tuin.

Windbestendigheid

matig

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

3-tallig, deelblaadjes eirond tot ovaal

Bloemen

hangende trossen, goudgeel

Grondsoort

stevige, open en voedzame bodem

Herfstkleur

geel

Hoogte

5-7 m, klein

Kroon

vaasvormig, halfopen kroon

Oorsprong

Midden- en Zuid-Europa

Type-vorm

sierboom

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

lange peulen met zwarte zaden

Winterhard

redelijk

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

bloei

Windbestendig

goed

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Japanse Sierappel

Malus floribunda
Japanse Sierappel
Vanaf 67,50

Indische sering ‘Berry Dazzle’

Lagerstroemia indica 'Berry Dazzle'
Indische sering 'Berry Dazzle'

Geelhout

Cladrastis kentukea
Geelhout
Vanaf 79,50

Sierkers ‘Autumnalis Rosea’

Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea'
Deze sierkers is een winterbloeier, en bloeit vaak in de periode november tot april. Herhaaldelijk. Ligt ook aan de weersomstandigheden. Bij vorst bloeit hij niet. Er komen donker bruine takken in en de bloemen zijn roze. Wordt veel gebruikt als parkboom of in een tuin. De boom kan tegen klei en zandgrond. Sierkers (Prunus subhirtella Autumnalis Rosea) WinterbloeierHet geslacht Prunus kent talrijke soorten sierheesters en sierbomen. De Prunus subhirtella Autumnalis Rosea is een winterbloeiende sierkers die behoort tot de rozenfamilie. Het is een absolute blikvanger in het vroege voorjaar. Hij valt vooral op vanwege de iets andere bloeitijden dan veel van de andere bloesem bloeiende fruitbomen. Waar de meeste sierkersen bloeien in het voorjaar rond april, verschijnen er aan deze winterbloeiende variant al in november kleine lichtroze geurende bloemen, wanneer de boom nog vol in het blad staat. In de herfst verkleurt het donkergroene blad naar rode, oranje en gele tinten. Als het blad eenmaal gevallen is springen de lichtroze bloemen nog meer in het oog. Tijdens een vorstperiode stopt de bloei tijdelijk. U kunt dan enkele takken afknippen en in de vaas zetten. Ze zullen daar gewoon verder bloeien en alvast voor een beetje lente in uw interieur zorgen. Zodra de vorst voorbij is worden er nieuwe bloemknoppen gevormd en volgt een tweede bloei die kan voortduren tot in maart. StandplaatsDe Prunus subhirtella Autumnalis Rosea heeft graag een lichte, zonnige plek, al is halfschaduw ook geen probleem. Hij is bestand tegen vorsttemperaturen tot ongeveer -20°C en daarmee behoorlijk winterhard voor ons klimaat. Verder stelt deze sierkers weinig eisen aan de grond. Hij groeit op veel verschillende, bij voorkeur waterdoorlatende en voedzame, grondsoorten. Het is een langzame groeier en kan uiteindelijk 6-7 meter hoog worden. De open takkenstructuur zorgt voor voordoende lichtval en maakt hem daarmee prima geschikt voor eventuele onderbeplanting.
Vanaf 54,40
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
i i