Dé natuurlijke
boomkweker

Japanse sierkers ‘Boulevard’

Prunus serrulata 'Sunset Boulevard'

Maat

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Smalle boom, geen zuilboom, maar de kroon is wel opgaand, en blijft over het algemeen vrij smal. De boom bloeit in het voorjaar met witte bloemen. Deze sierkers krijgt geen vruchten. En is geschikt als parkboom, laanboom en ook in kleine tuinen, omdat hij vrij smal blijft. Kan niet tegen natte grond.


Japanse sierkers (prunus serrulata sunset boulevard)

Boomkwekerij Van IJmeren heeft schitterende sierbomen voor u met zorg geselecteerd. Waaronder de Japanse sierkers (prunus serrulata sunset boulevard). Wat u allemaal moet weten over de Japanse Sierkers, zoals verzorging en welk soort boom het is, leest u hieronder.


Japanse sierkers, welk soort boom is het?

Deze sierkers komt uit het geslacht genaamd prunus. Van nature komt deze boom voor in het gebergte van Japan, West-China en Korea en het eiland Izu Oshima. Daarnaast komt deze sierkerks ook van nature voor in het noord-westen op het eiland Hokkaido en op het eiland Honshu. Er zijn verschillende sierbomen die worden aangeplant in tuinen, plantsoenen, parken en straten. Japanse sierkers (prunus serrulata sunset boulevard) behoort tot de rozenfamilie.


Cultivar

Deze boom valt onder cultivars, wat wil zeggen dat deze sierboom geselecteerd is op wenselijke eigenschappen, waarvan door middel van teelt of andere vormen van vermeerderen, de goede eigenschappen behouden worden. Cultivars kunnen in enkele gevallen 6-8 meter hoog worden. Ze kunnen overigens ook 2-5 meter hoge struiken vormen. De bladeren zijn tussen de 5-10 cm lang. Ze hebben een getande of genaalde bladrand met een toegespitst uiteinde. Wanneer het blad nog jong is, heeft het een bruinrode kleur. Later wordt deze aan de bovenzijde groen en aan de onderzijde kleurt het blauwgroen.


Groei en bloeitijd

In Nederland groeit-bloeit deze boom of struik eind april-begin mei. Meestal met prachtige gevulde bloemen. Er bestaan cultivars met evengoed prachtige halfgevulde bloemen. Over het algemeen ontstaan er geen vruchten. Deze sierboom heeft een voedselrijke bodem nodig, bovendien hebben ze veel vocht nodig. In Japan wordt elk jaar, wanneer deze boom in bloei staat, feest gevierd (het Hanamifeest). Dan houden ze picknicks tussen de bomen.


Ziektes en plagen

Deze Japanse sierkers, is gevoelig voor gomziekte. Gomziekte wordt veroorzaakt door bacteriekanker (Pseudomonas syrungae), de meest infecties hiervan komen voor in de herfst of het voorjaar. Tijdens winderig en nat weer. De sierkers kan ook last krijgen van aantasting van de zwarte luis (Myzus cerasi). De boom zal langzamer gaan groeien, wanneer deze last heeft van zwarte luis. U kunt deze zwarte luis bestrijden door lieveheersbeestjes op de sierkers te zetten, lieveheersbeestjes zijn namelijk dol op zwarte luis.


Verzorging sierkers (prunus serrulata)

De prunus serrulata, is ook geschikt voor kleine tuinen. Het groeit in een smalle zuilachtige vorm. Ze zijn wel winterhard maar lijden wel onder vorst. Dit kan als gevolg hebben dat de schitterende bloei geruïneerd wordt. U kunt de sierkers het beste beschermen tegen vorst. De prunus serrulata heeft niet veel snoeiwerk nodig. Wanneer u de sierkers wil gaan snoeien, kunt u dat het beste doen na de bloeitijd. U kunt dit eenvoudig snoeien door de vorm van de boom of struik aan te houden.


Sierbomen kopen bij boomkwekerij Van IJmeren

Dankzij jarenlange ervaring op tuingebied, weet Van IJmeren u de juiste sierboom te leveren. Naast sierkersen kunt u er nog verschillende andere prachtige tuinplanten kopen. U kunt er ook andere schitterende kersenbomen kopen.

Windbestendigheid

verdraagt geen verharding

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

langwerpig tot ovaal

Bloemen

wit met roze rand

Grondsoort

kleigrond

Hoogte

8-10 m, klein

Kroon

smal vaasvormig,

Type-vorm

sierboom

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

zelden

Winterhard

goed

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

bloei

Windbestendig

goed

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

De Prunus Yedoensis is een mooie sierkers met lichtroze knoppen en daarna witte bloesem. De boom bloeit rijkelijk. Kan tegen alle grondsoorten, alleen niet te natte grond. Sierkers (Prunus Yedoensis)De Prunus Yedoensis Sierkers van Van IJmeren wetenschappelijke naam: Prunus × yedoensis is een kruising tussen een Prunus subhirtella var. ascendens (mannelijk) en Prunus lannesiana (vrouwelijk). De boom draagt de naam: 'Somei-yoshino'. In Japan komt de boom in natuurlijke vorm voor en ook als een door mensen gekruiste variant. De naam kreeg de boom van: Kimei Fujino. De boom is vernoemd naar Somei village (hedendaags: Toshima). De Prunus Yedoensis Sierkers van Van IJmeren is een van de meest geliefde Sierkersen vanwege haar prachtige bloemen. De boom bloeit voordat ze bladeren schiet in het begin van de lente. De bloemen ruiken zeer aangenaam zijn wit of zeer licht roze en groeien per cluster van vijf tot zes bloemen. De boom groeit solitair en heeft van alle kanten toegang tot zowel zonlicht als wind nodig om goed te kunnen groeien. VerzorgingDe Sierkers is een snel groeiende boom welke volledige zon nodig heeft en circulatie van lucht. Hoewel je zieke delen van de boom kunt verwijderen (nadat deze uitgebloeid is liefst midden zomer) is het beter de boom zo veel mogelijk met rust te laten. De beste periode om de boom te planten is begin lente of begin herfst, behalve de bomen in pot, die kunnen het hele jaar door geplant worden.  Hierdoor kunnen de wortelen zich ingraven voordat de vorst toeslaat.  In geval van aantasting door insecten kan het raadzaam zijn de boom een klein beetje te snoeien. Hierdoor komt de wind beter door de bladeren van de boom hetgeen insecten minder aantrekkelijk vinden. Naast de wind draagt ook een betere doorschijnen van de zon bij aan een minder fijn leefklimaat voor de insecten.
Vanaf 65,30

Tibetaanse Sierkers

Prunus serrula
De Prunus serrula is een boom met een hele mooi opvallende stam. De bast is glimmend mahoniebruin, met horizontale strepen. Er komt frisgroen blad aan en in het voorjaar bloeit de boom roomwit. Daarna komen er kleine rode vruchtjes aan. Geschikt voor parken en als solitair. Tibetaanse Sierkers (Prunus serrula)Bent u op zoek naar een mooie blikvanger in uw tuin, die jaarrond aantrekkelijk is? Wanneer uw tuin niet te nat is, dan is de Tibetaanse Sierkers wellicht iets voor u. Zijn wortels liggen in West-China, maar het is een boom die prima tegen de Hollandse weersomstandigheden bestand is. Het is bijzonder dat er met deze boom in elk seizoen wel iets te beleven is, wat een voorwaarde kan zijn wanneer u een kleine tuin hebt. Ook lokt u met een boom dieren naar uw tuin, zoals vogels die beschutting zoeken en bijen die op de bloemen afkomen. Een boeiende blikvanger Het meest in het oog springende kenmerk van de Tibetaanse Sierkers, is de glanzende, mahoniekleurige stam. Zeker wanneer er sneeuw ligt, is die opvallend mooi in een witte wereld. De bast bladdert ook af, wat een extra effect geeft. Vaak vertakt deze boom vrij laag, met als resultaat een meerstammige struik of boom. Het langwerpige blad is stevig en diepgroen, met een fijn getande bladrand. In het voorjaar, in de maanden april-mei, bloeit deze Prunus met tuiltjes witte bloemen. Een fraai contrast ontstaat door de oranje stuifmeelklompjes op de meeldraden. Ze zijn het waard om van dichtbij te bekijken. Bijen gebruiken deze boom graag als drachtplant. In de zomer groeien er rode, ronde tot ovale vruchten aan de boom van bijna twee centimeter groot. Tenslotte verkleurt het blad in de herfst naar een vlammende, oranjerode herfstkleur, voordat het afvalt. Dan vallen de gladde stam en takken weer des te meer op. U ziet: in elk seizoen valt iets te beleven met deze kleine boom.
Vanaf 73,50

Indische sering ‘Berry Dazzle’

Lagerstroemia indica 'Berry Dazzle'
Indische sering 'Berry Dazzle'

Hibiscus ‘Woodbridge”

Hibiscus syriacus 'Woodbridge'
Hibiscus 'Woodbridge"
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
i i