Magnolia Galaxy

Magnolia 'Galaxy'

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Magnolia Galaxy is een rijkbloeiende tulpenboom. De boom krijgt in het voorjaar de mooie knoppen die uitgroeien tot mooie fel roodpaarsachtige kelken. De binnenkant van de bloem is zachter van kleur. Na de bloei krijgt de boom leerachtig groen blad. 


Prachtige kleurrijke boom

De Magnolia Galaxy is een prachtige kleurrijke boom die al duizenden jaren bestaat. Deze bomen zijn bijzonder kleurrijk in de lente. De boom wordt ook wel beverboom genoemd, dit komt door de behaarde knopschubben van de boom. Deze naam wordt niet veel gebruikt. De boom staat eerder bekend als de tulpenboom vanwege de bloemen die erg op tulpen lijken.


De magnolia Galaxy laten groeien

Deze boom is een vrij makkelijke heester die uit kan groeien van een kleine tot middelgrote struikvormige boom. In de loop van de tijd is het geslacht van de bomen sterk veranderd. Er zijn nieuwe kleine blijvende cultivars bijgekomen die zijn aangepast aan de tuinen van tegenwoordig. Er zijn twee verschillende soorten magnolia’s te krijgen. De bladverliezende soort en de groenblijvende soort. De meeste bomen zijn bladverliezend maar zijn prachtige bomen om te zien. De bladverliezende bomen bloeien vroeg in het voorjaar. Sommige soorten bloeien al vanaf maart. Er verschijnen dan prachtige wit/lichtroze bloemen. De groenblijvende soorten worden meestal als kuipplant gehouden.

Waar plaats je de boom?
De boom plaats je in een omgeving waarin hij geniet van de zon, maar de boom heeft ook schaduw nodig. Zet de boom dus op een plek waar hij half in de schaduw staat maar ook geniet van de zon. De boom moet beschermd worden tegen koude wind, de boom heeft echt een hekel aan wind. De grond moet vochtig en humusrijk zijn om de boom te laten groeien. Een magnolia kan niet groeien in een kalkrijke boden en heeft mulch nodig rond de stam als bescherming tegen vorst.


De bloemen van de boom
De boom heeft verschillende kleuren bloemen, deze zijn wit, geel of roze. De bloemen kunnen 40 cm groot worden. Sommige bomen genieten van bloemen die wekenlang mooi blijven. Bij andere bomen zijn de bloemen maar twee tot vier dagen mooi.


Het planten van de boom
Het is nodig om de boom vroeg te planten. Koop en plant je boom in april of mei. Maak een groot plant gat en doe hier potgrond in die humusrijk, zurig en vochtig is. Het is belangrijk om de boom voorzichtig te plaatsen omdat de wortels broos zijn en snel worden beschadigd. Dat kan een reden zijn waarom een boom na aankoop niet groeit. Dat is natuurlijk zonde. Koop daarom alleen maar een plant in een kluit of container. Vind je het spannend om zelf je magnolia Galaxy te plaatsen en wil je dat een van onze tuinexperts bij boomkwekerij van Ijmeren je hiermee helpt? Bij boomkwekerij van Ijmeren willen we ervoor zorgen dat je planten goed worden geplaats zodat ze gaan groeien en bloeien.

Windbestendigheid

goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

groen

Grondsoort

kleigrond, lemige grond

Herfstkleur

geel, bruin

Hoogte

8 – 12 m, klein

Kroon

rond, bolvormig

Oorsprong

Japan

Type-vorm

hoogstam boom

Verharding

verdraagt verharding

Winterhard

goed

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

bloei

Windbestendig

goed

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Sierkers ‘Autumnalis Rosea’

Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea'
Deze sierkers is een winterbloeier, en bloeit vaak in de periode november tot april. Herhaaldelijk. Ligt ook aan de weersomstandigheden.…
De Sorbus Dodong is een Lijsterbes die niet heel erg groot wordt. In mei bloeit hij en hij krijgt oranje…
De Sierkers “Prunus Umineko”is een smalle opgaande boom met zuilachtige kroon. Hij wordt wel breder dan de variant “Amanogawa”. In…

Woestijnwilg

Chitalpa tashkentensis 'Summer Bells'
De Chitalpa tashkentensis ‘Summer Bells’ ook wel de woestijnwilg genaamd is een winterharde, bladverliezende boom. De boom wordt niet heel…
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i