Dé natuurlijke
boomkweker

Rode kolchische esdoorn

Acer cappadocicum 'Rubrum'

Maat

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Deze acer wordt een middelgrote boom. Hij lijkt in veel opzichten op de Aureum. Deze Rubrum krijgt bij zijn jonge bladeren een paarsrode kleur, daarna wordt het donkerroodachtig groen. In de herfst verkleurt het blad geel. De boom komt oorspronkelijk uit Duitsland. Geschikt als laanboom. Maar ook als solitair is het een mooie boom. En kan tegen niet te droge grond.


Rode kolchische esdoorn
De Rode kolchische esdoorn (Acer cappadocicum Rubrum) is een Esdoorn welke gekenmerkt is door haar rode blad. De boom groeit tussen de 15 en 30 meter hoog al is dat wel afhankelijk van de locatie van de boom. In Nederland is de boom een cultivar hierdoor is ze iets zwakker en groeit daarom minder hoog. De wilde soorten groeien tot een lengte van 30 meter ongeveer twee maal zo groot. De Acer cappadocicum Rubrum van Van IJmeren is een cultivar en zal daarom een lengte behalen van rond de 15 meter. De rode kolchische esdoorn doet er ongeveer tien jaar over om een hoogte van zes meter te behalen. De boom groeit het beste op een plek waar enige wind aanwezig is. Bijen gebruiken de boom als drachtplant.


Verzorging Acer cappadocicum Rubrum

De rode kolchische esdoorn van Van IJmeren hoeft u eigenlijk niet te snoeien. Mocht u dit toch willen doen dan doet u dit het beste in de maanden: september en oktober. Snoei de boom nooit na december en nooit eerder dan juli, als u in deze periode snoeit kan de boom gaan bloeden. Merkt u een bloeding op dan is het nodig deze zo snel mogelijk te stelpen. Hiervoor kunt u het beste hars gebruiken in combinatie met een verband. In het geval dat de boom jong is doet men er wel goed aan de kroon open te houden en naar binnen groeiende takken te verwijderen. Door dit te doen zal de boom beter in de hoogte groeien.


Planten van de Rode kolchische esdoor

De esdoorn dient om goed te groeien geplant te worden in een zure grond, een half-schaduwplek is zeker in het begin van de groei fijn voor de boom. Hoewel jonge bomen enige gevoeligheid vertonen voor de (harde)wind kunnen grotere wat oudere bomen de wind goed verdragen ook matige zeewind is geen probleem. Hierop lettend is het verstandig de boom op een plek te laten groeien waar wind aanwezig is, hierdoor zal de boom sterker worden en later een betere bestendigheid hebben tegen hardere winden.


Ziekte

De rode kolchische esdoorn kan aangetast worden door de schimmel meeldauw (Uncinula bicornis) en door luizen. In geval van meeldauw dienen de getroffen delen van de boom verwijderd te worden. Luizen kunnen het best bestreden worden met natuurlijke middelen zoals inzet van kapoentjes welke de luizen opeten.

Windbestendigheid

goed

Geschikt voor

parken, grote tuinen, kleine tuinen

Blad

5/7-lobbig

Bloemen

geelgroene tuilen

Grondsoort

humusrijk, niet te droog

Herfstkleur

geel

Hoogte

10 – 15 m, middel

Kroon

breed eirond, halfopen kroon

Oorsprong

Duitsland, 1838

Type-vorm

sierboom

Vruchten

gevleugeld

Winterhard

goed

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad

Windbestendig

redelijk

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Indische sering ‘Berry Dazzle’

Lagerstroemia indica 'Berry Dazzle'
Indische sering 'Berry Dazzle'

Goudenregen ‘Yellow Rocket’

Laburnum anagyroides 'Yellow Rocket'
Goudenregen 'Yellow Rocket'
Vanaf 72,50

Japanse Sierkers

Prunus serrulata 'Kanzan'
De Prunus serrulata 'Kanzan' / Sierkers heeft een brede ronde kroon met donkergroen blad dat in de herfst geel tot oranje kleurt. De boom bloeit van eind april tot begin mei met roze bloemen. Kan niet tegen een natte bodem. Geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond. De Japanse Sierkers - Een oosterse elegantieDe Japanse Sierkers is een van de populairste en meest gekweekte sierbomen in Europa en brengt de exotische flair van het Midden-Oosten in elke tuin. Oorspronkelijk is de prunus serrulata kanzan te vinden in Japan, China en Korea en is als boom of struikvariante te verkrijgen. De jaarlijks groei is ongeveer 30 cm tot ze de finale hoogte van 6-8 m (boom) of 2-5 m (struik) hebben bereikt. De ronde bladerkroon van de deze sierkers kan tot 8 meter breed worden.
Vanaf 69,80

Geelhout

Cladrastis kentukea
Geelhout
Vanaf 79,50
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
i i