Dé natuurlijke
boomkweker

Rode Sierappel

Malus 'Red Sentinel'

Maat

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Malus ‘Red Sentinel’ wordt een kleine boom met een ronde kroon. De takstand is spreidend en later buigen ze ook door. De boom krijgt witte bloemen en in het najaar rode sierappeltjes die lang blijven hangen. Geschikt voor een kleine tuin en voor kalkrijke klei- en zandgrond.

Rode Sierappel
De Malus red sentinel is een van de meest decoratieve wilde appelbomen. De Malus red sentinel is een bijzonder aantrekkelijke en vruchtbare wilde appelsoort. Deze rode sierappel is een krachtige, kleine loofboom en een ideaal exemplaar om de ster te zijn van je tuin in wintertijd. De boom kenmerkt zich door zijn rechtopstaande fiere groeiwijze, goed spreidende vertakte top met groene bladeren die zich in de herfst ontwikkelen met rode tinten. Deze decoratieve wilde appelboom ontpopt zich met roze-witte bloemen in het late voorjaar. Gevolgd door massa’s glanzend mooi rond- rood fruit in de wintermaanden. De vruchten blijven in de herfst en winter lang aan de takken zitten, aangevuld door de herfsttinten van de bladeren voordat ze vallen. 

Het is een mooie rode sierappel wat het hele jaar de aandacht trekt en is ook perfect voor de wat kleinere tuin. Deze specifieke wilde appelboom doet het goed in vruchtbare, goed doorlatende grond. In de volle zon tot halfschaduw, zal deze boom het zeer goed doen. Malus wat in het Latijns betekent “Rode Schildwacht” staat bekend om zijn aantrekkingskracht van nuttige insecten en dieren in het wild, zoals bijen, vlinders en andere bestuivers. Ook vogels zijn er gek op. Het is een voedselplant, heeft nectar- stuifmeel rijke bloemen, biedt een onderkomen, schuilplaats en heeft zaden voor vogels.


Is de rode sierappel giftig?
De vrucht van de rode sierappel is niet toxisch voor mensen, vee en vogels. Deze wilde appel kan worden omgezet in gelei, jam en zelfs wijn en desserts, op het internet zijn vele recepten te vinden. Als je knabbelt van deze vrucht zul je merken dat er veel tannine in zit, hierdoor wordt je mond vochtiger, toch zul je proeven dat het geen slechte smaak is. Wel duurt het vele koude nachten en een scherp nachtvorstje voordat deze appels zachter worden voor de vogels om aan te wennen. Vandaar dat ze tot ver in de winter aan de bomen blijven zitten. Waarna de boom zich in het voorjaar weer bedekt met een geparfumeerde bloesem. Ze zijn daarom perfect voor in de voortuin, omdat ze een goede schaduw bieden in de zomer en in de winter weer veel licht doorlaten wanneer het juist nodig is.


De rode sierappel is niet moeilijk te planten.
Je kunt hem de hele winter door planten, zolang de grond, maar bewerkbaar is. De boomwortels beginnen gelijk de grond te verkennen zodra de aarde een beetje begint op te warmen. Totdat de boom zich gesetteld heeft, zul je de grond moeten bevochtigen door de droge periodes heen. In de lente zul je rond de basis van de boom de grond moeten “mulchen”, dit zal helpen het onkruid laag te houden en het vocht in de grond op te sluiten. Boomkwekerij Van IJmeren heeft de juiste bomen om uit te zetten, die geschikt voor elk formaat tuin zijn. Het is de moeite waard om te vragen naar de onderstam en of deze geschikt is voor je tuin: veel bomen worden op verschillende onderstammen geënt om zo de grootte van de boom te bepalen. Bij boomkwekerij Van IJmeren helpen ze je hier graag mee verder.

Windbestendigheid

goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

eirond, groen

Bloemen

zuiverwit

Grondsoort

voedzame, goed doorlatende grond

Herfstkleur

geel

Hoogte

5 – 6 m, klein

Kroon

rond, halfopen kroon

Type-vorm

hoogstam boom

Verharding

verdraagt halfverharding

Vruchten

paarsrood appels

Winterhard

goed

Standplaats

halfschaduw, Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

bloei, vruchten

Windbestendig

goed

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Woestijnwilg

Chitalpa tashkentensis 'Summer Bells'
Woestijnwilg
Vanaf 62,50

Schijncamelia

Stewartia pseudocamellia
De Schijncamelia wordt een middelgrote boom. De bast is afschilferend naar oranje-bruin. Het blad is groen en behaard, en aan de onderzijde grijsgoen. In de herfst verkleurd het blad naar geel - rood - paars. Witte bloemen met gele stamper en lichtpaarse meeldraden verschijnen in juni aan de oksel van het blad. Het is een decoratieve boom.
Vanaf 132,60

Hibiscus ‘Woodbridge”

Hibiscus syriacus 'Woodbridge'
Hibiscus 'Woodbridge"
De Sorbus Dodong is een Lijsterbes die niet heel erg groot wordt. In mei bloeit hij en hij krijgt oranje bessen. Het is een aantrekkelijke boom voor een kleine tuin, die ook vogels trekt. De lijsterbesDe wilde lijsterbes (sorbus dodong) is een prachtige boom die makkelijk is te herkennen aan de witte bloemen in de zomer en aan de oranje besjes in herfst. De bladeren staan bekend om de gezaagde bladranden. De lijsterbes komt veel voor in verschillende bossen en struweelranden. De lijsterbes is een boom die na het planten eerst omhoog groeit en later pas breder wordt. De bloeimaanden van deze boomIn de maanden mei en juli groeien er witte bloemen. In deze maanden zullen er ook nog rode bessen gaan groeien. De bladeren van de boom zijn donkergroen van kleur en verliezen deze kleur in de herfst maanden, dan worden de bladeren geeloranje. De meeldraden van de boom zijn groot, dit is een bekend onderdeel van de rozenfamilie.  
Vanaf 83,90
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
i i