Dé natuurlijke
boomkweker

Rode Sierappel

Malus 'Red Sentinel'

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Malus ‘Red Sentinel’ wordt een kleine boom met een ronde kroon. De takstand is spreidend en later buigen ze ook door. De boom krijgt witte bloemen en in het najaar rode sierappeltjes die lang blijven hangen. Geschikt voor een kleine tuin en voor kalkrijke klei- en zandgrond.

Rode Sierappel
De Malus red sentinel is een van de meest decoratieve wilde appelbomen. De Malus red sentinel is een bijzonder aantrekkelijke en vruchtbare wilde appelsoort. Deze rode sierappel is een krachtige, kleine loofboom en een ideaal exemplaar om de ster te zijn van je tuin in wintertijd. De boom kenmerkt zich door zijn rechtopstaande fiere groeiwijze, goed spreidende vertakte top met groene bladeren die zich in de herfst ontwikkelen met rode tinten. Deze decoratieve wilde appelboom ontpopt zich met roze-witte bloemen in het late voorjaar. Gevolgd door massa’s glanzend mooi rond- rood fruit in de wintermaanden. De vruchten blijven in de herfst en winter lang aan de takken zitten, aangevuld door de herfsttinten van de bladeren voordat ze vallen. 

Het is een mooie rode sierappel wat het hele jaar de aandacht trekt en is ook perfect voor de wat kleinere tuin. Deze specifieke wilde appelboom doet het goed in vruchtbare, goed doorlatende grond. In de volle zon tot halfschaduw, zal deze boom het zeer goed doen. Malus wat in het Latijns betekent “Rode Schildwacht” staat bekend om zijn aantrekkingskracht van nuttige insecten en dieren in het wild, zoals bijen, vlinders en andere bestuivers. Ook vogels zijn er gek op. Het is een voedselplant, heeft nectar- stuifmeel rijke bloemen, biedt een onderkomen, schuilplaats en heeft zaden voor vogels.


Is de rode sierappel giftig?
De vrucht van de rode sierappel is niet toxisch voor mensen, vee en vogels. Deze wilde appel kan worden omgezet in gelei, jam en zelfs wijn en desserts, op het internet zijn vele recepten te vinden. Als je knabbelt van deze vrucht zul je merken dat er veel tannine in zit, hierdoor wordt je mond vochtiger, toch zul je proeven dat het geen slechte smaak is. Wel duurt het vele koude nachten en een scherp nachtvorstje voordat deze appels zachter worden voor de vogels om aan te wennen. Vandaar dat ze tot ver in de winter aan de bomen blijven zitten. Waarna de boom zich in het voorjaar weer bedekt met een geparfumeerde bloesem. Ze zijn daarom perfect voor in de voortuin, omdat ze een goede schaduw bieden in de zomer en in de winter weer veel licht doorlaten wanneer het juist nodig is.


De rode sierappel is niet moeilijk te planten.
Je kunt hem de hele winter door planten, zolang de grond, maar bewerkbaar is. De boomwortels beginnen gelijk de grond te verkennen zodra de aarde een beetje begint op te warmen. Totdat de boom zich gesetteld heeft, zul je de grond moeten bevochtigen door de droge periodes heen. In de lente zul je rond de basis van de boom de grond moeten “mulchen”, dit zal helpen het onkruid laag te houden en het vocht in de grond op te sluiten. Boomkwekerij Van IJmeren heeft de juiste bomen om uit te zetten, die geschikt voor elk formaat tuin zijn. Het is de moeite waard om te vragen naar de onderstam en of deze geschikt is voor je tuin: veel bomen worden op verschillende onderstammen geënt om zo de grootte van de boom te bepalen. Bij boomkwekerij Van IJmeren helpen ze je hier graag mee verder.

Windbestendigheid

goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

eirond, groen

Bloemen

zuiverwit

Grondsoort

voedzame, goed doorlatende grond

Herfstkleur

geel

Hoogte

5 – 6 m, klein

Kroon

rond, halfopen kroon

Type-vorm

hoogstam boom

Verharding

verdraagt halfverharding

Vruchten

paarsrood appels

Winterhard

goed

Standplaats

halfschaduw, Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

bloei, vruchten

Windbestendig

goed

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Japanse Sierkers

Prunus serrulata 'Kanzan'
De Prunus serrulata ‘Kanzan’ / Sierkers heeft een brede ronde kroon met donkergroen blad dat in de herfst geel tot…
Vanaf 39,50

Sycoparrotia semidecidua

Sycoparrotia semidecidua
Sycoparrotia semidecidua is een kruising tussen de Sycopsis sinensis en de Parrotia persica. Hierdoor is het een half groenblijvende boom.…
85,00

Woestijnwilg

Chitalpa tashkentensis 'Summer Bells'
De Chitalpa tashkentensis ‘Summer Bells’ ook wel de woestijnwilg genaamd is een winterharde, bladverliezende boom. De boom wordt niet heel…
Vanaf 62,50

Geelhout

Cladrastis kentukea
Cladastris kentukea, ook wel Geelhout genoemd is een kleiner blijvende boom ovaal blad met een prachtige gele herfstkleur. De boom…
Vanaf 79,50
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i