Dé natuurlijke
boomkweker

Sierappel ‘John Downie’

Malus 'John Downie'

Maat

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Malus ‘John Downie’ is een mooie sierappel met een brede kroon. Hij bloeit in het voorjaar wit. In de herftst krijgt deze malus eironde appeltjes in de kleur geel met roodoranje. Heeft goede grond nodig. Kan niet goed tegen zeewind.


Malus ‘John Downie’ – Sierappel John Downie Kopen
Malus ‘John Downie’, ook wel bekend als de sierappel John Downie, is een opgaande geelrode sierappel die 5 tot 6 cm kan groeien. Het behoort tot de plantgroep sierheesters en is een Engelse sierappel. Malus ‘John Downie’ krijgt een brede losse kroon met ovale frisgroene, glanzende bladeren die in de periode van april en mei bloeit met geurende witte tot witroze bloemen die 5 cm groot worden. Na de bloei groeien er appeltjes, die in de herfst geelrood kleuren. Geschikt op standplaatsen in de volle zon of halfschaduw (denk aan parken, plantsoenen en kleine tuinen) met vochtige vruchtbare bodems. Niet geschikt als straatplant door de grootte van de vruchten. Malus ‘John Downie’ is een zeer winterharde boom.


Onderhoud en verzorging van de boom

De sierappel John Downie stelt weinig bijzondere eisen aan onderhoud. Om de sierappel in model te houden kunt men in het voorjaar en/of de zomer opkronen om de vorm van de boom te behouden. Het is daarnaast niet noodzakelijk om de boom te snoeien. Haal wel altijd kruisende en dode takken weg om de kroon mooi open te houden. Zorg er voor dat er niet teveel wordt weggesnoeid om te voorkomen dat er ook bloemknoppen worden weggehaald. Het is aangeraden om in de maand augustus dit snoeiwerk uit te voeren. Daarnaast is het goed om te weten dat de vruchten van de sierappels die lang aan de takken hangen, niet schadelijk zijn voor de boom. Deze zullen vanzelf van de boom vallen en hoeft u dus niet beslist te verwijderen. De sierappel is daarnaast matig schurftgevoelig.


Een ware oogappel in uw tuin

Deze populaire sierappel is een goede toevoeging voor in de tuin. Het is een prachtige decoratieve boom met haar deken van vele witte bloemen in de lente en de eironde appeltjes met oranje rode blos in de nazomer. Het is dus een ware oogappel voor in uw tuin. Daarnaast werkt het ook als een goede bestuiver voor andere appelbomen.


Sierappel John Downie Online bestellen

Bij Van IJmeren boomkwekerijen bestelt u makkelijk uw eigen sierappel John Downie. Dat kan via de shop, via mail of telefonisch. U kunt zelf aangeven of u het zelf wilt ophalen of het liever laat bezorgen. Dan kunt u aangeven of de voorkeur ligt om het zelf te planten of liever het over te dragen aan onze medewerkers. Wilt u liever zelf langskomen op onze kwekerij? Dat kan zeker. Bij Van IJmeren boomkwekerijen streven wij voor vakmanschap waar kwaliteit voorop staat, zodat wij gezonde en prachtige bomen kunnen leveren waar u langdurig van kunt genieten. Bij ons is iedereen welkom, van particulier tot hoveniers.

Blad

eirond, glanzend groen

Hoogte

klein

Type-vorm

leiboom, leivorm

Winterhard

goed

Hoogte stam tot leirek

200 CM

Maat leireik

B150 cm x H120 cm

Standplaats

Zon

alle

Verharding

eivormig, geel met oranjerode blos

Grondsoort

goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Oorsprong

verdraagt verharding

Windbestendigheid

wit, bloemknoppen paarsroze

Vruchten

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

bloei, vruchten

Windbestendig

goed

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Japanse sierkers ‘Boulevard’

Prunus serrulata 'Sunset Boulevard'
Smalle boom, geen zuilboom, maar de kroon is wel opgaand, en blijft over het algemeen vrij smal. De boom bloeit in het voorjaar met witte bloemen. Deze sierkers krijgt geen vruchten. En is geschikt als parkboom, laanboom en ook in kleine tuinen, omdat hij vrij smal blijft. Kan niet tegen natte grond. Japanse sierkers (prunus serrulata sunset boulevard)Boomkwekerij Van IJmeren heeft schitterende sierbomen voor u met zorg geselecteerd. Waaronder de Japanse sierkers (prunus serrulata sunset boulevard). Wat u allemaal moet weten over de Japanse Sierkers, zoals verzorging en welk soort boom het is, leest u hieronder. Japanse sierkers, welk soort boom is het? Deze sierkers komt uit het geslacht genaamd prunus. Van nature komt deze boom voor in het gebergte van Japan, West-China en Korea en het eiland Izu Oshima. Daarnaast komt deze sierkerks ook van nature voor in het noord-westen op het eiland Hokkaido en op het eiland Honshu. Er zijn verschillende sierbomen die worden aangeplant in tuinen, plantsoenen, parken en straten. Japanse sierkers (prunus serrulata sunset boulevard) behoort tot de rozenfamilie.
Vanaf 54,40

Hibiscus ‘Woodbridge”

Hibiscus syriacus 'Woodbridge'
Hibiscus 'Woodbridge"

Sycoparrotia semidecidua

Sycoparrotia semidecidua
Sycoparrotia semidecidua is een kruising tussen de Sycopsis sinensis en de Parrotia persica. Hierdoor is het een half groenblijvende boom. Dit ligt aan de weersomstandigheden. Bij zachte winters kan hij zelfs bladhoudend zijn. In het voorjaar komen er rode meeldraden in.
85,00

Tibetaanse Sierkers

Prunus serrula
De Prunus serrula is een boom met een hele mooi opvallende stam. De bast is glimmend mahoniebruin, met horizontale strepen. Er komt frisgroen blad aan en in het voorjaar bloeit de boom roomwit. Daarna komen er kleine rode vruchtjes aan. Geschikt voor parken en als solitair. Tibetaanse Sierkers (Prunus serrula)Bent u op zoek naar een mooie blikvanger in uw tuin, die jaarrond aantrekkelijk is? Wanneer uw tuin niet te nat is, dan is de Tibetaanse Sierkers wellicht iets voor u. Zijn wortels liggen in West-China, maar het is een boom die prima tegen de Hollandse weersomstandigheden bestand is. Het is bijzonder dat er met deze boom in elk seizoen wel iets te beleven is, wat een voorwaarde kan zijn wanneer u een kleine tuin hebt. Ook lokt u met een boom dieren naar uw tuin, zoals vogels die beschutting zoeken en bijen die op de bloemen afkomen. Een boeiende blikvanger Het meest in het oog springende kenmerk van de Tibetaanse Sierkers, is de glanzende, mahoniekleurige stam. Zeker wanneer er sneeuw ligt, is die opvallend mooi in een witte wereld. De bast bladdert ook af, wat een extra effect geeft. Vaak vertakt deze boom vrij laag, met als resultaat een meerstammige struik of boom. Het langwerpige blad is stevig en diepgroen, met een fijn getande bladrand. In het voorjaar, in de maanden april-mei, bloeit deze Prunus met tuiltjes witte bloemen. Een fraai contrast ontstaat door de oranje stuifmeelklompjes op de meeldraden. Ze zijn het waard om van dichtbij te bekijken. Bijen gebruiken deze boom graag als drachtplant. In de zomer groeien er rode, ronde tot ovale vruchten aan de boom van bijna twee centimeter groot. Tenslotte verkleurt het blad in de herfst naar een vlammende, oranjerode herfstkleur, voordat het afvalt. Dan vallen de gladde stam en takken weer des te meer op. U ziet: in elk seizoen valt iets te beleven met deze kleine boom.
Vanaf 73,50
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
i i