Sierappel ‘John Downie’

Malus 'John Downie'

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Malus ‘John Downie’ is een mooie sierappel met een brede kroon. Hij bloeit in het voorjaar wit. In de herftst krijgt deze malus eironde appeltjes in de kleur geel met roodoranje. Heeft goede grond nodig. Kan niet goed tegen zeewind.


Malus ‘John Downie’ – Sierappel John Downie Kopen
Malus ‘John Downie’, ook wel bekend als de sierappel John Downie, is een opgaande geelrode sierappel die 5 tot 6 cm kan groeien. Het behoort tot de plantgroep sierheesters en is een Engelse sierappel. Malus ‘John Downie’ krijgt een brede losse kroon met ovale frisgroene, glanzende bladeren die in de periode van april en mei bloeit met geurende witte tot witroze bloemen die 5 cm groot worden. Na de bloei groeien er appeltjes, die in de herfst geelrood kleuren. Geschikt op standplaatsen in de volle zon of halfschaduw (denk aan parken, plantsoenen en kleine tuinen) met vochtige vruchtbare bodems. Niet geschikt als straatplant door de grootte van de vruchten. Malus ‘John Downie’ is een zeer winterharde boom.


Onderhoud en verzorging van de boom

De sierappel John Downie stelt weinig bijzondere eisen aan onderhoud. Om de sierappel in model te houden kunt men in het voorjaar en/of de zomer opkronen om de vorm van de boom te behouden. Het is daarnaast niet noodzakelijk om de boom te snoeien. Haal wel altijd kruisende en dode takken weg om de kroon mooi open te houden. Zorg er voor dat er niet teveel wordt weggesnoeid om te voorkomen dat er ook bloemknoppen worden weggehaald. Het is aangeraden om in de maand augustus dit snoeiwerk uit te voeren. Daarnaast is het goed om te weten dat de vruchten van de sierappels die lang aan de takken hangen, niet schadelijk zijn voor de boom. Deze zullen vanzelf van de boom vallen en hoeft u dus niet beslist te verwijderen. De sierappel is daarnaast matig schurftgevoelig.


Een ware oogappel in uw tuin

Deze populaire sierappel is een goede toevoeging voor in de tuin. Het is een prachtige decoratieve boom met haar deken van vele witte bloemen in de lente en de eironde appeltjes met oranje rode blos in de nazomer. Het is dus een ware oogappel voor in uw tuin. Daarnaast werkt het ook als een goede bestuiver voor andere appelbomen.


Sierappel John Downie Online bestellen

Bij Van IJmeren boomkwekerijen bestelt u makkelijk uw eigen sierappel John Downie. Dat kan via de shop, via mail of telefonisch. U kunt zelf aangeven of u het zelf wilt ophalen of het liever laat bezorgen. Dan kunt u aangeven of de voorkeur ligt om het zelf te planten of liever het over te dragen aan onze medewerkers. Wilt u liever zelf langskomen op onze kwekerij? Dat kan zeker. Bij Van IJmeren boomkwekerijen streven wij voor vakmanschap waar kwaliteit voorop staat, zodat wij gezonde en prachtige bomen kunnen leveren waar u langdurig van kunt genieten. Bij ons is iedereen welkom, van particulier tot hoveniers.

Blad

eirond, glanzend groen

Hoogte

klein

Type-vorm

leiboom, leivorm

Winterhard

goed

Hoogte stam tot leirek

200 CM

Maat leireik

B150 cm x H120 cm

Standplaats

Zon

alle

Verharding

eivormig, geel met oranjerode blos

Grondsoort

goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Oorsprong

verdraagt verharding

Windbestendigheid

wit, bloemknoppen paarsroze

Vruchten

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

bloei, vruchten

Windbestendig

goed

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

De Prunus Yedoensis is een mooie sierkers met lichtroze knoppen en daarna witte bloesem. De boom bloeit rijkelijk. Kan tegen…

Amandelboom

Prunus dulcis
De Prunus dulcis is een Amandelboom. Het is een bladverliezende soort loofboom. De boom kan goed tegen warmte. Liefst niet…

Schijncamelia

Stewartia pseudocamellia
De Schijncamelia wordt een middelgrote boom. De bast is afschilferend naar oranje-bruin. Het blad is groen en behaard, en aan…

Bijenboom

Tetradium daniellii
De Tetradium daniellii is de Bijenboom. Er komt oneven geveerd groen blad in deze boom. En in augustus bloeit hij…
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i