Dé natuurlijke
boomkweker

Sierkers ‘Prunus Umineko’

Prunus 'Umineko'

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Sierkers “Prunus Umineko”is een smalle opgaande boom met zuilachtige kroon. Hij wordt wel breder dan de variant “Amanogawa”. In april bloeit de boom uitbundig met witte bloemen. Het is echt een mooie sierboom in iedere tuin. Ook in de kleinere tuinen omdat hij redelijk smal blijft. Kan tegen alle grondsoorten. Maar niet te nat.

Sierkers Prunus Umineko
De sierkers behoort tot het geslacht Prunus, welke tot de rozenfamilie hoort. Een uitgebreide familie sierbomen, waarvan de meesten eetbare vruchten voortbrengt. Zo zijn de amandelboom, de abrikoos en de zoete kers, allemaal Prunussoorten. De Prunus Unimeko is echter een vruchtloze variant, die van IJmeren boomkwekerijen in het assortiment heeft. Van IJmeren boomkwekerijen is een professionele kwekerij met een goede kwaliteits/prijsverhouding. Een boomkwekerij waar de liefde voor de boom centraal staat. Wilt u de boom liever niet zelf planten? Van IJmeren boomkwekerijen kan voor een schappelijke prijs uw sierboom op de juiste plek plaatsen. Sierbomen worden het gehele jaar door geleverd. Ophalen op onze kwekerij is ook mogelijk. 

De mooie vorm vande Prunus Umineko
Deze sierkers heeft een mooie, opgaande, slanke vorm. De boom kan wel 6 tot 8 meter worden en is zeer geschikt om langs een laan aan te planten. Echter, als solitair in een flinke privétuin zal deze sierboom een aantrekkelijke toevoeging zijn. Een zuilvormige halfopen kroon en gladde schors en takken, zorgen voor een aparte aanblik. Evenals de ovale tot 6 cm grote, donkergroene bladeren. Deze sierboom heeft een fantastische bloei in april met helderwitte bloemen. Tijdens de herfstmaanden verrast deze sierkers met een rood, oranje of diep purperen bladkleur. De boom is niet vruchtdragend maar wel een prima drachtboom voor bijen. De geur van de bloemen zal bijen en vlinders naar deze sierbomen lokken. Echt een sierboom die het gehele jaar door aangenaam is om naar te kijken.

De Prunus Umineko is op veel plekken toepasbaar. Lanen en brede straten krijgen een ander aanzien wanneer een rij van deze sierkersen wordt aangeplant. Het geeft een chique uitstraling, wanneer de Prunus in het voorjaar haar bloemen laat zien. Geweldige aanblik wanneer een mooie villa met oprijlaan aan beide kanten wordt voorzien van deze Prunussoort. Behalve een brede oprijlaan, is deze Umineko uitermate geschikt voor attractieparken, begraafplaatsen, parken en pleinen. Hun statig voorkomen, geeft een stijlvolle aanwinst voor deze soort omgeving. Omdat deze Prunus een smalle, opgaande groeivorm heeft is deze ook uitermate geschikt voor de wat smallere straten. Deze sierbomen nemen zijdelings minder ruimte in dan bijvoorbeeld een populierenboom. Echter als solitairboom is de Umineko fantastisch in de wat kleinere tuin. Genieten van de bloem- en herfstkleuren, vlinders en bijen.
Verzorging van de Umineko

De Umineko Prunus heeft een hekel aan natte voeten. Kan in bijna iedere grondsoort worden aangeplant, maar geeft de voorkeur aan een licht kalkrijke grond. Is redelijk bestendig tegen wind en ongevoelig voor vorst. Verdraagt tot wel -20 graden. Zijn de omstandigheden in het voorjaar koud en nat, dan heb je meer kans op tak- en bloesemsterfte. Een Prunus zal dus op een droge, zonnige plek beter gedijen. Is de Umineko aan snoeien toe, doe dit dan in het voorjaar, vlak na de bloei. Zo kan deze sierboom in het zomerseizoen nieuwe takken vormen die er voor zorgen, dat het jaar daarop de boom weer bloei geeft.

Windbestendigheid

redelijk

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

ovaal

Bloemen

helderwit, enkelvoudig

Grondsoort

alle

Herfstkleur

oranje, rood, purper

Hoogte

6 – 8 m, klein

Kroon

zuilvormig, halfopen kroon

Oorsprong

Engeland, 1928

Type-vorm

sierboom

Verharding

verdraagt halfverharding

Vruchten

geen

Winterhard

goed

Standplaats

halfschaduw, Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

bloei

Windbestendig

goed

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Gewone vogelkers

Prunus padus
Prunus padus is een boom met een prachtige witte bloesem, De vogelkers ruikt ook nog eens lekker. In het najaar…
Vanaf 79,50

Fluweelboom

Rhus typhina
De Rhus typhina, in het Nederlands ook wel fluweelboom genoemd is een kleiner blijvende boom met een grilliige kroon en…
Vanaf 395,00

Geelhout

Cladrastis kentukea
Cladastris kentukea, ook wel Geelhout genoemd is een kleiner blijvende boom ovaal blad met een prachtige gele herfstkleur. De boom…
Vanaf 79,50
De Sorbus Dodong is een Lijsterbes die niet heel erg groot wordt. In mei bloeit hij en hij krijgt oranje…
Vanaf 83,90
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i