Dé natuurlijke
boomkweker

Veelbloemige Kornoelje

Cornus florida

Maat

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Cornus Florida, ook de veelbloemige kornoelje genoemd, heeft een brede ronde kroon, met eivormig- donkergroen blad. Er komen witte bloemen in en in de herfst kleurt de boom rood/violet. De boom is geschikt voor klei- en veengrond.


Veelbloemige Kornoelje (Cornus Florida)
De Veelbloemige Kornoelje, of Cornus Florida, is een prachtige sierboom die van oorsprong afkomstig is uit het oosten van Amerika. Hij wordt daarom ook wel Amerikaanse Kornoelje genoemd. Het is een relatief kleine, langzaam groeiende boom die in ons klimaat uiteindelijk 4-6 meter hoog kan worden. De eerste jaren groeit hij vooral in de hoogte, daarna meer in de breedte met van de stam afstaande takken. Hierdoor ontstaat een bolvormige, halfronde kroon. De takken verkleuren van roodbruin naar grijs en bij oudere bomen ontstaan grijze vlekken op de stam door afbladderen van de bast.


Bloeitijd 

Deze Kornoelje bloeit in mei-juni, vrijwel gelijktijdig met en soms net iets voor het verschijnen van de blad. In volle bloei kun je deze Amerikaanse variant niet over het hoofd zien. De bloemen zelf zijn groengeel van kleur en groeien in trosjes, maar het zijn vooral de 4 witte schutbladen om de trosjes die er voor zorgen dat hij opvalt. Een explosie van wit! Vrijwel tegelijkertijd verschijnt het blad aan de boom. De bladeren zijn donkergroen met een grijze onderkant. In de herfst krijgt de boom een prachtige herfsttooi en kleurt het blad naar dieprode en purperachtige tinten. Er verschijnen bovendien rode besachtige steenvruchten die tot in de winter aan de boom blijven zitten. Omdat de Kornoelje in de winter al het blad inmiddels is verloren, vallen de rode vruchten extra op aan de verder kale takken.

Standplaats
De Cornus Florida heeft graag een lichte, zonnige plek, al zal hij het in halfschaduw ook prima naar de zin hebben. Deze Kornoelje staat het liefst in vochthoudende tot vochtige, humusrijke grond. Met onze warmer wordende zomers is het vooral van belang dat de standplaats naast voedzaam ook voldoende vochtig of voldoende schaduwrijk is. Onze winters vormen ook geen probleem, hij is winterhard tot ongeveer -20°C.


Snoeien

Snoeien is nauwelijks nodig. De Cornus Florida kan in de wintermaanden worden gesnoeid als het niet vriest! De natuurlijke vorm van de boom blijft het best behouden wanneer u alleen de naar binnen toe groeiende takken weg snoeit. Na de winter kunt u het eventuele dode hout wegknippen. Voor vlinders, hommels en wilde bijen zijn de bloemen van deze boom in het voorjaar een bron van nectar en stuifmeel. In de herfst en de winter zullen de vogels zich graag tegoed doen aan de rode steenvruchten. Kortom, met de aanplant van de Cornus Florida heeft u niet alleen een decoratieve blikvanger maar kunt u bovendien zowel in het voorjaar als in het najaar genieten van meer leven en bedrijvigheid in uw tuin!

Windbestendigheid

goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

ovaal tot eirond, donkergroen

Bloemen

groengeel, in kleine hoofdjes

Bodemvochtigheid

kan tegen natte grond

Grondsoort

goed ontwaterde gronden

Herfstkleur

rood, purper

Hoogte

4 – 7 m, klein

Kroon

breed, rond, halfopen kroon

Type-vorm

hoogstam boom

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

rode besachtige steenvrucht

Winterhard

goed

Standplaats

halfschaduw, schaduw, Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad, bloei

Windbestendig

goed

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Sierkers ‘Autumnalis Rosea’

Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea'
Deze sierkers is een winterbloeier, en bloeit vaak in de periode november tot april. Herhaaldelijk. Ligt ook aan de weersomstandigheden.…
Vanaf 54,40

Sierpeer

Pyrus calleryana 'Chanticleer'
De Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ / Sierpeer, heeft een eironde kroon met groen blad dat in de herfst mooi verkeurt in…
Vanaf 63,30

Indische sering ‘Berry Dazzle’

Lagerstroemia indica 'Berry Dazzle'
Lagerstroemia indica ‘Berry Dazzle’ is een halfstam Indische Sering. Ongeveer 90 cm stamhoogte en daarop een bloeiende kroon. Er komen…

Chinese Sierpeer

Pyrus calleryana 'Capital'
De Chinese Sierpeer, in het latijn de Pyrus calleryana ‘Capital’ genoemd, krijgt een mooie opvallende witte bloesem. De ‘Capital’ onderscheidt…
Vanaf 73,70
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
i i