Dé natuurlijke
boomkweker

Treurpeer

Pyrus salicifolia 'Pendula'

Maat

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Pyrus salicifolia ‘Pendula’ is een treurpeer met takken die recht naar beneden groeien. Aan de boom zit smal zilvergrijs blad. Als het blad verschijnt komen er ook onopvallende creme/witte bloemen aan de boom. Verdraagt droogte. Geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond.

Treurpeer 
De treurpeer, ook wel bekend als de wilgbladige peer, is een kleine en compacte treurboom. Door zijn geringe formaat is de boom erg geschikt voor mensen met een kleine tuin. De Latijnse benaming voor de treurpeer is de Pyrus salicifolia Pendula. Het woord Pendula betekent hangend en wijst op de groeiwijze van de boom. De bladeren van de treurboom doen denken aan die van een treurwilg. Zo komt deze treurboom aan zijn benaming. De bladeren zijn smal elliptisch tot lancetvormig, hebben een viltige structuur en zijn zilvergrijs van kleur. De schors van de wilgbladige peer is eveneens zilvergrijs. De boom heeft een breed treurende, halfopen kroon. 

Planten
De treurpeer is geschikt voor bijna elke ondergrond: zowel op kalkvormige grond, klei- als zandgrond gedijt de boom. Het is een weinig eisende treurboom, die zelfs groeit op een droge ondergrond. De beste plaats voor de boom is in de zon/halfschaduw. Plant de treurboom bij voorkeur in de herfst of het voorjaar. Voor het beste resultaat is het aan te raden om bij het planten de grond humusrijk te maken. Door nieuwe pot- of aanplantgrond te vermengen met de bestaande aarde ontstaat de humusrijke grond. Graaf een gat dat niet dieper is dan de kluit van de boom en dompel de kluit even goed onder in een emmer water. Giet water in het plantgat voordat de peer geplant wordt. Hierdoor kan de boom zich beter hechten.

Hoogte
De wilgbladige peer kan een maximale hoogte bereiken van vijf tot zes meter. De dunne, afhangende takken zijn echter goed te leiden. Hierdoor kan men de compacte vorm van de boom behouden.

Bloeiwijze en bloeiperiode
De crèmekleurige, weelderige bloemen groeien in tuilen en bedekken in het voorjaar met gemak de hele boom. Hierdoor lijkt het alsof er een dik pak sneeuw is gevallen over de treurboom. De bloemen hebben een afmeting van ongeveer 2,5 centimeter in doorsnee. De treurpeer bloeit in de periode van april tot mei.

Vruchten
In de maanden september en oktober vormen de sierpeertjes zich. Kleine, groene peertjes van ongeveer twee à drie centimeter groot. De peertjes zijn niet giftig, maar heel hard om te eten en zijn bitter van smaak. Vogels zijn er dol op.

Onderhoud
De Pyrus salicifolia Pendula is een trage groeier en vergt dus weinig onderhoud. Mocht de boom op een bepaald moment toch te groot worden, is het verstandig te snoeien voor de bloei. Wanneer de wilgbladige peer niet gesnoeid wordt, kunnen de wilgachtige takken naar verloop van tijd de grond bereiken.

Winterhard
De treurpeer behoudt lang zijn smalle bladeren en is winterhard. Toch is de treurboom niet wintergroen. Ieder jaar verliest de boom zijn blad in de winter, waarna de vorm goed zichtbaar wordt.

Windbestendigheid

goed

Blad

smal elliptisch tot lancetvormig

Bloemen

in tuilen

Bodemvochtigheid

kan op droge grond

Grondsoort

weinig eisend

Hoogte

5 – 6 m

Kroon

breed treurend, halfopen kroon

Verharding

verdraagt verharding

Type-vorm

hoogstam boom, treurboom

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Treur Perzische Slaapboom

Albizia julibrissin 'Shidare'
De Albizia julibrissin 'Shidare' is een Treur Slaapboom. De takken hangen naar beneden. De geveerde bladeren worden ongeveer 40 centimeter groot. In juli en augustus bloeit deze Treur Slaapboom met schitterende zuiver rozerode bloemen die bij en vlinders aantrekken. Bij de avond, als het donker wordt, gaan de geveerde blaadjes dicht. Vandaar de naam Slaapboom.
Vanaf 159,70
Plaatshouder

Treur Honingboom

Styphnolobium japonicum 'Pendula'
De Styphnolobium japonicum 'Pendula' is de Treur Honingboom. Voorheen was dit de Sophora japonicum Pendula. De kroon van deze treurboom loopt breder uit. En de takken kort bij de kroon zijn kronkelig. Hierdoor heeft de boom in de winter ook een decoratieve uitstraling. Deze Honingboom groeit langzaam. Het blad kleurt in de zomer frisgroen. Op latere leeftijd bloeit de Honingboom in roomwitte kleur.
Vanaf 98,20

Gele Treurwilg

Salix sepulcralis 'Chrysocoma'
De Salix sepulcralis 'Chrysocoma', heeft een breede treurende kroon met smal groen blad dat in de herfst geelgroen kleurt. Aan de hoofdtakken hangen dunnen takken recht naar beneden. De jonge takken zijn opvallend geel. Geschikt voor alle grondsoorten. De Treurwilg is een soort van de wilgenfamilie en kan een hoogte bereiken van tussen 10 tot 20 meter. De glanzend bruine takken zijn hangend, vandaar dat de boom treurwilg heet. De bladeren zijn ongeveer 5 tot 10 CM lang. De bovenkant van het blad is groen en de onderkant blauwachtig groen. De treurwilg zie je het meest van alle wilgen. Een treurwilg plant je in vochtige grond. Een volledig uitgegroeide treurwilg wordt tot twintig meter hoog. De boom begint al vroeg uit te lopen dat is meestal half februari. de Treurwilg is een makkelijk boom en is makkelijk te snoeien. hij lijkt een treurige stemming te geven maar dat valt erg me. het staat erg mooi bij vijvers of parken. Bij Boomkwekerij Van IJmeren is Salix Sepulcralis 'Chrysocoma' ook verkrijgbaar in verschillende soorten maten en prijzen.
Vanaf 56,90

Rode Treurbeuk

Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula'
De Fagus sylvatica purpurea Pendula is een treurbeuk. De boom heeft eironde, diep roodbruine bladeren. De boom is geschikt voor kleinere tuinen. Heeft een niet te natte, goed doorlatende bodem nodig, zand- en veengrond. Decoratieve treurbeuk voor tuin en park De rode treurbeuk, ook wel gekend onder zijn wetenschappelijke naam Fagus sylvatica purpurea Pendula (Fagus is Latijns voor ‘beuk’), is door zijn bijzonder decoratieve vorm en zijn fraaie herfstverkleuringen een aanwinst voor de (grote en kleine) tuin en het park. Deze traaggroeiende loofboom is ook bijzonder populair omdat hij weinig onderhoud vergt. 
Vanaf 49,50
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
i i