Dé natuurlijke
boomkweker

Dak Sierkers

Prunus serrulata 'Kanzan' Dakboom

Maat

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Prunus serrulata ‘Kanzan’ Dakvorm of de Dak Sierkers heeft donkergroen blad dat in de herfst geel tot oranje kleurt. De boom bloeit van eind april tot begin mei met roze bloemen. Kan niet tegen een natte bodem. Geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond.

 

Geniet van het buitenleven onder de bladeren van een daksierkers

Deze daksierkers met zijn zondagse naam Prunus serrulata ‘Kanzan’ is een schoonheid. In het voorjaar, rond Koningsdag, is deze boom getooid in de prachtigste roze dracht die als een magneet alle blikken naar zich toetrekt. Na de bloei toont de boom zijn kenmerkende, elegante eivormige bladeren die in de herfst verkleuren naar het helderste geel. De gladde stam met horizontale strepen nodigt uit tot aanraken in elk jaargetij. Deze daksierkers is echt een fantastische boom om als solitair of in een groep in uw tuin aan te planten.

De daksierkers is een perfecte beschutting van uw terras. Zodat u ‘s zomers óók op warme dagen heerlijk buiten kunt genieten, zonder dat u direct in contact komt met de verzengende zonnestralen. Zo fungeert de daksierkers als een natuurlijke parasol. Zeker als de boom het naar zijn zin heeft, zal deze u belonen met een dik bladerdak en hoeft u alleen nog maar te genieten van het zomerse buitenleven onder deze prachtige bomen.

Lang genieten van deze schitterende boom

De daksierkers is geen bedeesd boompje, maar een echte aandachtstrekker met zijn gevulde, prachtig roze bloemen, zijn opvallend herfstkleed en zijn spiegelgladde stam. Nochtans is deze exquise boom goed winterhard en stelt deze geen bijzondere eisen aan de grond. Een zonnige plek in uw tuin zal worden beloond met meer bloesem. Schaduw wordt verdragen, maar gaat ten koste van groei en de bladerdichtheid van de kruin. De daksierkers heeft een hekel aan natte voeten. Dus heeft u natte plekken in uw tuin en wilt u per se daar deze schitterende boom poten, dan zult u drainage moeten aanleggen, om langdurig te kunnen genieten van deze schitterende boom.

Zo makkelijk was het kopen van een daksierkers nog nooit

Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u een daksierkers kopen? Dan is Van IJmeren het perfecte adres. Van IJmeren gaat niet voor de laagste prijs, maar voor kwaliteit. Dat komt tot uitdrukking in de sterke, jonge bomen op onze kwekerij. Elke dag zetten we ons in met al ons vakmanschap en onze ervaring om gezonde, mooie bomen te kweken waar u langdurig van kunt genieten. Koop daarom uw daksierkers bij Van IJmeren in Opheusden.
U kunt daksierkersen kopen via onze webshop. U kunt dan op onze webshop een enkele sierkers bestellen, maar u kunt ook in eenmaal een groter aantal exemplaren van de daksierkers bestellen. Want zelfs een vrij kleine tuin biedt plaats een meerdere daksierkersen.
Een daksierkers bestellen via onze website en deze dan zelf komen ophalen in onze kwekerij in Opheusden is voor velen een favoriet optie.
Als alternatief kunt u uw sierkers bestellen via de webshop en deze door ons laten bezorgen. Voorafgaande aan de bezorging nemen we dan contact met u op. Eventueel planten we de daksierkers dan meteen op de door u aangegeven plek in uw tuin.
Tenslotte kunt u uw sierkers kopen op onze kwekerij. Dan kunt u zelf het exemplaar van uw keuze aanwijzen, zodat u samen met ons het mooiste exemplaar kunt kiezen. Dan kunt u gelijk al uw vragen over het planten en onderhouden van een sierkers stellen.

Windbestendigheid

goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

omgekeerd eirond

Bloemen

wit

Grondsoort

alle

Herfstkleur

geel, bruin

Oorsprong

Japan

Verharding

verdraagt verharding

Vruchten

langwerpig, donkerrood

Afmeting vierkant dak

L120 cm x B120 cm

Diameter kruisdak

150 cm

Diameter vierkant dak

150 cm

Type-vorm

dakboom, dakvorm

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Dak Oosterse Plataan

Platanus orientalis 'Digitata' Dakboom
Deze Dakplataan is van de variant Platanus orientalis 'Digitata'. Ook wel de Oosterse Plataan genoemd. De bast is geel en de groengrijze schors bladdert af waardoor de stam vlekkerig wordt. Het blad ziet er decoratief uit. De randen zijn scherp getand. De boom krijgt net als de gewone plataan stekelige bruine balletjes. Die blijven tot lang in de winter hangen. Kan tegen alle grondsoorten.
Vanaf 161,80

Dak Amberboom ‘Worplesdon’

Liquidambar styraciflua Worplesdon Dakboom
De dakliquidambar is een boom die goed tegen kou en extreme regen kan. De boom krijgt een smalle kroon met groen blad dat in de herfst een mooie oranje-rode kleur krijgt. Geschikt voor alle (ook natte) grondsoorten. De dak Liquidambar heeft weinig eisen voor de grond. Het is een boom die winterhard is en graag veel zon heeft. Omdat de Liquidambar een oppervlakkig wortegestel heeft kan het zijn als het heel erg droog is dat je moet wateren. Hij wordt vaak gebruikt als laanboom maar het is zeker ook mooi als leiboom . Het is een mooie solitair die een prachtige herfstverkleuring heeft.Perfecte blikvanger voor in uw tuinBent u op zoek naar een mooie blikvanger voor in uw tuin? Een boom die niet alleen in de zomer, maar ook in de herfst prachtig is? 
Vanaf 133,70

Dak Prunus ‘Trailblazer’

Prunus 'Trailblazer' Dakvorm
De Dak Prunus Trailblazer is een mooie dakboom. Deze Prunus Trailblazer krijgt eerst heel even donkergroen blad, wat al snel naar heel donkerrood kleurt. In het voorjaar komt deze Prunus Trailblazer helemaal vol met zachtroze bloemknoppen die uiteindelijk uitspruiten in roomwitte bloemen met een rose hartje. In de zomer komen er donkerrode eetbare vruchten aan.
Vanaf 243,50

Dakplataan ‘Alphens Globe’

Platanus hispanica 'Alphens Globe' Dakboom
Een dakplataan zoals de Alphens Globe heeft kleiner en compacter blad dan de gewone plataan. Schors en takken hebben een camouflage achtige afschilferende schors. Deze dakplataan krijgt groen blad maar loopt laat uit. De Alphens Globe krijgt in mei mooie geelgroene bloemen. Deze dakplatanen groeien bijzonder goed in kleigrond, leegrond, zandgrond en veengrond. Kan prima worden aangeplant bij verharding. Is bestand tegen wind en geeft voorkeur aan een zonnige plaats. Platanen zoals de Alphens Globe worden vaak geplant in smalle straten, parken, pleinen en grote en kleine tuinen. Ook zijn ze vaak beschikbaar in meerdere vormen; hoogstam, solitair of als bolvormige. De heerlijkste schaduwplekjes in uw tuin ontstaan geheel natuurlijk met de dakplataan Alphens Globe. 
Vanaf 150,10
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
i i