Dé natuurlijke
boomkweker

Dak Tulpenboom

Liriodendron tulipifera Dakboom

Maat

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Liriodendron tulipifera Dakvorm, ook wel de Amerikaanse daktulpenboom genoemd is een snelgroeiende boom. De boom heeft groen blad en krijgt gele tulpvormige bloemen. Geschikt voor alle grondsoorten.

Prachtige daktulpenboom voor liefhebbers van grote, statige bomen

De daktulpenboom (Latijnse naam Liriodendron tulipifera), gewoonlijk ook wel de tulpenboom of gele populier genoemd, is een grote, statige, bladverliezende boom met een piramidale tot brede conische groeiwijze. De daktulpenboom is een zeer grote schaduw- of gazonboom voor grote tuinen of landschappen. Als u op zoek bent naar een prachtige boom die snel groeit en niet veel last heeft van plagen, dan is uw zoektocht voorbij. Van een daktulpenboom zult u jarenlang plezier hebben.

 


Tulpachtige bloemen

 

Stammen van volwassen bomen kunnen uiteindelijk zelfs een diameter van 4-6 m bereiken, meestal stijgend kolomachtig met een afwezigheid van een lagere vertakking. De boom heeft zijn naam verkregen vanwege zijn kopvormige, tulpachtige bloemen die in de lente bloeien. Mensen die een tulpenboom kopen, zullen na verloop van tijd merken dat de bloemen geel zijn, met een oranje band aan de basis van elk bloemblad. Hoewel de bloemen ongeveer 5 cm lang zijn, kunnen ze onopgemerkt blijven aan de grote bomen, omdat de bloemen verschijnen nadat de bladeren volledig zijn ontwikkeld. Soms worden de bloemen voor het eerst opgemerkt wanneer de aantrekkelijke bloembladen onder de boom beginnen te vallen. De bloemen worden gevolgd door droog, geschubd, langwerpig, kegelvormig bruin fruit, elk met talloze gevleugelde zaden. De vierlobbige felgroene bladeren (tot 20 cm breed) worden goudgeel in de herfst. Je kunt erover twisten of de ‘tulpen’ in de naam van de boom betrekking hebben op de contouren van de bladeren of de bekervormige bloemen. Maar beide hebben ongetwijfeld bijgedragen aan de fantasierijke naam die vroege kolonisten aan deze boom hebben gegeven. In ieder geval is de tulpenboom vandaag de dag nog steeds geliefd om zijn schoonheid.

Prachtige Amerikaanse staatsboom

Deze prachtige boom staat bekend als de staatsboom van Kentucky, Indiana en Tennessee in de Verenigde Staten van Amerika. Een tulpenboom kopen verzekert u van een net zo statige pracht in uw tuin of landgoed, met de hoogste kwaliteit oostelijke hardhout. Het hout wordt onder meer gebruikt voor meubels, multiplex, scheepsbouw, papierpulp en algemeen timmerhout. Inheemse Amerikanen maakten kano’s van tulpenboomstammen. Deze boom biedt voor veel dieren voedsel in vele vormen. Tuliptree zaden, die rijpen in de zomer en doorzetten in de winter, bieden voedsel voor zowel vogels als zoogdieren, waaronder vinken, kardinalen, kwartels, muizen, rode eekhoorns, grijze eekhoorns en konijnen. Enthousiast?

Makkelijk een tulpenboom bestellen

De daktulpenboom wordt het best gekweekt in vochtige, organisch rijke, goed doorlatende grond in de volle zon, maar verdraagt ook halfschaduw. Deze boom is een snelle groeier wanneer de omstandigheden goed zijn. Er zijn geen ernstige insecten- of ziekteproblemen bekend bij deze boom.
Bij Boomkwekerij van Ijmeren bestelt u eenvoudig via de shop, via mail of telefonisch. Uiteraard bent u ook van harte welkom op onze kwekerij.

Windbestendigheid

goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

4-lobbig, groen

Bloemen

tulpvormig, groen met geel en oranje

Bodemvochtigheid

bestand tegen korte overstroming

Grondsoort

voedzaam en vochthoudend

Herfstkleur

geel

Type-vorm

dakboom, dakvorm

Verharding

verdraagt verharding

Vruchten

kegelvormige vruchten

Afmeting vierkant dak

L120 cm x B120 cm

Diameter kruisdak

150 cm

Diameter vierkant dak

150 cm

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Dak Sierpeer

Pyrus calleryana 'Chanticleer' Dakboom
De Daksierpeer heeft groen blad dat in de herfst mooi verkeurt in gele en rode kleuren. De bloei is uitbundig met witte bloemen. Grondsoort is weinig eisend. Kan op klei-, zand- en kalkrijke grond. Genieten van de daksierpeer Een boom met zoveel pluspunten verdient een plekje in uw tuin De daksierpeer ofwel Pyrus calleryana 'Chanticleer' heeft verrukkelijke, helderwitte bloemen in het voorjaar en prachtig glanzende, groene bladeren gedurende de zomer. Deze bladeren verkleuren in het najaar naar diep geel waarmee de sierwaarde van deze boom nog wordt vergroot. Ook de kleine peren die de daksierpeer produceert gedurende het jaar vergroten de sierwaarde van de daksierpeer. 
Vanaf 124,60

Dak Moerascipres

Metasequoia glyptostroboides Dakboom
De Metasequoia glyptostroboides wordt ook wel de chinese moerascipres genoemd en is een sterk groeiende en bladverliezende conifeer. De boom krijgt naalden. De oude stam schilfert in smalle platen af. De boom is geschikt voor klei- en zandgrond.Creëer een prachtige en natuurlijke terrasoverkapping met de Chinese Moerascipres in dakvorm Wanneer u uw tuin gaat aanleggen of opnieuw wilt gaan inrichten is het natuurlijk erg mooi om er prachtig groen in aan te brengen. Vanzelfsprekend gaat u hierbij voor schoonheid, maar heeft u ook al nagedacht over het planten van bomen die zowel schitterend ogen als bijzonder functioneel zijn?
Vanaf 118,50

Dak Prunus

Prunus cerasifera 'Nigra' Dakboom
Met zijn stijlvolle, enkele, zachtroze bloemen tegen de nog bronsgroene bladeren vormt de dakprunus een aanblik van finesse en elegantie. In Japan heeft de kersenbloesem in het voorjaar mythische proporties bereikt, waarbij de weerman in het weerbericht voorspelt op welke dag de kersenbomen gaan bloeien en het hele land in rep en roer is als de voorspelling niet uitkomt. Als u de dakprunus in uw tuin plaatst, zult u deze Japanse obsessie voor prunussen beter begrijpen. Zoveel zuivere schoonheid in een enkele boom is zeldzaam. Na de bloei is het nog niet gedaan met de sierwaarde van de dakprunus. U kunt dan nog de hele zomer en herfst genieten van de elegante eivormige, rode bladeren die een mooie, beschermende schaduw vormen waaronder het ook in de brandende zomerzon heerlijk toeven is. 
Vanaf 124,50

Dak Blauwe regen

Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji' Dakboom
Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji' Dakboom, ook wel de Blauwe regen genaamd, is een opgaande klimmer, in dakvorm. Het zijn echte blikvangers in de tuin. Deze blauwe regen bloeit uitbundig met paarse geurende bloemen. De bloemen hangen in trossen van ongeveer 15 cm lang. Later komen er peulachtige vruchten aan. De Dak blauwe regen kan goed tegen zon en droogte en verdraagt ook zeewind.
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
i i