Dé natuurlijke
boomkweker

Dak Moerbei

Morus alba Macrophylla Dakboom

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Morus alba ‘Macrophylla’ in dakvorm krijgt groot donkergroen blad. De boom krijgt kleine framboosachtige vruchtjes en is geschikt voor een zonnige warme plaats. Geschikt voor alle grondsoorten. 

Een oosters tintje in uw tuin met een dakmoerbei

De moerbei is een boom van stand, een deftige boom en wist u dat deze dankzij de bekende auteur Nicolaas Beets zelfs stevig is verankerd in onze poëzie? Beets verwees naar de toppen van moerbeibomen en dat was geen toeval. In de negentiende eeuw was met name de witte moerbei (morus alba) een populaire boom voor park en plantsoen, geliefd vanwege de exotische herkomst uit Oost Azië, de nog altijd populaire referentie naar de witte moerbei als waardplant voor zijderupsen en vanwege de eetbare vruchten. 

De dakmoerbei is een schitterende boom voor kleinere tuinen met grote, donkergroene bladeren. De dakmoerbei draagt net, als een gewone moerbei, eetbare, bleke vruchten. Zo creëert u een oosters tintje in uw tuin. Omdat de dakmoerbei een volle kruin heeft, is deze boom ook uitermate geschikt als overkapping van uw terras. Zodat u ‘s zomers heerlijk in de schaduw kunt genieten van uw tuin, ook op het heetst van de dag.

Een nieuw podium voor een vergeten boom

Een dakmoerbei is niet kieskeurig voor de grondsoort en ook groeit de boom prima in het Nederlandse klimaat. De moerbei is wel een zonaanbidder, in de schaduw verpietert de boom. Maar als u de dakmoerbei plant op een mooie plaats met veel zon, heeft u een interessante boom, waarmee u veel bekijks trekt. Dat u daarmee een ooit zeer populaire en inmiddels wat vergeten boom weer het podium geeft dat deze verdient is een aantrekkelijke bonus.

De allerbeste dakmoerbeien voor u gekweekt

Een dakmoerbei kopen doet u natuurlijk bij Van IJmeren. Want wij hebben ruim 20 jaar ervaring met het kweken van moerbeibomen. Als mensen een dakmoerbei kopen dan willen ze jarenlang plezier van hun aankoop. Het is dan belangrijk (niet) alleen te kijken naar de prijs, maar om te kiezen voor kwaliteit. Met onze ervaring en vakmanschap bent u verzekerd van schitterende, jonge bomen die met de jaren alleen maar mooier worden. Een dakmoerbei bestellen is heel simpel. U kunt in onze webshop eenvoudig een of meer moerbeien bestellen. Moerbeien kopen was nog nooit zo eenvoudig! 
U kunt de via de webshop bestelde dakmoerbeibomen thuis laten bezorgen, maar Van IJmeren biedt ook de mogelijkheid om u eerst te oriënteren op onze kwekerij. Kom bij ons langs dan kunt u uw dakmoerbei bestellen, direct vanaf de kwekerij. Krijgt u er gelijk wat tips bij! Dan bezorgen we de door u geselecteerde boom op een later tijdstip bij uw thuis. Heeft u voldoende transportmiddelen dan kunt u niet alleen uw moerbei kopen op onze kwekerij, maar uw kersverse aankoop meteen meenemen en thuis direct planten. Zo heeft u direct, zonder vertraging, de allerbeste dakmoerbei die verkrijgbaar is, in uw tuin.

Blad

handlobbig, donkergroen

Bodemvochtigheid

kan op droge grond

Grondsoort

Vooral lichte

Verharding

verdraagt geen verharding

Afmeting vierkant dak

L120 cm x B120 cm

Diameter kruisdak

150 cm

Diameter vierkant dak

150 cm

Type-vorm

dakboom, dakvorm

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Dak Glansmispel

Photinia fraseri 'Red Robin' Dakboom
De Photinia fraseri Red Robin ‘Dakboom’ is een groenblijvende dakboom met veel kleur. Hij is de laatste jaren erg populair.…
Vanaf 159,00

Dak Roodbladige Treursierappel

Malus 'Royal Beauty' Dakboom
De Malus Royal Beauty Dakboom geeft naast zijn sierappels ook een prachtig veelkleurig blad. Het is een rijk bloeiende Bloesemboom.Ook…
Vanaf 150,40

Dak Sierappel

Malus 'Red Sentinel' Dakboom
De Malus ‘Red Sentinel’ Dakvorm of de daksierappel krijgt witte bloemen en in het najaar rode sierappeltjes die lang blijven…
Vanaf 108,80

Dak Blauwe regen

Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji' Dakboom
Wisteria brachybotrys ‘Iko Yama Fuji’ Dakboom, ook wel de Blauwe regen genaamd, is een opgaande klimmer, in dakvorm. Het zijn…
249,50
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i