Dé natuurlijke
boomkweker

Grijze streepjesesdoorn

Acer rufinerve

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Acer rufinerve ook wel de Grijze streepjesbastesdoorn genoemd krijgt een open brede kroon. De bast is groen met grijswitachtige strepen. Het blad is donkergroen en in de herfst oranjegeel tot rood. De boom is geschikt op klei- en zandgrond.


Een struik en boom in één

De Acer Rufinerve, in het Nederlands grijze streepjesesdoorn, begint zijn leven als struik. Als deze struik lang genoeg de tijd krijgt zal het uitgroeien tot meerstammige boom. In het Nederlandse klimaat zal de boom ongeveer rond de tien meter uitkomen. In zijn traditionele leefgebied in Japan is dit nog een stukje groter. Hier zijn varianten te vinden van twaalf meter die zelfs uit kunnen schieten tot bijna vijftien meter.


Wat zijn de kenmerkende eigenschappen voor deze doorn?
In onder andere de winter zal deze boom kaal zijn. Zelfs kaal zal deze boom je kunnen bevallen door zijn olijfkleurige twijgen. Op deze twijgen lopen kenmerkende witgrijze strepen in de lengte. Het blad bestaat uit een zo genaamd drie lobbig effect en kan verschillende keuren door het jaar hebben. Zodra het blad gevorm is zal het een groene kleur hebben, waarna het in de herfst zal verkleuren naar een prachtige gele en rode kleur. Zeker in deze periode zal het een echte blikvanger worden. In de lengte zal dit blad een tien a vijftien centimeter halen. De afmeting van de breedte van het blad is ongeveer tien centimeter.

Door zijn vele stammen zal deze boom een grillige uitstaling kunnen hebben die iets weg heeft van een vaas vorm. Zodra de lente echt van start is gegaan zal de boom in bloei komen. In de maanden april en mei zullen er geelgroene bloemen komen die zich in trossen vormen. Als vrucht kenmerkt de Acer Rufinerve zich met een gevleugelde nootvrucht. Deze gevleugelde nootvrucht verspreidt zich erg makkelijk door gebruik van zijn bouw in combinatie met windvlagen.


Hoe komt de Acer Rufinerve het best tot zijn recht?
In de winter kan de Acer Rufinerve makkelijk overleven. Tempraturen tot ver onder de twintig graden Celsius zijn geen probleem voor deze doorn. In de zomer kan deze boom wel in de problemen komen. Hij heeft baat bij een warme standplaats, maar zal bij te lange blootstelling aan hitte schade kunnen ontwikkelen. Een droge grond heeft dan ook niet zijn voorkeur. Zorg er dus voor dat de bodem makkelijk toegang tot water heeft. Indien de voorspelling is dat het lang droog zal zijn, is het belangrijk om hem ook te voorzien van water. De boom biedt een goede bestendigheid tegen de wind. Door de grote vertakking van zijn wortelen krijgt hij zijn kracht. Een aandachtspunt hierbij wel is zijn grote oppervlakte aan blad. Hij zal bij storm dus veel wind vangen en zal het niet erg vinden om enigszins beschut te staan.

Qua ondergrond gedijd de Acer Rufinerve het beste bij een zwakke zure grond. Verder moet de grond doorlatend zijn maar niet zo doorlatend dat het geen vocht meer kan ophouden. Zonder vocht zal deze boom het niet lang volhouden. Op een plek met half schaduw voelt deze meerstammige struik zich het best. Hierbij moet er wel op gelet worden dat hij niet onder de boom laag komt. Als alle bomen boven hem uitgroeien dan zal hij op den duur verdwijnen door het gebrek aan zon.

Windbestendigheid

goed

Geschikt voor

parken, bakken, grote en kleine tuinen

Blad

handvormig, groen

Bloemen

geelgroene trossen

Bodemvochtigheid

niet droog

Grondsoort

zwak zuur

Herfstkleur

geel, rood

Hoogte

9-12 m, klein, middel

Kroon

breed vaasvormig

Oorsprong

Japan

Type-vorm

hoogstam

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

gevleugelde nootvrucht

Winterhard

goed

Standplaats

halfschaduw, Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

stam

Windbestendig

redelijk

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Japanese Zelkova

Zelkova serrata
De Zelkova serrata heeft een breede ronde kroon met langwerpig zachtgroen blad dat in de herfst rood en oranjegeel kleurt.…
Vanaf 69,80

Krimlinde

Tilia europaea 'Euchlora'
In de periode tussen juni en juli geeft de krimlinde grote gele bloemen die erg lekker ruiken en erg veel…
Vanaf 76,90

Iep ‘Dodoens’

Ulmus 'Dodoens'
De Ulmus Dodoens is een Iep die snel groeit. Er komt groen gekarteld blad aan. In de herfst verkleurt het…
Vanaf 56,20

Chinese linde

Tilia henryana
De gewimperde (ook wel chinese) linde is een langzaam groeiende linde, die opvalt door het roze jonge blad en de…
84,95
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i