Kansenboom

Clerodendrum trichotomum

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Clerodendrum trichotomum, ook de kansenboom genoemd is van nature een meerstammige struik die soms tot boom wordt gekweekt. Deze boom heeft een ronde kroon met een groen blad. In augustus/september komt er een witte bloem met een rode kelk in de boom, en in het midden van die kelk zit een blauwe vrucht. De boom moet op een zonnige en warme plek staan en is geschikt voor zand- en veengrond.


Kleuren en vormen 

Een goed voorbeeld van een mooie maar vooral sterke boom is de Clerodendrum Trichotomum beter bekend als de Kansenboom, een prachtige boom met veel kleur. Wat zo bijzonder aan deze boom is, is dat de boom naar pindakaas ruikt, tenminste als je voorzichtig over het blad wrijft. Wat zo bijzonder is aan de kansenboom is dat het eigenlijk een wildgroeiende boom is meestal afkomstig uit Japan of China en het is 1 van de weinige bomen die ons soms wat winterse klimaat kan doorstaan. Er wordt nog geregeld gespeculeerd waar deze boom nou een aanverwant van kan zijn, technisch gezien is het verbonden met de lipbloemenfamilie (Lamiaceae) al wordt het soms ook nog gerekend tot de Verbenaceae familie.  Uiteraard groeit de kansenboom het beste in de periode juli-september maar in principe komt deze prachtboom ook onze winters goed door. Met de mooie witte bloemetjes en rode kelken zijn het opvallend maar sierlijke bomen. Een echte sierboom kunnen we dus wel stellen.


Een mooie boom, hoe verzorg ik die?

De Clerodendrum Trichotomum oftewel de Kansenboom is niet alleen mooi en sterk qua verzorging is het ook niet de moeilijkste. Het is belangrijk dat het voldoende zonlicht krijgt en wel uit de wind staat, daar kan die dan weer wat minder goed tegen. De boom groeit het beste in zand- of veengrond en is weinig eisend. Dus ook voor de mensen die geregeld vergeten hun planten of bomen te verzorgen, beter dan deze boom kan bijna niet. Wat ook zo bijzonder is aan deze boom is dat het technisch gezien een meerstammige struik is die regelmatig gekweekt wordt als boom. De struik/boom kan gemiddeld 6 meter hoog worden en van nature breed opgaand. De verzorging van deze boom is vrij minimaal, snoeien is bijna niet nodig, doet u dat wel dan heeft u kans dat u de boom verminkt. Ook vraagt deze struik/boom wel wat geduld want pas in de zomermaanden groeien er echt bloemen aan en ook dat kan het eerste jaar nog even op zich wachten. Maar als de tijd dan eenmaal rijp is dan komen alle bloemen ook bijna tegelijk tevoorschijn. Een boom met weinig specifieke verzorging en een bijzondere geur, mocht u nou denken dat deze boom wellicht iets is voor bij u in de tuin, u kunt altijd met vragen nog verder terecht bij van Ijmeren.

Windbestendigheid

matig

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

eirond tot hartvormig

Bloemen

wit met donkerrode kelk

Grondsoort

weinig eisend

Herfstkleur

oranje, rood

Hoogte

circa 6 m, klein

Kroon

rond, halfopen kroon

Oorsprong

Oost-China, Japan

Type-vorm

hoogstam boom

Verharding

verdraagt halfverharding

Vruchten

blauw, omgeven door rode kelk

Winterhard

goed

Standplaats

halfschaduw

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

bloei, vruchten

Windbestendig

matig

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Tibetaanse Sierkers

Prunus serrula
De Prunus serrula is een boom met een hele mooi opvallende stam. De bast is glimmend mahoniebruin, met horizontale strepen.…
Vanaf 73,50

Vleugelstorax

Pterostyrax hispida
De Pterostyrax hispida, ook wel Vleugelstorax/Epaulettenboom genoemd, is een niet al te grote boom die oorspronkelijk uit Oost-Azië komt. De…
Vanaf 79,95

Bijenboom

Tetradium daniellii
De Tetradium daniellii is de Bijenboom. Er komt oneven geveerd groen blad in deze boom. En in augustus bloeit hij…
Vanaf 52,50

Zoete kers

Prunus avium
De zoete kers is een tot 20 meter hoge boom uit de rozenfamilie, die van nature ook in België en…
Vanaf 54,50
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i