Dé natuurlijke
boomkweker

Sierpeer

Pyrus calleryana 'Chanticleer'

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder slechts 39,95 euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ / Sierpeer, heeft een eironde kroon met groen blad dat in de herfst mooi verkeurt in gele en rode kleuren. De bloei is uitbundig met witte bloemen. Grondsoort is weinig eisend. Kan op klei-, zand- en kalkrijke grond.


Sierpeer Pyrus calleryana Chanticleer
De Sierpeer, ofwel Pyrus Calleryana Chaticleer, is een veelvoorkomende boom die zich kenmerkt door een vroege voorjaarsbloei. De boom is met die reden dan ook een populaire boom. De boom wordt zo’n 10 tot 12 meter hoog en 4 tot 6 meter breed. Ook kenmerkt de plant zich door een piramidevormige kroon met gesloten structuur. De plant wordt in Nederland veel gebruikt langs wegen en lanen en daarnaast komen we de plant ook tegen in parken door heel Nederland.


De oorsprong van de Sierpeer Purys calleryana Chanticleer
De oorsprong van de Sierpeer vinden we in het verre oosten. De plant is door reizigers meegenomen naar Amerika, maar ook naar verschillende plekken in Europa. Tegenwoordig is de boom op veel meer plekken te vinden waaronder dus ook in Nederland. De plant is hier ook officieel heen geëmigreerd. In Nederland vinden we de boom vooral in parken tegen, maar ook bijvoorbeeld in verschillende lanen en straten. De boom kan dus ook solitair geplant worden.


Uiterlijk van de Sierpeer Purys Calleryana Chanticleer
De Sierpeer is dus een boom die bekend staat om zijn vroege voorjaarsbloei. De boom heeft dan kleine witte bloemetjes over de hele boom heen. De periode waarin de bloemen te voorschijn komen is tussen april en mei. In de rest van de warmere periodes zal de boom groene bladeren hebben. Ook staat de boom bekend om de kleur die hij in de herfst krijgt. In de herfst wordt de boom namelijk een hele mooie bruinrode kleur. De bladeren blijven tot diep in de herfst aan de boom hangen en vallen er later pas af. De vorm van de bladeren is eivormig en wanneer de bladeren groen zijn, zullen ze glanzen. De stam van de boom is daarentegen grijs en schilferend. Omdat de sierpeer een piramidevormige kroon heeft en hij niet heel breed groeit, kan de boom ook in een normale achtertuin geplaatst worden. De takken van de boom groeien in de hoogte met een lichte afwijking naar de zijkant. De boom kan op verschillende manieren geplant worden en dus zowel in groepen als in solitaire beplanting.


Onderhoud van de Sierpeer Purys Calleryana Chanticleer
De sierpeer is een boom die weinig onderhoud nodig heeft. De boom heeft voorkeur aan een leemhoudende grond. Hoe rijker de voedingsbodem is voor de plant, hoe beter, maar de plant neemt ook genoegen met een minder voedingsrijke bodem. Omdat de plant prima tegen het stadsklimaat en luchtvervuiling kan, zien we de boom ook veelvoudig terugkomen in het Nederlandse landschap. De boom heeft zon nodig om te groeien, maar kan het ook prima redden in de winter. De boom kan namelijk een gemiddelde temperatuur van minus 25 graden prima handelen. De boom hoeft ook niet gesnoeid te worden, maar wanneer deze te breed wordt, kunnen de takken gesnoeid worden om de boom beter in model te houden. De beste periode om de sierpeer te snoeien ligt tussen de maanden mei en augustus in. Dit is dus alleen nodig voor de vorm.

Windbestendigheid

goed, ook aan de kust

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

ovaal tot breed ovaal

Bloemen

wit, in talrijke tuilen

Grondsoort

weinig eisend

Herfstkleur

geel, rood

Hoogte

8 – 12 m, klein

Kroon

smal kegelvormig tot eirond

Oorsprong

USA, 1956

Type-vorm

hoogstam boom

Verharding

verdraagt verharding

Winterhard

goed

Standplaats

halfschaduw, Zon

1012CONTK

10-12 CM stamomtrek in pot / kluit

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

bloei

Windbestendig

goed

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder slechts 39,95 euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

De Sierkers “Prunus Umineko”is een smalle opgaande boom met zuilachtige kroon. Hij wordt wel breder dan de variant “Amanogawa”. In…
Vanaf 59,50

Fluweelboom

Rhus typhina
De Rhus typhina, in het Nederlands ook wel fluweelboom genoemd is een kleiner blijvende boom met een grilliige kroon en…
Vanaf 395,00

Gewone vogelkers

Prunus padus
Prunus padus is een boom met een prachtige witte bloesem, De vogelkers ruikt ook nog eens lekker. In het najaar…
Vanaf 79,50

Schijncamelia

Stewartia pseudocamellia
De Schijncamelia wordt een middelgrote boom. De bast is afschilferend naar oranje-bruin. Het blad is groen en behaard, en aan…
Vanaf 132,60
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i