Dé natuurlijke
boomkweker

Zevenzonenboom

Heptacodium miconioides

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Een bladverliezende boom, met een vaasvormige koon. Het wordt vaak de Zevenzonenboom genoemd. De boom bloeit in augustus met witte bloemen in trossen. Na de bloei komen er soort vruchten, zaaddozen in een mooie paars rode kleur. Tijdens de bloei trekt deze Heptacodium miconioides veel bijen aan. De grond moet goed vochtdoorlatend zijn. En de boom is winterhard. Een verrijking voor uw tuin.


Zevenzonenboom (Heptacodium miconioides)

De zevenzonenboom is een bijzondere sierboom die zorgt voor een mooi schouwspel in alle seizoenen. De winterharde en bladverliezende boom verdient zijn interessante naam voor de manier waarom de bloemen op de stelen zijn gerangschikt, in trossen van elk zeven bloemen. Bloeien doet deze Heptacodium miconioides in de late zomer, waarna de witte bloemen plaats maken voor een prachtige rode nabloei. Het is een aanpasbare en veelzijdige plant, de perfecte keuze voor die speciale plaats in uw tuin. Plant hem daar waar hij kan worden gezien, zodat u ervan kan genieten op elk moment van het jaar. De zevenzonenboom vormt reeds het middelpunt in vele prachtige tuinen in Nederland.


Het spektakel van de bloei
In het voorjaar verschijnen smalle, donkergroene bladeren waardoor de boom de aandacht trekt in het landschap. De zevenzonenboom komt pas in bloei in augustus, wanneer veel andere planten zijn gestopt met bloesemen. Hij wordt dan bedekt met grote, in zeven vertakte clusters van jasmijnachtige witte bloemen, waarvan hun zoete geur een ware aantrekking vormt voor bijen en vlinders. Wanneer de bloemblaadjes dan vallen in oktober, volgt er zowaar nog een mooiere weergave. De kelkblaadjes aan de basis van de bloemen blijven niet alleen bestaan, ze worden ook paarsrood naarmate de zaden rijpen, waardoor de indruk ontstaat dat de plant een tweede keer in bloei staat. Prachtig. Het elegante kader van de plant onthult zich nogmaals in de winter dankzij de zachte, geelbruin gestreepte bast waardoor de plant ook in het koudste seizoen zeer opmerkelijk is.

Weinig onderhoud vereist
De zevenzonenboom heeft weinig zorg nodig en tolereert een breed arsenaal aan omstandigheden. Wanneer u hem plant, houdt u de grond best vochtig totdat de boom zich hierin heeft bevestigd. Daarna is Heptacodium miconioides goed bestand tegen droogte. Wel waardeert hij af en toe een stevige slok water tijdens warm en droog weer. De plant vereist over het algemeen geen kunstmest, maar als uw grond arm is, of wanneer u een snellere groei wenst te stimuleren, dan kunt u de boom in het vroege voorjaar licht voeden met een korrelige meststof dat is samengesteld voor houtachtige planten (zoals een rozenmeststof). Ook vereist de zevenzonenboom niet veel snoei. U kan licht snoeien om eigenzinnige groei in de late winter of het vroege voorjaar te verwijderen. Ook om een boom met één stam te maken kan u snoeien. Voor een natuurlijk ogende struik behoudt u net meerdere stammen. Als u snoeit, doe dit dan in de late winter of in het vroege voorjaar, want de bloemknoppen komen tevoorschijn kort na het uitbladeren van de plant.

Windbestendigheid

matig

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

tegenoverstaand, langwerpig-eirond

Bloemen

wit, in losse pluimen

Grondsoort

vochthoudende maar goed doorlatend

Hoogte

4 – 7 m, klein

Kroon

vaasvormig tot vrijwel rond

Oorsprong

Centraal- en Oost-China

Type-vorm

sierboom

Verharding

verdraagt halfverharding

Vruchten

langwerpige doosvrucht

Winterhard

goed

Synoniemen

Heptacodium jasminoides

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad, bloei, stam

Windbestendig

matig

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Japanse Sierkers

Prunus serrulata 'Kanzan'
De Prunus serrulata ‘Kanzan’ / Sierkers heeft een brede ronde kroon met donkergroen blad dat in de herfst geel tot…
Vanaf 39,50

Geelhout

Cladrastis kentukea
Cladastris kentukea, ook wel Geelhout genoemd is een kleiner blijvende boom ovaal blad met een prachtige gele herfstkleur. De boom…
Vanaf 79,50

Sycoparrotia semidecidua

Sycoparrotia semidecidua
Sycoparrotia semidecidua is een kruising tussen de Sycopsis sinensis en de Parrotia persica. Hierdoor is het een half groenblijvende boom.…
85,00

Indische sering ‘Berry Dazzle’

Lagerstroemia indica 'Berry Dazzle'
Lagerstroemia indica ‘Berry Dazzle’ is een halfstam Indische Sering. Ongeveer 90 cm stamhoogte en daarop een bloeiende kroon. Er komen…
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i