Dé natuurlijke
boomkweker

Rode Treurbeuk

Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula'

Maat

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Fagus sylvatica purpurea Pendula is een treurbeuk. De boom heeft eironde, diep roodbruine bladeren. De boom is geschikt voor kleinere tuinen. Heeft een niet te natte, goed doorlatende bodem nodig, zand- en veengrond.

Decoratieve treurbeuk voor tuin en park 
De rode treurbeuk, ook wel gekend onder zijn wetenschappelijke naam Fagus sylvatica purpurea Pendula (Fagus is Latijns voor ‘beuk’), is door zijn bijzonder decoratieve vorm en zijn fraaie herfstverkleuringen een aanwinst voor de (grote en kleine) tuin en het park. Deze traaggroeiende loofboom is ook bijzonder populair omdat hij weinig onderhoud vergt. 

Kenmerken van de treurbeuk
Typisch aan deze treurende beuk is dat de hoofdtakken breeduit naar beneden gebogen groeien, ook de kleine takjes of twijgjes hangen los richting de grond. Mooi zijn de ovalen bladeren, ze worden vier tot tien centimeter groot, met hun kenmerkende dieprode kleur. In het voorjaar (april, mei en juni) draagt deze loofboom heel kleine, onopvallende bloemkatjes waar bijen wel van houden. In de herfst zijn er nootjes te bespeuren. Deze beuk heeft een grijze, gladde stam, een extra sierelement in de winter wanneer de bladeren zijn gevallen.

Deze traaggroeiende beuk heeft een brede, dichte kroon, grillig groeiend tot een groeihoogte van twee tot vier meter. De boom bereikt zijn maximale groeihoogte wanneer hij ongeveer tien jaar oud is. Hij groeit zoals hij opgeleid wordt, en daarom is hij ook geschikt als kleurrijk toevoeging in kleinere (stads)tuinen.

Waar de treurbeuk aanplanten?
Deze bladverliezende loofboom houdt van een niet te natte bodem, kalkrijke of lemige grond maar ook op zand- en veengronden doet hij het prima. Je zet hem best in de zon of halfschaduw en plant hem solitair of in lanen.

Voorzie voldoende ruimte, deze beuk kan tot vier meter breed worden. Voorzie ook geen begroeiing onder deze boom, want de takken groeien tot op de grond. Zet deze boom best op meer dan twee meter afstand van verhardingen zoals terras, tuinpad of oprit.

De treurbeuk is goed winterhard (tot ongeveer -20°). Maar zorg wel voor een plek waar hij niet te hard in de wind staat, de boom is slechts matig windbestendig.

Wanneer de Fagus sylvatica purpurea Pendula planten
Deze beuk plant je best in de lente of vroeg in de herfst aan.

Verzorging
Snoeien wordt bij deze boom niet aangeraden omdat hij anders zijn karakteristieke vorm verliest. Wil je toch bepaalde takken verwijderen, dan kan dit in juni en tussen november en februari.

Windbestendigheid

matig

Blad

ovaal tot eivormig

Bloemen

kleine onopvallende bloemkatjes

Grondsoort

lemig, zand, veen, kalkrijke grond

Hoogte

3 – 5 m (afhankelijk van enthoogte)

Kroon

breed treurend

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

nootjes

Type-vorm

hoogstam boom, treurboom

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Blauwe Treurceder

Cedrus libani 'Glauca Pendula'
Een Treurceder is een langzaam groeiende boom. De takken zijn blauw van kleur en hangen gebogen naar beneden. Ze kunnen tot aan de grond groeien. Bij het ouder worden van de boom wordt de stam ruw. Er komen naalden in en staan in bundels van 20 to 40 bijeen en zijn 2,5 cm lang. In de herfst/winter komen er omhoogstaande kegels in. De Cedrus libani 'Glauca Pendula' kan goed tegen zon.
143,40
Plaatshouder

Treur Honingboom

Styphnolobium japonicum 'Pendula'
De Styphnolobium japonicum 'Pendula' is de Treur Honingboom. Voorheen was dit de Sophora japonicum Pendula. De kroon van deze treurboom loopt breder uit. En de takken kort bij de kroon zijn kronkelig. Hierdoor heeft de boom in de winter ook een decoratieve uitstraling. Deze Honingboom groeit langzaam. Het blad kleurt in de zomer frisgroen. Op latere leeftijd bloeit de Honingboom in roomwitte kleur.
Vanaf 98,20

Roodbladige treursierappel

Malus 'Royal Beauty'
De Malus Royal Beauty geeft naast zijn sierappels ook een prachtig veelkleurig blad. Het is een rijk bloeiende Bloesemboom. Roodbladige treursierappel De Malus Royal Beauty, ook wel roodbladige treursierappel genoemd, behoort tot de categorie treurbomen. De loofboom heeft een piramidale vorm met strak afhangende takken. De gelobde bladeren hebben een donkerrode, zelfs paarsachtige kleur. Het blad is ovaalvormig en zes tot negen centimeter lang. De schors van de treurboom is donkerbruin van kleur. De treursierappel is voor alle tuinen geschikt, en gedijt het best als solitair.  Planten De roodbladige treursierappel is geschikt voor iedere humusrijke, voedzame, goed doorlatende grond. De ondergrond moet niet te vochtig zijn. De Malus Royal Beauty wordt bij voorkeur geplant op een beschutte plaats in de zon of halfschaduw. De treurboom is niet windgevoelig, maar verdraagt geen verharding.
Vanaf 48,70

Treurpeer

Pyrus salicifolia 'Pendula'
De Pyrus salicifolia 'Pendula' is een treurpeer met takken die recht naar beneden groeien. Aan de boom zit smal zilvergrijs blad. Als het blad verschijnt komen er ook onopvallende creme/witte bloemen aan de boom. Verdraagt droogte. Geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond. Treurpeer De treurpeer, ook wel bekend als de wilgbladige peer, is een kleine en compacte treurboom. Door zijn geringe formaat is de boom erg geschikt voor mensen met een kleine tuin. De Latijnse benaming voor de treurpeer is de Pyrus salicifolia Pendula. Het woord Pendula betekent hangend en wijst op de groeiwijze van de boom. De bladeren van de treurboom doen denken aan die van een treurwilg. Zo komt deze treurboom aan zijn benaming. De bladeren zijn smal elliptisch tot lancetvormig, hebben een viltige structuur en zijn zilvergrijs van kleur. De schors van de wilgbladige peer is eveneens zilvergrijs. De boom heeft een breed treurende, halfopen kroon. 
Vanaf 48,70
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
i i