Bomen voor een Japanse tuin

Japanse tuinen staan bekend om hun rustgevende schoonheid en elegante verfijning. Een Japanse tuin is de perfecte plek voor rust, reflectie en meditatie. Wilt u uw eigen Japanse tuin creëren? Kies daarvoor dan de juiste Japanse bomen uit. Wij vertellen u alles over de perfecte bomen voor een Japanse tuin.

Als u een Japanse tuin wilt creëren spelen bomen een belangrijke rol. Kiest u daarom heel bewust de bomen voor uw Japanse tuin uit. Wij adviseren om de volgende bomen te plaatsen om een Japanse tuin te creëren:

 • Japanse esdoorn
 • Japanse hulst
 • Japanse notenboom
 • Japanse sierkers
 • Japanse Zelkova

Japanse hulst

De Japanse hulst (in het Latijn: Ilex crenata) is een subtiele en tegelijkertijd opvallende verschijning in een Japanse tuin. De Japanse hulst valt op door zijn kleine, glanzende, donkergroene blaadjes die lijken op die van buxus. Het is dan ook een geliefde vervanger voor de buxus, vooral omdat hij resistenter is tegen de buxusmot. De Japanse hulst produceert in de lente onopvallende witte bloemetjes, die in het najaar plaatsmaken voor kleine zwarte besjes.

Japanse Hulst

Ilex crenata 'Green Hedge'
De ilex crenata Green Hedge, ook wel de Japanse Hulst genoemd heeft groene fijne blaadjes. Het is een groenblijvende haagplant.…
Vanaf 9,95

Japanse esdoorn

De Japanse esdoorn ‘Bloodgood’ (in het Latijn: Acer palmatum) is een absolute blikvanger in menig tuinontwerp. Voor wie een authentiek Japans tintje aan zijn tuin wil toevoegen, is deze esdoorn een uitstekende keuze. De Japanse esdoorn is beroemd om zijn opvallende bladvormen en spectaculaire herfstkleuren, variërend van dieprood tot helder oranje en zelfs paars. Veel mensen herkennen deze esdoorn aan de fijngesneden bladeren die doen denken aan de vorm van een hand.

Japanse Esdoorn ‘Bloodgood’

Acer palmatum 'Bloodgood'
De Japanse Esdoorn ‘Bloodgood’ is een donkerrode Acer palmatum. In het voorjaar donkerpaars, daarna donkkerrood. Alleen in de schadus kan…
Vanaf 95,00

Japanse notenboom

De Japanse notenboom is de perfecte boom voor in een Japanse tuin. Hoewel de naam eigenlijk wat misleidend is (de boom komt oorsprokelijk uit China), geeft de boom wel een Aziatisch tintje aan uw tuin. De Japanse notenboom, ook bekend als de Ginkgo biloba, staat bekend om zijn unieke waaiervormige bladeren. Deze bladeren hebben een heldere groene kleur in de lente en zomer. In de herfst transformeren ze naar stralende goudgele kleuren. De Bol Japanse notenboom op stam is geschikt voor een kleinere tuin.

Japanse Notenboom

Ginkgo biloba
De Ginkgo biloba is een bladverliezende boom, ook wel de japanse notenboom genoemd. Hij groeit eerst smal, later meer gespreid.…
Vanaf 31,90

Japanse Notenboom Bolboom

Ginkgo biloba 'Mariken'
De Ginkgo biloba Mariken is een Kleine halfstam boom, ook wel de japanse notenboom genoemd. Hij is erg geschikt voor…
Vanaf 70,30

Japanse Zelkova

Een andere boom voor in een Japanse tuin is de Japanse Zelkova (in het Latijn: Zelkova serrata). De Japanse Zelkova geeft uw tuin een karakteristieke en natuurlijke uitstraling. Veel mensen plaatsen de boom in hun tuin vanwege zijn sierlijke bladstructuur en indrukwekkende herfstkleuren, variërend van geel tot rood en purper. Wat de Zelkova extra speciaal maakt, is de kenmerkende schors die in oudere bomen afbladdert. Door de afbladderende schors komt een uniek patroon tevoorschijn in de kleuren oranje en grijs.

Japanese Zelkova

Zelkova serrata
De Zelkova serrata heeft een breede ronde kroon met langwerpig zachtgroen blad dat in de herfst rood en oranjegeel kleurt.…
Vanaf 69,80

Japanse tuin creëren

Wilt u een Japanse tuin creëren? Dat doet u door te werken met de juiste bomen en een aantal basisbeginselen. De basisbeginselen van een Japanse tuin zijn:

 • Minimalisme
 • Balans
 • Natuurlijkheid

Japanse tuinen draaien om eenvoud. Kies voor een beperkt aantal planten, stenen en waterpartijen. Kies daarnaast voor natuurlijke materialen en vormen. Zorg voor een goede balans tussen alle elementen in de tuin.

Hebt u hulp nodig bij het creëren van een Japanse tuin?

Komt u er niet helemaal uit en kunt u wel wat hulp gebruiken? De specialisten van Boomkwekerij Van IJmeren staan klaar om al uw prangende vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op.

Terug naar overzicht

 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i