Japanse Notenboom Bolboom

Ginkgo biloba 'Mariken'

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Ginkgo biloba Mariken is een Kleine halfstam boom, ook wel de japanse notenboom genoemd. Hij is erg geschikt voor de kleine tuin. Het blad kleurt in de herfst geel. Kan tegen alle grondsoorten.

De Japanse notenboom

De Japanse notenboom is oorspronkelijk afkomstig uit China. Een andere naam voor de boom is Ginkgo biloba Mariken. Deze soort is de enig overgebleven uit de familie Ginkgoaceae. Andere namen voor de boom zijn Japanse tempelboom of eendenpootboom. De boom komt voor zover bekend niet meer in het wild voor, maar wordt alleen gekweekt. De boom is tweehuizig; dit betekent dat de boom zowel mannelijke als vrouwelijke exemplaren heeft. Er zijn meer mannelijke bomen dan vrouwelijke bomen, omdat de vruchten van de vrouwelijke boom erg stinken. De boom kan ongeveer 40 meter hoog worden, maar in Nederland en België wordt de boom zo gekweekt dat hij niet zo hoog wordt. De kroon is uitwaaiend en bolvormig. De bladeren van de boom zijn donkergroen en waaiervormig. In de herfst verkleurt het blad naar oranje en felgeel; in de lente komt er weer jong blad aan de boom.

 

Waar kunt u de Japanse notenboom het beste planten?

De Japanse notenboom op stam is een winterharde boom en dus zeer geschikt voor ons klimaat. Hij kan geplant worden in de volle zon of halfschaduw. De beste grond om deze boom in te planten is een droge tot vochthoudende, goed doorlatende grond. In een voldoende vochtige bodem zal de boom goed gaan groeien. De boom is goed bestand tegen bestrating, strooizout, droogte en luchtverontreiniging. Hij kan daarom ook heel goed gebruikt worden als straatboom of in een plantsoen.

Verzorging van de Japanse notenboom

De boom is makkelijk te verzorgen. Snoeien is alleen nodig als de boom jong is; vooral om de kroon een mooie vorm te geven. Daarna hoeft u enkel nog maar te snoeien als takken elkaar kruisen en in de weg zetten of als takken beschadigd zijn. Snoeien kunt u het beste doen als de boom niet groeit, geen blad heeft en het niet vriest. Dit kan bij voorbeeld eind februari zijn of eind november. Het is het beste om de boom jaarlijks te bemesten met organische mest. Deze boomsoort is zeer resistent tegen ziektes. Overweegt u om deze boom in uw tuin te planten? Boomkwekerij van IJmeren kan u advies geven over het planten en de verzorging van de boom. Dit bedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring.

Windbestendigheid

redelijk tot goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

groen, uitloop geel

Bloemen

groen

Grondsoort

alle

Herfstkleur

geel

Kroon

rond, bolvormig

Type-vorm

bolboom, bol op stam

Verharding

verdraagt verharding

Vruchten

geen

Max. hoogte

2 – 4 m

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Japanse Liguster

Ligustrum japonicum 'Texanum'
Ligustrum japonicum “Texanum” is een groenblijvende bolboom. De bladeren zijn dik, ovaal, groen. In mei en juni bloeit deze japanse…

Bolmeidoorn

Crataegus monogyna 'Compacta'
De Bolmeidoorn krijgt een ronde compacte bol. Er komen geen doornen in. Dit soort groeit niet heel snel. In het…

Rode Bolesdoorn

Acer platanoides 'Crimson Sentry' Bolboom
De rode bolesdoorn, in het latijn de Acer platanoides ‘Crimson Sentry’ is een sterke bolboom. De boom krijgt prachtige rode…

Bolplataan

Platanus hispanica 'Alphen's Globe'
De Platanus acerifolia ‘Alphen’s Globe’, heeft een bolvormige kroon. De boom heeft groen blad dat in de herfst bruingeel kleurt…
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i