Dé natuurlijke
boomkweker

Dak Prunus

Prunus cerasifera 'Nigra' Dakboom

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Met zijn stijlvolle, enkele, zachtroze bloemen tegen de nog bronsgroene bladeren vormt de dakprunus een aanblik van finesse en elegantie. In Japan heeft de kersenbloesem in het voorjaar mythische proporties bereikt, waarbij de weerman in het weerbericht voorspelt op welke dag de kersenbomen gaan bloeien en het hele land in rep en roer is als de voorspelling niet uitkomt. Als u de dakprunus in uw tuin plaatst, zult u deze Japanse obsessie voor prunussen beter begrijpen. Zoveel zuivere schoonheid in een enkele boom is zeldzaam. Na de bloei is het nog niet gedaan met de sierwaarde van de dakprunus. U kunt dan nog de hele zomer en herfst genieten van de elegante eivormige, rode bladeren die een mooie, beschermende schaduw vormen waaronder het ook in de brandende zomerzon heerlijk toeven is. 

 

Een dakprunus op de mooiste plek van uw tuin?

Onze dakprunus ofwel Prunus cerasifera Nigra stelt geen bijzondere eisen aan de tuingrond, al waardeert hij een paar scheppen tuinmest zeer. Verder produceert de dakprunus eetbare, alhoewel wat zurige, vruchtjes met een pruimachtige smaak. Een zonnige standplaats is voor een flinke productie van bloemen en vruchtjes aan te raden, al wordt een plek in de halfschaduw ook geaccepteerd. Maar eigenlijk verdient deze prachtige boom een zonnige standplaats op de mooiste plek van uw tuin.

Elk jaar genieten van dakprunussen van Van IJmeren

Een dakprunus bestellen kan prima in onze webshop. U kunt dan aangeven of we de boom bij u moeten bezorgen of dat u de boom zelf komt ophalen. Als u ervoor kiest om de boom door ons te laten bezorgen dan kunt u ook nog aangeven of u wilt dat we de boom ook nog poten. Dan nemen we contact met u op voor het beste tijdstip. Nog leuker vinden we het als u bij ons op zaterdag op de kwekerij langskomt om zelf u favoriete exemplaren uit te zoeken. Eventueel kunt u uw dakprunussen dan direct meenemen. Een dakprunus kopen is op deze manier een leuk dagje uit. En tijdens het selecteren van uw dakprunus vertellen we u gelijk waar u aan moet denken bij het poten, bij het kiezen van de standplaats, bij het onderhoud en bij het snoeien. Zodat u precies weet hoe u lang kunt genieten van deze elegante boom.
Wilt u op een andere dag langskomen en een dakprunus kopen of ons andere aanbod bekijken? Dat is geen probleem. Bel even naar 0488 – 48 22 66 om een afspraak te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@vanijmeren.nl.
Maar op welke manier u een dakprunus bij ons koopt, via de webshop of rechtstreeks bij ons op de kwekerij in Opheusden; bij Van IJmeren kunt u ervan op aan dat u topkwaliteit bomen koopt die jarenlang meegaan en waarvan u elk jaar weer zult genieten.

Blad

ovaal tot eirond

Grondsoort

vruchtbaar en vochthoudend

Verharding

verdraagt halfverharding

Afmeting vierkant dak

L120 cm x B120 cm

Diameter kruisdak

150 cm

Diameter vierkant dak

150 cm

Type-vorm

dakboom, dakvorm

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Dak Moerascipres

Metasequoia glyptostroboides Dakboom
De Metasequoia glyptostroboides wordt ook wel de chinese moerascipres genoemd en is een sterk groeiende en bladverliezende conifeer. De boom…
Vanaf 118,50

Dak Japanse roos

Camellia japonica Dakboom
De Dak Camellia japonica is een groenblijvende boom, ook wel de Dak japanse roos genoemd. Dit is een groenblijvende dakboom,…
295,00

Dak Moeraseik

Quercus palustris Dakboom
De Dakeik Quercus palustris ook wel moeraseik genoemd, heeft groen blad dat in de herfst prachtig rood kleurt. Er zitten…
Vanaf 0,00

Dak Moerbei

Morus alba Macrophylla Dakboom
De Morus alba ‘Macrophylla’ in dakvorm krijgt groot donkergroen blad. De boom krijgt kleine framboosachtige vruchtjes en is geschikt voor…
Vanaf 146,90
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i