Perzische Slaapboom ‘Ombrella’

Albizia julibrissin 'Ombrella'

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Albizia julibrissin ‘Ombrella’ ook bekend als de Perzische slaapboom kan 6-10 meter hoog worden wanneer hij niet wordt gesnoeid. U kunt deze boom mooi in vorm en hoogte houden door hem regelmatig te snoeien. De Perzische slaapboom heeft een grijze bast en twijgen die kleuren van groen naar bruin. De geveerde bladeren worden ongeveer 40 centimer groot. In juli en augustus bloeit deze slaapboom met schitterende zuiver rozerode bloemen die bijen en vlinders aantrekken. Deze boom heeft zoals vrij gebruikelijk geen stekels of doorns en is niet giftig. De Perzische slaapboom is een gemakkelijke boom die droogte verdraagt en prima kan groeien op droge grond. Deze boom wordt vaak toegepast in parken, grote tuinen, kleine tuinen en patiotuinen. Oorspronkelijk komt deze boom uit Tarbes, Frankrijk in 1990.


Zo verzorg je een Perzische Slaapboom

De Perzische Slaapboom is een boom die bekend staat om de kleine blaadjes die ‘s avonds zullen sluiten. Om die reden wordt een Albizia Julibrissin ook wel een slaapboom genoemd. De boom is een prachtige aanwinst voor je tuin. Lees verder en ontdek hoe je de boom verzorgt en in de beste conditie behoudt.


Wat is een Albizia Julibrissin

Een Perzische Slaapboom, ook wel Zijdeboom genoemd, is een tropische boom die officieel uit Azië komt. De boom heeft zijn naam te danken vanwege zijn blaadjes die hij elke nacht sluit. Tijdens de maanden augustus en september staat de boom in bloei. Er ontstaan dan roze pluizige bloemen die insecten zoals hommels en bijen aantrekken. Je zal versteld staan door de schoonheid van de plant.


Planten van een Perzische Slaapboom

In het voorjaar, in de maanden maart en april, is het de beste tijd van het jaar om de boom in je tuin te planten. De koude winter is dan voorbij en dus heeft de boom geen last van vorst tijdens de nacht. De plant kan nu goed gaan groeien en wortels aanmaken om sterker te worden. Wist je dat de Perzische Slaapboom heel snel groeit en wel vijftien meter hoog kan worden? De boom is voor de komende winter wel sterk genoeg voor de vorst. In de Himalaya groeit de boom op een hoogte tot maar liefst 2100 meter. Daardoor is de plant in principe sterk genoeg voor temperaturen tot 20 graden onder nul.


De beste plek voor je boom

Twijfel je nog waar je de boom wil planten in je tuin? Een Perzische Slaapboom is een tropische plant en heeft daarom een plek nodig in de volle zon. Zo kan de boom het beste ontwikkelen en het mooiste bloeien. In augustus en september geniet je dan van roze pluizige bloemen. Het is belangrijk dat de grond waarin je de boom gaat planten, goed gedraineerd is. Er hoeven niet teveel voedingsstoffen in te zitten. Zorg dat je het plantgat diep losspit. Geef de plant ongeveer drie meter de ruimte voordat je er een nieuwe boom of stuik naast plant.


Verzorging van de Zijdeboom

De slaapboom is een vrij makkelijke boom die je niet hoeft te snoeien. De boom vormt zichzelf gedurende de jaren. Natuurlijk kan je dit wel doen als de boom te groot wordt voor je tuin. Zorg wel dat je boom het eerste jaar genoeg water krijgt. Als de blaadjes overdag gesloten blijven, is het een teken dat de boom te weinig water krijgt. Geef in dat geval je plant meteen water en zorg dat je dit vaker herhaalt. Als je merkt dat een tak van de boom ziek of dood is, kan je deze het beste meteen afknippen en weggooien. Ziektes komen nauwelijks voor, omdat de boom erg sterk is.


Koop bij van Ijmeren de Perzische boom

Ben je overtuigd en wil je graag een slaapboom aanschaffen voor je tuin? Boomkwekerij Van IJmeren is gespecialiseerd in het kweken van sierbomen. Dankzij de vele ervaring van ons bedrijf, ben je er zeker van dat je een boom vindt van uitstekende kwaliteit zodat je er lang plezier van hebt. Boomkwekerij Van IJmeren helpt je graag en zoekt samen met jou de mooiste boom uit.

Windbestendigheid

goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

dubbel even geveerd, groen

Bloemen

zuiver rozerood

Bodemvochtigheid

kan op droge grond

Grondsoort

verdraagt droogte

Herfstkleur

geel

Hoogte

8 – 15 m, middel

Oorsprong

Frankrijk, 1990

Type-vorm

hoogstam boom

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

peulvrucht tot 15 cm lang

Winterhard

redelijk

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad, bloei

Windbestendig

goed

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Japanse sierkers ‘Boulevard’

Prunus serrulata 'Sunset Boulevard'
Smalle boom, geen zuilboom, maar de kroon is wel opgaand, en blijft over het algemeen vrij smal. De boom bloeit…
Vanaf 54,40

Indische sering ‘Berry Dazzle’

Lagerstroemia indica 'Berry Dazzle'
Lagerstroemia indica ‘Berry Dazzle’ is een halfstam Indische Sering. Ongeveer 90 cm stamhoogte en daarop een bloeiende kroon. Er komen…

Gewone vogelkers

Prunus padus
Prunus padus is een boom met een prachtige witte bloesem, De vogelkers ruikt ook nog eens lekker. In het najaar…
Vanaf 79,50

Fluweelboom

Rhus typhina
De Rhus typhina, in het Nederlands ook wel fluweelboom genoemd is een kleiner blijvende boom met een grilliige kroon en…
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i