Rode Noorse esdoorn

Acer platanoides 'Crimson Sentry'

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Acer platanoides Crimson Sentry krijgt mooi glimmend donkerrood blad. Geschikt voor parken en kleine tuinen. Geschikt voor alle gronden.

Wat is nu precies de Rode Noorse esdoorn voor een soort boom?

De Rode Noorse esdoorn is, in het latijn ook wel genaamd de Acer platanoides Crimson Sentry, een prachtige en bijzondere zuilboom. De naam zegt het eigenlijk al, de boom heeft een roodkleurig blad. Eigenlijk bijna tot op het paarse toe. Een volwassen exemplaar bereikt een maximale hoogte van 15 meter. Het bijzondere van deze boom is dat de stamhoogte opvallend laag blijft. Dit geeft een prachtig effect. Het lijkt zowaar een beetje op een soort mythische boom. Hierbij kunt u denken aan de boom bij Winterfell uit de algemeen bekende serie Game of Thrones. De donkerrode bladeren maken het een zeer uitzonderlijk en bijzonder exemplaar.

 

 

Wat moet u weten voor het houden van een Rode Noorse esdoorn?

Allereerst: het is een flinke boom. Zorg dus wel dat u een tuin heeft waar deze boom in past. Niet alleen wat betreft het oppervlak, maar er moet ook voldoende grond zijn waar de boom in geplant kan worden. Deze boom groeit daarnaast behoorlijk snel. In 10 jaar tijd kan deze boom gerust 10 meter hoog zijn. Het is trouwens niet aanbevolen om deze boom te snoeien. Deze zuilboom verliest dan vaak zijn prachtige natuurlijke vorm. Uiteraard is het altijd goed om dode takken of takken die slecht (kruislings) groeien, wel te snoeien. Doe dit niet in het voorjaar. In de zomer of in het najaar kunt u snoeien. Voor de rest vormt deze prachtige boom in de herst de bekende gevleugelde zaadjes. In ieder geval kunt u stellen dat deze bijzondere boom een ware toevoeging is op uw tuininrichting. Terwijl u lekker geniet van een drankje, ontbijtje of kopje thee kunt u kijken naar dit prachtexemplaar.

Een prachtige Rode Noorse esdoorn bestellen bij Van Ijmeren

Bij Van Ijmeren weet u zeker dat een kwalitatief exemplaar bestelt. De website geeft uitgebreide informatie over de mogelijkheden met betrekking tot deze prachtige boom. Neem dan ook vooral eens een kijkje op die site: www.vanijmeren.nl. Met meer specifieke vragen is het mogelijk om te mailen naar info@vanijmeren.nl. Een van de enthousiaste en ervaren medewerkers zal uw vragen spoedig beantwoorden. Bestellen gaat snel en eenvoudig via de website.

Windbestendigheid

goed, niet zeewindbestendig

Blad

roodbruin

Bloemen

geelgroen, bloeit in april

Bodemvochtigheid

bestand tegen korte overstroming

Grondsoort

kleigrond, lemige grond, zandgrond

Hoogte

8-10 m, klein

Kroon

breed eirond, dichte kroon

Verharding

verdraagt halfverharding

Vruchten

bruin, onopvallend

Winterhard

goed

Type-vorm

zuilboom, beveerde boom

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad

Windbestendig

goed

 • Gratis bezorgd vanaf €495,- in Vlaanderen. Daaronder 125,- euro.
 • 1750+ Uitstekende Reviews.
 • Eigen Bezorgservice voor Vlaanderen.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Zuilhaagbeuk ‘Frans Fontaine’

Carpinus betulus 'Frans Fontaine'
De Carpinus betulus Frans Fontaine is een boom die een smal piramidaal tot eivormige kroon krijgt. De boom krijgt heldergroen…
Vanaf 61,00

Zuilvormige Amberboom

Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette'
De Liquidambar styracilfua ‘Slender Silhouette’ is een smalgroeiende amberboom die mooi kleurt in de herst. De boom wordt niet heel…
Vanaf 57,60
De Magnolia kobus ‘Fastigiata’ wordt een zuilvormige magnolia boom. Voor de bladontwikkeling krijgt de boom openstaande witte bloemen met een…
Vanaf 80,00
Plaatshouder
De Amelanchier alnifolia ‘Obelisk’, ook bekend als het krentenboompje ‘Obelisk’. Deze boom wordt 3-5 meter hoog. Hij bloeit in het…
Vanaf 217,50
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
Website: Van Suilichem Online BV
i i