Dé natuurlijke
boomkweker

Zuilvormige Veldesdoorn

Acer campestre 'Fastigiatum'

Maat

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De zuilvormige veldesdoorn wordt circa 12 meter hoog. Deze boom heeft een ovale dichte kroon. In de herfst is Acer campestre Fastigiatum mooi geel. In mei heeft deze veldesdoorn mooie geelgroene kleine bloemen. De zuilvormige veldesdoorn is niet veeleisend en kan op alle grondsoorten goed geplant worden. Deze bomen kunnen goed tegen een vochtige grond, ze zijn zelfs bestand tegen korte overstromingen.

 

De Acer campestre Fastigiatum wordt vaak toegepast en geplant in lanen, brede straten, pleinen en grote tuinen. Komt oorspronkelijk uit Europa, westelijk Azië en Noord-Afrika. Deze veldesdoorn is schaduwverdragend en bestand tegen vorst. Bijen en vlinders worden erg aangetrokken door de Acer campestre Fastigiatum.

Wat voor soort boom is precies de Zuilvormige Veldesdoorn?

De Zuilvormige Veldesdoorn is een prachtige Zuilboom. De Latijnse naam voor dit prachtige exemplaar is: Acer campestre Fastigiatum. De Zuilvormige Veldesdoorn kan gezien worden als een middelgrote boom. Of als een boomvormende struik die rustig groeit, en daardoor een zeer compacte kroon krijgt. Deze veldesdoorn is te herkennen aan de 3 tot 5 lobbige blaadjes die tot ongeveer 10 centimeter groot worden. Een jong blad heeft bij het uitlopen een roodachtige tint. In de winter is de veldesdoorn ook gemakkelijk te herkennen. Dit door de kruislings tegenoverstaande bruine knoppen. Het wil nog weleens voorkomen dat er op de twijgen kurklijsten zichtbaar worden. Deze boom wordt maximaal ongeveer 10 tot 12 meter hoog, en groeit gemiddeld snel. Deze prachtige veldesdoorn heeft zijn bloeitijd in mei.

Mogelijke toepassing en verzorgingstips van de Zuilvormige Veldesdoorn

De naam zegt het al een beetje. Deze boom heeft een prachtige zuilvorm. De boom is vrij smal, en daardoor is het een boom die goed past, ondanks zijn behoorlijke lengte, in kleinere tuinen. Uiteraard moet er dan wel voldoende grond zijn voor de wortels van de boom. Wat betreft grondsoorten is deze boom overigens totaal niet veeleisend. In allerlei grondsoorten kan deze prachtige boom goed gedijen. De bomen kunnen bijvoorbeeld goed tegen kalk, en vochtige gronden. Een kleine overstroming zullen ze bijvoorbeeld goed overleven.
Net als andere esdoorn soorten, heeft deze boom last van bloeden bij het snoeien. Dit kun je zoveel mogelijk voorkomen door te snoeien wanneer de boom nog blad heeft. Wees ook voorzichtig met de ziekte meeldauw, dit zie je vooral bij de jonge exemplaren.
Deze mooie zuilboom zie je vaak aan straten en wegen. Maar natuurlijk staat hij ook goed in tuinen. In grotere tuinen kan, wanneer je er meer op een rij plant, deze boom zelfs dienen als haag. Dit heeft iets erg statigs. De bomen zijn dichtbegroeid dus bieden goede beschutting. Geniet lekker van de schaduw terwijl u geniet van deze prachtige boom en uw mooie tuin.

Eenvoudig en snel bestellen bij Van IJmeren

Op de website www.vanijmeren.nl vind u een duidelijk overzicht van prijzen en wat u kunt verwachten van de formaten. Met vragen kunt u uiteraard altijd mailen naar info@vanijmeren.nl. Bellen is natuurlijk ook mogelijk naar: +31 (0)488 48 2266. Een van de enthousiaste en ervaren medewerkers zal u te woord staan en helpen met uw vraagstukken. Kijkt u vooral eens rond en geniet van het mooie assortiment op www.vanijmeren.nl!

Blad

3/5 lobbig, donkergroen, 6-10 cm

Grondsoort

alle

Herfstkleur

geel, bruin

Hoogte

6 – 12 m, middel

Kroon

zuilvormig, halfopen kroon

Winterhard

goed

Type-vorm

zuilboom, beveerde boom

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad

Windbestendig

goed

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Zuilvormige Moeraseik

Quercus palustris 'Green Pillar'
De Quercus palustris Green Pillar is een moeraseik die in een zuilvorm groeit. Deze blijft vrij smal. En is daardoor geschikt voor kleine tuinen en langs lanen en paden. de zuilvormige moeraseik krijgt in de herfst mooie rode herfstkleuren.  Wat voor soort boom is precies de Zuilvormige Moeraseik? De Zuilvormige Moeraseik is een prachtige eikensoort, een echte Zuilboom. De Latijnse zoekterm of naam voor deze boom is de Quercus palustris Green Pillar. Een ingewikkelde naam voor een boom die zich zo eenvoudig laat verzorgen. Deze boom kan behoorlijk groot worden. reken op ongeveer 20 a 25 meter. Over het algemeen is de moeraseik een stabiele boom die in een flink tempo kan groeien bij de juiste omstandigheden. De boom is vaak goed te herkennen aan het blad dat diep ingesneden is. De horizontale stand van de takken is ook kenmerkend voor deze boom. Hierdoor krijgt de boom een soort piramide achtige kroon. Het schors van deze boom is glad en ondiep, soms gegroefd en grijs gekleurd. De herfstkleur van de bladeren is rood en de bloeitijd is mei. De bloemen zijn kleine gele katjes. De vruchten zijn natuurlijk eikels, maar wel kleine varianten. Ongeveer 1 tot 1.5 cm groot.
Vanaf 44,90

Goudiep

Ulmus hollandica 'Wredei'
De Ulmus hollandica ' Wredei' heeft ruw goudgeel blad dat in de zomer terugloopt naar groen. Geschikt voor klei-, zand- en kalkrijke grond.   De goudiep is een sierrad in elke tuinDeze loofboom wordt tot wel circa 6-8 meter hoog. Het is een langzame groeier. De langzame groei verklaart waarschijnlijk zijn immuniteit voor de iepziekte. Door zijn zuilvormige structuur past deze iep ook prima in de kleinere (stads)tuinen, maar ook in parken en lanen is dit een graag geziene gast. Het goudgele blad brengt in het voorjaar een levendige kleurschakering in uw tuin aan. Eigenschappen van de goudiep De Ulmus hollandica wredei, zoals de goudiep officieel heet, verliest in de winter zijn blad. Deze iep dankt zijn naam aan de goudbruine bladeren, die later in het jaar groen worden. Als de iep wat ouder wordt, zal deze ook een vollere kroon krijgen. Door in de winter (februari) te snoeien, kunt u de zuilvorm behouden. In maart en april komen er kleine roodbruine bloemen aan en na de bloei gevleugelde nootjes. Deze boom kan goed tegen de zon, maar halfschaduw is ook geen bezwaar.
Vanaf 65,00

Zuilvormige Eik ‘Crimschmidt’

Quercus bimundorum Crimson Spire
De Quercus bimundorum Crimson Spire is een zuilvormige eik. Onderin wordt hij wat breder en loopt dan smal uit naar boven toe. Het blad wordt donkergroen gelobd. Deze zuilvormige eik krijgt hele mooie herfstkleuren. Geschikt voor alle grondsoorten.
215,90

Zuilhaagbeuk ‘Frans Fontaine’

Carpinus betulus 'Frans Fontaine'
De Carpinus betulus Frans Fontaine is een boom die een smal piramidaal tot eivormige kroon krijgt. De boom krijgt heldergroen blad en in april komen er katjes aan. In de herfst verkleurd de boom goudgeel. Deze boom is geschikt voor kalkrijke klei- en zand grond.  De Zuilhaagbeuk Frans Fontaine, in het Latijn ook wel bekend als de Carpinus betulus Frans Fontaine, is een prachtige zuilhaagbeuk. Een stevige boom, in de vorm van een grote zuil. De bladeren van deze zuilhaagbeuk zijn mooi licht groen gekleurd. Later ook een soort gele herfstkleur. De stamhoogte is klein in vergelijking tot de rest van de boom. Deze boom zal uiteindelijk ongeveer 8 a 10 meter hoog worden. De zuilvorm wordt uiteindelijk afgetopt met een smalle kroon van 3 meter. Deze boom bloeit ongeveer in april (voor het blad) en ontwikkelt dan onopvallende katjes.
Vanaf 61,00
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
i i