Dé natuurlijke
boomkweker

Bolprunus

Prunus eminens 'Umbraculifera'

Maat

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Bolprunus is een mooie boom met een mooie compacte bolvormige kroon. De kroon kan ongeveer 1 meter tot 1,5 meter doorsnede worden. U kunt hem ook kleiner houden door ieder jaar terug te snoeien. In het voorjaar bloeit hij met witte bloemetjes. Echt een aanrader voor uw tuin en langs oprijlanen. De boom heeft vruchtbare en een vochthoudende bodem nodig.


De Bolprunus

De Bolprunus wordt ook wel de Prunus eminens Umbraculifera genoemd. Kenmerkend voor deze prachtige boom is de manier waarom het in een bolvorm groeit. Dat is dan ook de reden dat deze Prunus een Bolprunus wordt genoemd. De Prunus eminens Umbraculifera krijgt in het voorjaar prachtige kleine witte bloemetjes aan de takjes. In de herfstmaanden verandert de boom in een echt herfstboompje. De kleuren van de bladeren veranderen naar de herfsttinten geel en oranje. De reden dat de meeste mensen ervoor kiezen om deze boom in de tuin te plaatsen is omdat het onderhoud van het boompje vrij makkelijk is. De Prunus hoeft namelijk niet jaarlijks gesnoeid te worden in tegenstelling tot sommige andere bomen. Desondanks blijft de boom mooi in vorm en ziet het er verzorgd uit.

Bolprunus in een kleine tuin

Alhoewel een Prunus een boom is die geschikt is voor elke soort tuin, is het ook zeker geschikt voor de kleine tuin. De reden hiervoor is omdat het boompje vrij klein is en een diep wortelnetwerk heeft. Het blijft hierdoor goed staan en kan goed samen staan met andere bomen en planten.

De eigenschappen van de Bolprunus

De Prunus is een kleine boomsoort die geschikt is voor elke tuin. De boom wordt namelijk niet hoger dan 3 meter. Dit maakt het ook juist een geschikte boom voor in de kleine tuin omdat het dan geen belemmering vormt voor het aangezicht. De bladeren spreiden zich ook niet breed uit, maar blijven netjes in de bolvorm. De maximale breedte van de boom is ongeveer 2 meter. De boom staat volledig in bloei in de maanden mei tot en met juni, waarna de bladeren mooi geel en oranje kleuren in de herfstmaanden. De boom krijgt mooie witte bloemetjes in de lentemaanden, en deze vormen weer een mooi contrast met de helder groene bladeren van de boom. De blaadjes van de boom hebben leerachtige en groene bladeren die er prachtig uitzien als de boom in bloei staat.

Een ander ideaal eigenschap van deze boom is dat deze winterhard is. Het kan dus zonder moeite het hele jaar door buiten staan. Daarnaast heeft het normaal vocht nodig. Af en toe regenwater of het bewateren van de boom in de drogere perioden is voldoende om de boom goed verzorgd te houden. Houd er wel rekening mee dat de boom niet in de volle zon wordt geplaatst omdat dit de boom wel kan uitdrogen of de bladeren kan beschadigen. Halfschaduw is voldoende. De boom behoudt niet het hele jaar door een mooi bladerdek. De Bolprunus is namelijk een bom dat bladverliezend is.

Bolprunus kopen bij Boomkwekerij van IJmeren

Natuurlijk mag deze unieke boom ook niet bij ons, Boomkwekerij van IJmeren, ontbreken. Wij hebben jarenlang ervaring op het gebied van bomen. Daar behoren ook deze unieke bomen bij. Bekijk het assortiment snel en laat je verassen door de pracht en praal van deze soort Prunus. Wij kunnen je natuurlijk altijd vooraf eerst adviseren voordat je je keuze maakt dus aarzel niet om eerst even contact met ons op te nemen.

Windbestendigheid

redelijk tot goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

omgekeerd eirond

Bloemen

wit, enkel

Grondsoort

vruchtbare leemhoudende grond

Herfstkleur

geel, oranje

Kroon

rond, bolvormig

Type-vorm

bolboom, bol op stam

Verharding

verdraagt halfverharding

Vruchten

zelden

Max. hoogte

2 – 4 m

 • Levertijd: 3-5 werkweken
 • Gratis bezorgd vanaf €950,- in Vlaanderen. Daaronder 175,- euro.
 • Bezorgkosten België buiten Vlaanderen 275,- euro.
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Bolesdoorn

Acer platanoides 'Globosum'
De Acer plat. Globosum wordt ook wel de bolesdoorn genoemd. Een HALFCM is erg mooi in kleine tuinen en langs lanen. Hij stelt weinig eisen. Kan in klei- en zandgrond.   De bolesdoorn De bolesdoorn of kogelesdoorn is te herkennen aan zijn bolvormige, brede kroon die van nature groeit. De latijnse naam voor deze esdoorn is acer platanoides Globosum. De boom is in 1873 door selectie ontstaan bij een Belgische kwekerij. Hij stamt af van de Noorse esdoorn en behoort tot de zeepboomfamilie. De boom bloeit in april. De bloesem is groengeel van kleur. De kleur van het jonge blad is eerst bruinrood en kleurt daarna naar heldergroen. Het blad is handvormig. Het bladerdek is heel dicht en vormt zo een natuurlijke parasol. In de herfst val het blad af. De boom wordt ongeveer vijf meter hoog en de kroon wordt zo'n acht meter breed.
Vanaf 37,10

Japanse Notenboom Bolboom

Ginkgo biloba 'Mariken'
De Ginkgo biloba Mariken is een Kleine halfstam boom, ook wel de japanse notenboom genoemd. Hij is erg geschikt voor de kleine tuin. Het blad kleurt in de herfst geel. Kan tegen alle grondsoorten. De Japanse notenboom De Japanse notenboom is oorspronkelijk afkomstig uit China. Een andere naam voor de boom is Ginkgo biloba Mariken. Deze soort is de enig overgebleven uit de familie Ginkgoaceae. Andere namen voor de boom zijn Japanse tempelboom of eendenpootboom. De boom komt voor zover bekend niet meer in het wild voor, maar wordt alleen gekweekt. De boom is tweehuizig; dit betekent dat de boom zowel mannelijke als vrouwelijke exemplaren heeft. Er zijn meer mannelijke bomen dan vrouwelijke bomen, omdat de vruchten van de vrouwelijke boom erg stinken. De boom kan ongeveer 40 meter hoog worden, maar in Nederland en België wordt de boom zo gekweekt dat hij niet zo hoog wordt. De kroon is uitwaaiend en bolvormig. De bladeren van de boom zijn donkergroen en waaiervormig. In de herfst verkleurt het blad naar oranje en felgeel; in de lente komt er weer jong blad aan de boom.
Vanaf 70,30

Boleik

Quercus palustris 'Green Dwarf'
De Quercus palstris Green Dwarf is een Bolvormige moeraseik, kort gezegd de Boleik. De boom krijgt groen glanzend blad, wat in de herfst mooi rood kleurt. De stam is grijsachtig. De hoogte wordt bepaald door de hoogte waar geënt is. Het zijn geschikte bomen voor straten, lanen, kleine tuinen en parken. Kan tegen alle grondsoorten. 
Vanaf 84,40

Bolacacia

Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera'
Zoals de naam al zegt is de bolacacia een acaiasoort. Dit is een planten geslacht uit de familie van de vlinderbloemenfamilie. De soorten uit deze familie zijn stuk voor stuk houtig, dit geldt ook voor de acacia. Deze soorten komen voor in onder andere Australië en Noord Amerika. Maar ook in (west) Europa kunnen ze prima groeien. Het gaat bij een acacia vaak om samengestelde bladeren. Dit houdt in dat een blad bestaat uit meerdere deelblaadjes, soms met lange doorns die zich wijd verspreiden over de lange takken. De soorten worden vaak in tuinen en plantsoenen geplant vanwege de mooie en subtiele takken, en door de vorm van bomen. Zoals je misschien ook al uit de naam kan halen, gaat het hier om een bolboom. Een bolboom is een boom die niet erg groot wordt, maar wel een steeds bredere stam kan krijgen. Bij van Ijmeren vindt u een breed assortiment bolbomen, en kunt u natuurlijk ook een bolacacia vinden.
Vanaf 54,40
 • Beoordeeld 9/10 (1500+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
i i